Skip Navigation
Skip Sidebar

Over ons

Utrecht in Dialoog brengt stadgenoten met elkaar in gesprek die elkaar niet vanzelf tegenkomen. Utrechters van alle leeftijden en achtergronden ontmoeten elkaar, delen hun verhalen en luisteren naar ...

Kunst & cultuurWelzijnBuurt & omgeving
Deel
Dialoogtafel Thuis in Zuilen

Dialoogtafel Thuis in Zuilen

Evenement · 20 mrt 2018, 19:30
Prinses Beatrixlaan 2a, 3554 JK Utrecht, Netherlands
Kunst & cultuurNatuur & MilieuSport & Recreatie
Dit evenement is verlopen
Deel evenement
Utrecht in Dialoog
#26217
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Dialoogtafel-Thuis-in-Zuilen/26217 om je aan te melden

Contactpersoon

Uitgebreide omschrijving

Wonen is meer dan een huis waarin je bed en je bank staat. Wonen is ook je thuis voelen in je eigen buurt waar jouw huis staat. Hoe voel jij je in de buurt waarin je woont? Heb je er wel eens bij stil gestaan wat jouw thuisgevoelens allemaal beïnvloedt?

Op dinsdagavond 20 maart is er een dialoog thuis in je buurt. Ga samen met ons op onderzoek naar het thuis voelen in Zuilen.

Je kunt je hier aanmelden.

Thuis in je buurt

Hoe denk je over je thuis voelen in je eigen straat? Hoe belangrijk is het voor jou om je buren te kennen en te spreken? Wat doe jij nu om je thuis te voelen in je eigen straat en buurt? En hoe zou dat nog beter kunnen worden? Kortom, wat is jouw ideaal om je thuis te voelen in Zuilen?

In de dialoog ‘Thuis in je buurt’ willen we in gesprek gaan over wat je thuis voelen in je eigen buurt allemaal betekent en hoe dit voor jou nog mooier of beter kan worden. Niet alleen voor jou maar ook voor anderen in je straat en/of hele buurt.

De individualiserende samenleving zorgt er steeds vaker voor dat we onze eigen buren niet zien of spreken. Welke gevolgen brengt dit met zich mee als je kijkt naar aspecten als saamhorigheid, veiligheid en leefbaarheid? Ben jij benieuwd hoe anderen dit ervaren en welke idealen zij hebben? Of wil je wat vertellen over wat jij belangrijk vindt in de omgang met je buren en de buurt?

Geïnteresseerd? Kom dan naar deze eerste dialoog van een drieluik over het thema diversiteit.

Wanneer, waar en hoe laat?

Dinsdag 20 maart

Inloop: 19.00 uur
Start: 19.30 uur, einde: 21.30 uur

Adres: Buurthuis de Beatrix (Vorstelijk Complex)
Pr. Beatrixlaan 2a 
3554 JK Utrecht

In het voorjaar 2018 komt diversiteit in een drietal dialogen vanuit verschillende perspectieven aan bod in Buurthuis de Beatrix (Vorstelijk Complex). De volgende dialogen staan gepland op 17 april en 22 mei. We gaan dan in gesprek over ‘jouw wereld, mijn wereld, onze wereld’ en tolerantie.

Je kunt je hier aanmelden: http://www.utrechtindialoog.nl/thuis-in-zuilen/

Hoe kom ik er?

Dit evenement is verlopen
Deel evenement
evenementen > Utrecht in Dialoog > Dialoogtafel Thuis in Zuilen

Over Utrecht in Dialoog

Utrecht in Dialoog brengt stadgenoten met elkaar in gesprek die elkaar niet vanzelf tegenkomen. Utrechters van alle leeftijden en achtergronden ontmoeten elkaar, delen hun verhalen en luisteren naar elkaar. Een dialoog is een open gesprek over ervaringen, dromen en mogelijkheden dat bijdraagt tot onderling begrip, verbondenheid en inzicht. Utrecht in Dialoog wil de dialoog bevorderen om mensen bij elkaar te brengen, groepen te verbinden en discriminatie, segregatie en eenzaamheid in de samenleving tegen te gaan. Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen, bewonersinitiatieven, maatschappelijke organisaties en sociaal ondernemers in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten.