Skip Navigation
Over ons

Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend,...

Cultuur & KunstMilieu & DuurzaamheidSport & RecreatieGezondheid & WelzijnCommunity & familieDierenwelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulpGender gelijkheid
Deel

Dialoogtafel Thuis in Zuilen

Event · 20 mrt 2018, 19:30
Prinses Beatrixlaan 2a, 3554 JK Utrecht, Netherlands
Deze event is verlopen
#26217
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Dialoogtafel-Thuis-in-Zuilen/26217 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Wonen is meer dan een huis waarin je bed en je bank staat. Wonen is ook je thuis voelen in je eigen buurt waar jouw huis staat. Hoe voel jij je in de buurt waarin je woont? Heb je er wel eens bij stil gestaan wat jouw thuisgevoelens allemaal beïnvloedt?

Op dinsdagavond 20 maart is er een dialoog thuis in je buurt. Ga samen met ons op onderzoek naar het thuis voelen in Zuilen.

Je kunt je hier aanmelden.

Thuis in je buurt

Hoe denk je over je thuis voelen in je eigen straat? Hoe belangrijk is het voor jou om je buren te kennen en te spreken? Wat doe jij nu om je thuis te voelen in je eigen straat en buurt? En hoe zou dat nog beter kunnen worden? Kortom, wat is jouw ideaal om je thuis te voelen in Zuilen?

In de dialoog ‘Thuis in je buurt’ willen we in gesprek gaan over wat je thuis voelen in je eigen buurt allemaal betekent en hoe dit voor jou nog mooier of beter kan worden. Niet alleen voor jou maar ook voor anderen in je straat en/of hele buurt.

De individualiserende samenleving zorgt er steeds vaker voor dat we onze eigen buren niet zien of spreken. Welke gevolgen brengt dit met zich mee als je kijkt naar aspecten als saamhorigheid, veiligheid en leefbaarheid? Ben jij benieuwd hoe anderen dit ervaren en welke idealen zij hebben? Of wil je wat vertellen over wat jij belangrijk vindt in de omgang met je buren en de buurt?

Geïnteresseerd? Kom dan naar deze eerste dialoog van een drieluik over het thema diversiteit.

Wanneer, waar en hoe laat?

Dinsdag 20 maart

Inloop: 19.00 uur
Start: 19.30 uur, einde: 21.30 uur

Adres: Buurthuis de Beatrix (Vorstelijk Complex)
Pr. Beatrixlaan 2a 
3554 JK Utrecht

In het voorjaar 2018 komt diversiteit in een drietal dialogen vanuit verschillende perspectieven aan bod in Buurthuis de Beatrix (Vorstelijk Complex). De volgende dialogen staan gepland op 17 april en 22 mei. We gaan dan in gesprek over ‘jouw wereld, mijn wereld, onze wereld’ en tolerantie.

Je kunt je hier aanmelden: http://www.utrechtindialoog.nl/thuis-in-zuilen/

Hoe kom ik er?
Utrecht > events > Utrecht in Dialoog > Dialoogtafel Thuis in Zuilen
Over Utrecht in Dialoog
Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend, betekenisvol gesprek brengen.

Dialoog verbindt, verrijkt en versterkt mensen,organisaties en de samenleving. Door in kleine groepen aan dialoogtafels ervaringen, ideeën en dromen uit te wisselen, ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten en het benoemen van persoonlijke actie. De uiteenlopende achtergronden van de deelnemers draagt bij aan het vergroten van inzicht en vormt de basis voor prettig samen leven, wonen, werken en zijn.

Wat doet Utrecht in Dialoog?

Utrecht in Dialoog organiseert sinds 2008 ieder jaar de Week van de Dialoog. Sinds 2014 ook de Pietendialoog en dialogen in organisaties. Sinds 2015 faciliteert Utrecht in Dialoog ook door het jaar heen dialogen rond actuele thema’s. Onder meer naar aanleiding van de aanslagen in Parijs van 7 januari (o.a. Charlie Hebdo) en 13 november 2015. Sinds 2016 worden het hele jaar door dialogen georganiseerd. Ieder jaar staat een ander thema centraal. Het thema in 2020 is Erbij Horen.

De kernactiviteiten van Utrecht in Dialoog zijn:
– het trainen, begeleiden en bemiddelen in dialoogbegeleiders om een goede dialoog mogelijk te maken;
– het samen met partners organiseren en faciliteren van dialoogtafels en dialoogbijeenkomsten;
– bekendheid geven aan dialoogactiviteiten, en dialoogervaringen zodat meer mensen de dialoog gaan waarderen en toepassen

Stichting en leerwerkplaats

Utrecht in Dialoog is sinds 2017 een zelfstandige Stichting met ANBI-status, gevestigd op Maliebaan 45. Aan Utrecht in Dialoog is een pool van dialoogbegeleiders verbonden die op Maliebaan45 worden getraind. Sinds 2017 heeft Utrecht in Dialoog een leerwerkplaats bij De Alchemist. Hier werken (vrijwillige) medewerkers, stagiaires, werkzoekenden, reintegreerders, pensionadas, studenten met partners aan het organiseren van dialoogtafels, trainingen en workshops.

Dialoog bevorderen

Utrecht in Dialoog wil de dialoog bevorderen. Om mensen bij elkaar te brengen, groepen te verbinden en discriminatie, segregatie en radicalisering in de samenleving tegen te gaan. Het hele jaar door in aansluiting op actuele thema’s. In samenwerking met bewonersinitiatieven, maatschappelijke organisaties en sociaal ondernemers.
Deze event is verlopen
#26217
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Dialoogtafel-Thuis-in-Zuilen/26217 om je aan te melden