Skip Navigation
Over ons

Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend,...

Cultuur & KunstMilieu & DuurzaamheidSport & RecreatieGezondheid & WelzijnCommunity & familieDierenwelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulpGender gelijkheid
Deel

Dialoog organiseren

Workshop · 15 jul 2020, 19:00 - 22:00
Europalaan 2, 3526 KS Utrecht, Netherlands
Dit is een verleden workshop.15 plaatsen over.
#25918
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Dialoog-organiseren/25918 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Wil je zelf een dialoog organiseren, in jouw organisatie, buurt, school, sportclub of wijk? Met een buurtinitiatief, bewonersgroep en andere partners aan de slag met een vraagstuk? Een dialoog(serie) rond een thema organiseren? In deze workshop leer je wat hierbij komt kijken en hoe je een eigen serie (buurt)dialogen ontwerpt, vormgeeft en realiseert op basis van de waarderende aanpak van Nederland in Dialoog. Bekijk alvast wat over dialoog organiseren op de site staat, en neem ook je maatjes en partners mee!

Programma

19:00 Inloop met koffie, thee

19:30 Welkom en introductie

20:00 Kennismaken, met elkaar en buurtdialogen

20:30 Onderzoeken en vormgeven eigen dialoog(serie): ambities, thema’s, vragen

21:30 Evaluatie en vervolgafspraken

22:00 Afsluiting

Voor wie?

Wil je een dialoog organiseren, heb je dat nog niet eerder gedaan, of wil je graag samen met anderen een dialoog(serie) ontwerpen en vormgeven? In deze workshop ga je met elkaar aan de slag met het waarderend ontwerpen en vormgeven van dialogen. Met elkaar kom je tot een mooier thema, krachtiger programma en tot meer diversiteit aan tafel waardoor de dialogen rijker worden. We maken kennis met elkaars dromen, talenten en talenten om tot een waardevolle dialoog(serie) voor deelnemers te komen.

Met en van elkaar leren

We staan stil bij praktijkervaringen, wat we beogen, wat er nodig is om dialogen tot een succes te maken, thema’s en vragen die spelen. De workshop wordt opgebouwd volgens de principes van de waarderende aanpak: van verkennen en vertellen tot en met verbeelden, vormgeven en verwezenlijken. We leren van positieve ervaringen en maken gebruiken van de kracht van onze dromen om verder te komen. We verkennen idealen, mogelijke thema's en doelen, delen mooie ervaringen om tot een (gezamenlijke) visie en doel te komen. We maken een schets, ontwerp van de opzet van de dialoog en afspraken over de verwezenlijking: wie pakt wat op en wat is er verder nog nodig.

Meer informatie en aanmelding via website van Utrecht in Dialoog. 

Hoe kom ik er?
Utrecht > workshops > Utrecht in Dialoog > Dialoog organiseren
Over Utrecht in Dialoog
Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend, betekenisvol gesprek brengen.

Dialoog verbindt, verrijkt en versterkt mensen,organisaties en de samenleving. Door in kleine groepen aan dialoogtafels ervaringen, ideeën en dromen uit te wisselen, ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten en het benoemen van persoonlijke actie. De uiteenlopende achtergronden van de deelnemers draagt bij aan het vergroten van inzicht en vormt de basis voor prettig samen leven, wonen, werken en zijn.

Wat doet Utrecht in Dialoog?

Utrecht in Dialoog organiseert sinds 2008 ieder jaar de Week van de Dialoog. Sinds 2014 ook de Pietendialoog en dialogen in organisaties. Sinds 2015 faciliteert Utrecht in Dialoog ook door het jaar heen dialogen rond actuele thema’s. Onder meer naar aanleiding van de aanslagen in Parijs van 7 januari (o.a. Charlie Hebdo) en 13 november 2015. Sinds 2016 worden het hele jaar door dialogen georganiseerd. Ieder jaar staat een ander thema centraal. Het thema in 2020 is Erbij Horen.

De kernactiviteiten van Utrecht in Dialoog zijn:
– het trainen, begeleiden en bemiddelen in dialoogbegeleiders om een goede dialoog mogelijk te maken;
– het samen met partners organiseren en faciliteren van dialoogtafels en dialoogbijeenkomsten;
– bekendheid geven aan dialoogactiviteiten, en dialoogervaringen zodat meer mensen de dialoog gaan waarderen en toepassen

Stichting en leerwerkplaats

Utrecht in Dialoog is sinds 2017 een zelfstandige Stichting met ANBI-status, gevestigd op Maliebaan 45. Aan Utrecht in Dialoog is een pool van dialoogbegeleiders verbonden die op Maliebaan45 worden getraind. Sinds 2017 heeft Utrecht in Dialoog een leerwerkplaats bij De Alchemist. Hier werken (vrijwillige) medewerkers, stagiaires, werkzoekenden, reintegreerders, pensionadas, studenten met partners aan het organiseren van dialoogtafels, trainingen en workshops.

Dialoog bevorderen

Utrecht in Dialoog wil de dialoog bevorderen. Om mensen bij elkaar te brengen, groepen te verbinden en discriminatie, segregatie en radicalisering in de samenleving tegen te gaan. Het hele jaar door in aansluiting op actuele thema’s. In samenwerking met bewonersinitiatieven, maatschappelijke organisaties en sociaal ondernemers.
·
Dit is een verleden workshop.15 plaatsen over.
#25918
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Dialoog-organiseren/25918 om je aan te melden