Skip Navigation
Over ons

Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend,...

Cultuur & KunstMilieu & DuurzaamheidSport & RecreatieGezondheid & WelzijnCommunity & familieDierenwelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulpGender gelijkheid
Deel

Dialoog over thema "Trots"

Event · 3 mei 2018, 14:00 - 17:00
Vaartscherijnstraat 51, 3523 TB Utrecht, Netherlands
Dit is een verleden event.
#26488
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Dialoog-over-thema-Trots/26488 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Op donderdag 3 mei van 14:00 tot 17:00 uur verzorgt Utrecht in Dialoog een dialoogtafel met Enik Recovery College over het thema Trots! Wat betekent trots voor jou, waar ben je trots op en hoe laat je dat zien? 

Wil je mee praten, je ervaringen en dromen delen? Je bent van harte welkom!

In een dialoog delen we ervaringen en dromen en wat je kunt doen om die dichterbij te brengen. Wat betekent Trots voor jou en hoe is het om trots te zijn op iets wat gelukt is of op iemand? Wanneer ben jij voor het laatst trots geweest op iets wat goed gaat, op het doorstaan van een moeilijkheid, dat het ondanks alles gelukt is om …… Echt trots, zonder dat je je weer schaamt dat je zo trots bent…. Wat doet dat met je? En wat als je dat vaker/meer zou hebben, wat zou je dan doen?

Waar verlang je naar als het gaat om trots? Wil je “je kop boven het maaiveld uitsteken” of is dat te eng en val je liever niet teveel op?  Is met een beperking “heel gewoon je leven leven” al een hele prestatie? Streef je naar “Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg”? Of wil  je juist meer kleur, geur, muziek en andere geluiden in huis halen? Hoe zit dat voor jou? Laat je inspireren door de verhalen en dromen van anderen!  

Hoe kom ik er?
Utrecht > events > Utrecht in Dialoog > Dialoog over thema "Trots"
Over Utrecht in Dialoog
Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend, betekenisvol gesprek brengen.

Dialoog verbindt, verrijkt en versterkt mensen,organisaties en de samenleving. Door in kleine groepen aan dialoogtafels ervaringen, ideeën en dromen uit te wisselen, ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten en het benoemen van persoonlijke actie. De uiteenlopende achtergronden van de deelnemers draagt bij aan het vergroten van inzicht en vormt de basis voor prettig samen leven, wonen, werken en zijn.

Wat doet Utrecht in Dialoog?

Utrecht in Dialoog organiseert sinds 2008 ieder jaar de Week van de Dialoog. Sinds 2014 ook de Pietendialoog en dialogen in organisaties. Sinds 2015 faciliteert Utrecht in Dialoog ook door het jaar heen dialogen rond actuele thema’s. Onder meer naar aanleiding van de aanslagen in Parijs van 7 januari (o.a. Charlie Hebdo) en 13 november 2015. Sinds 2016 worden het hele jaar door dialogen georganiseerd. Ieder jaar staat een ander thema centraal. Het thema in 2020 is Erbij Horen.

De kernactiviteiten van Utrecht in Dialoog zijn:
– het trainen, begeleiden en bemiddelen in dialoogbegeleiders om een goede dialoog mogelijk te maken;
– het samen met partners organiseren en faciliteren van dialoogtafels en dialoogbijeenkomsten;
– bekendheid geven aan dialoogactiviteiten, en dialoogervaringen zodat meer mensen de dialoog gaan waarderen en toepassen

Stichting en leerwerkplaats

Utrecht in Dialoog is sinds 2017 een zelfstandige Stichting met ANBI-status, gevestigd op Maliebaan 45. Aan Utrecht in Dialoog is een pool van dialoogbegeleiders verbonden die op Maliebaan45 worden getraind. Sinds 2017 heeft Utrecht in Dialoog een leerwerkplaats bij De Alchemist. Hier werken (vrijwillige) medewerkers, stagiaires, werkzoekenden, reintegreerders, pensionadas, studenten met partners aan het organiseren van dialoogtafels, trainingen en workshops.

Dialoog bevorderen

Utrecht in Dialoog wil de dialoog bevorderen. Om mensen bij elkaar te brengen, groepen te verbinden en discriminatie, segregatie en radicalisering in de samenleving tegen te gaan. Het hele jaar door in aansluiting op actuele thema’s. In samenwerking met bewonersinitiatieven, maatschappelijke organisaties en sociaal ondernemers.
Dit is een verleden event.
#26488
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Dialoog-over-thema-Trots/26488 om je aan te melden