Skip Navigation
Over ons

Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend,...

Cultuur & KunstMilieu & DuurzaamheidSport & RecreatieGezondheid & WelzijnCommunity & familieDierenwelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulpGender gelijkheid
Deel

Dialoog over leren

Event · 18 sep 2018, 14:00 - 17:00
Campusplein 1, 3584 ED Utrecht, Netherlands
Dit is een verleden event.
#26299
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Dialoog-over-leren/26299 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Op dinsdag 18 september  verwelkomen studentenvereniging Town&Gown en Utrecht in dialoog je op de universiteitscampus voor een dialoog over leren. Een fantastische kans om inzichten te delen en samen te verkennen wat leren nu eigenlijk is en hoe je het kan aanmoedigen.

Aanmelden: 

http://www.utrechtindialoog.nl/bijeenkomsten/learning/

Programma

14:00 Welkom en inleiding door Dr. Guus de Krom
14:15 Korte inleiding tot de Appreciative Inquiry (AI) methode
14:30 In dialoog over ‘Leren van…’ volgens de AI methode
16:15 Inzichten delen van de verschillende tafels
16:30 Napraten

Hoe leer jij in je dagelijkse leven? Waar leer je van? Van wie? Wanneer sta je het meeste open om te leren? Is het een individueel proces? Wat kunnen we van elkaar leren?

Tijdens deze bijeenkomst onderzoeken we ervaringen van formeel en informeel leren, en ontdekken we elkaars kennis en wijsheden. Ieder formuleert hoe en wat hij/zij in een ideale wereld wil leren. Waar of wat je ook leert, je bent van harte welkom.

Hoe kom ik er?
Utrecht > events > Utrecht in Dialoog > Dialoog over leren
Over Utrecht in Dialoog
Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend, betekenisvol gesprek brengen.

Dialoog verbindt, verrijkt en versterkt mensen,organisaties en de samenleving. Door in kleine groepen aan dialoogtafels ervaringen, ideeën en dromen uit te wisselen, ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten en het benoemen van persoonlijke actie. De uiteenlopende achtergronden van de deelnemers draagt bij aan het vergroten van inzicht en vormt de basis voor prettig samen leven, wonen, werken en zijn.

Wat doet Utrecht in Dialoog?

Utrecht in Dialoog organiseert sinds 2008 ieder jaar de Week van de Dialoog. Sinds 2014 ook de Pietendialoog en dialogen in organisaties. Sinds 2015 faciliteert Utrecht in Dialoog ook door het jaar heen dialogen rond actuele thema’s. Onder meer naar aanleiding van de aanslagen in Parijs van 7 januari (o.a. Charlie Hebdo) en 13 november 2015. Sinds 2016 worden het hele jaar door dialogen georganiseerd. Ieder jaar staat een ander thema centraal. Het thema in 2020 is Erbij Horen.

De kernactiviteiten van Utrecht in Dialoog zijn:
– het trainen, begeleiden en bemiddelen in dialoogbegeleiders om een goede dialoog mogelijk te maken;
– het samen met partners organiseren en faciliteren van dialoogtafels en dialoogbijeenkomsten;
– bekendheid geven aan dialoogactiviteiten, en dialoogervaringen zodat meer mensen de dialoog gaan waarderen en toepassen

Stichting en leerwerkplaats

Utrecht in Dialoog is sinds 2017 een zelfstandige Stichting met ANBI-status, gevestigd op Maliebaan 45. Aan Utrecht in Dialoog is een pool van dialoogbegeleiders verbonden die op Maliebaan45 worden getraind. Sinds 2017 heeft Utrecht in Dialoog een leerwerkplaats bij De Alchemist. Hier werken (vrijwillige) medewerkers, stagiaires, werkzoekenden, reintegreerders, pensionadas, studenten met partners aan het organiseren van dialoogtafels, trainingen en workshops.

Dialoog bevorderen

Utrecht in Dialoog wil de dialoog bevorderen. Om mensen bij elkaar te brengen, groepen te verbinden en discriminatie, segregatie en radicalisering in de samenleving tegen te gaan. Het hele jaar door in aansluiting op actuele thema’s. In samenwerking met bewonersinitiatieven, maatschappelijke organisaties en sociaal ondernemers.
Dit is een verleden event.
#26299
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Dialoog-over-leren/26299 om je aan te melden