Skip Navigation
Over ons

Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend,...

Cultuur & KunstMilieu & DuurzaamheidSport & RecreatieGezondheid & WelzijnCommunity & familieDierenwelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulpGender gelijkheid
Deel

Dialoog Terwijde: Het Nieuwe Ouder Worden

Event · 10 jul 2020, 10:00
Operettelaan 629, 3543 BR Utrecht, Netherlands
Dit is een verleden event.
#26228
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Dialoog-Terwijde-Het-Nieuwe-Ouder-Worden/26228 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Deze dialoog zal zowel OFFLINE als ONLINE plaatsvinden!

De eerste Utrecht in Dialoog live dialoog in maanden tijd.

We willen allemaal ouder worden, maar hoe is dat in het nieuwe normaal? Is je gevoel of idee over ouder worden veranderd door de Coronacrisis? Wat wil je meenemen uit deze Coronatijd en hoe zie je je toekomst, waar verlang je naar, wil en kun je doen, alleen en met elkaar om het Nieuwe ouder worden gestalte te geven? Ontmoet oudere buurtgenoten in deze dialoog, i.s.m. DOCK, en praat mee.

Op vrijdagochtend 10 juli gaan oudere buurtgenoten met elkaar in gesprek over het Nieuwe Ouder worden. Dat kan veilig online en in Huiskamer Hof ’t Spoor met aansluitend een gezamenlijke lunch. Iedereen die ouder wordt is van harte welkom! Ook jong ouderen! Deelname aan dialoog en lunch is gratis. Je kunt je aanmelden via onze website.

Wil je graag meedoen maar nog niet live willen ontmoeten? Dan kun je ook meedoen online via zoom! Klik op de link hierboven voor meer informatie.

Hoe kom ik er?
Utrecht > events > Utrecht in Dialoog > Dialoog Terwijde: Het Nieuwe Ouder Worden
Over Utrecht in Dialoog
Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend, betekenisvol gesprek brengen.

Dialoog verbindt, verrijkt en versterkt mensen,organisaties en de samenleving. Door in kleine groepen aan dialoogtafels ervaringen, ideeën en dromen uit te wisselen, ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten en het benoemen van persoonlijke actie. De uiteenlopende achtergronden van de deelnemers draagt bij aan het vergroten van inzicht en vormt de basis voor prettig samen leven, wonen, werken en zijn.

Wat doet Utrecht in Dialoog?

Utrecht in Dialoog organiseert sinds 2008 ieder jaar de Week van de Dialoog. Sinds 2014 ook de Pietendialoog en dialogen in organisaties. Sinds 2015 faciliteert Utrecht in Dialoog ook door het jaar heen dialogen rond actuele thema’s. Onder meer naar aanleiding van de aanslagen in Parijs van 7 januari (o.a. Charlie Hebdo) en 13 november 2015. Sinds 2016 worden het hele jaar door dialogen georganiseerd. Ieder jaar staat een ander thema centraal. Het thema in 2020 is Erbij Horen.

De kernactiviteiten van Utrecht in Dialoog zijn:
– het trainen, begeleiden en bemiddelen in dialoogbegeleiders om een goede dialoog mogelijk te maken;
– het samen met partners organiseren en faciliteren van dialoogtafels en dialoogbijeenkomsten;
– bekendheid geven aan dialoogactiviteiten, en dialoogervaringen zodat meer mensen de dialoog gaan waarderen en toepassen

Stichting en leerwerkplaats

Utrecht in Dialoog is sinds 2017 een zelfstandige Stichting met ANBI-status, gevestigd op Maliebaan 45. Aan Utrecht in Dialoog is een pool van dialoogbegeleiders verbonden die op Maliebaan45 worden getraind. Sinds 2017 heeft Utrecht in Dialoog een leerwerkplaats bij De Alchemist. Hier werken (vrijwillige) medewerkers, stagiaires, werkzoekenden, reintegreerders, pensionadas, studenten met partners aan het organiseren van dialoogtafels, trainingen en workshops.

Dialoog bevorderen

Utrecht in Dialoog wil de dialoog bevorderen. Om mensen bij elkaar te brengen, groepen te verbinden en discriminatie, segregatie en radicalisering in de samenleving tegen te gaan. Het hele jaar door in aansluiting op actuele thema’s. In samenwerking met bewonersinitiatieven, maatschappelijke organisaties en sociaal ondernemers.
·
Dit is een verleden event.
#26228
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Dialoog-Terwijde-Het-Nieuwe-Ouder-Worden/26228 om je aan te melden