Skip Navigation
Over ons

Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend,...

Cultuur & KunstMilieu & DuurzaamheidSport & RecreatieGezondheid & WelzijnCommunity & familieDierenwelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulpGender gelijkheid
Deel

Dialoog Ruimte voor verschil

Event · 22 mei 2018, 19:00
Prinses Beatrixlaan 2a, 3554 JK Utrecht, Netherlands
Deze event is verlopen
#26490
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Dialoog-Ruimte-voor-verschil/26490 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Op dinsdag 22 mei van 19:00 tot 21:30 uur organiseert Utrecht in Dialoog een dialoogtafel in het Vorstelijk Complex over het thema “verschillen”.

Deze dialoog maakt deel uit van een reeks dialogen in Zuilen rond het algemene thema diversiteit. De dialoog sluit aan op de vorige twee dialogen: “Thuis in Zuilen” en “Wij in Zuilen”.

Ruimte voor verschil
Als mens zijn we allen verschillend. Sommige verschillen zie je aan de buitenkant, andere zitten in onze gewoonten of waarden. Hoe hang jij je jas op? Hoe ga je om met telefoneren in je achtertuin of op je balkon? Verschillen kunnen als groot of klein worden ervaren. Sta jij er wel eens bij stil dat we zo verschillen in al onze overeenkomsten? Kan een verschil ook zo groot zijn dat het jou in je manier van zijn aantast? Hoe verschillend zijn we van elkaar en zijn er ook vlakken waar we op elkaar lijken? Wat is jouw ideaal? Geniet je van verschillen of ga je liever om met mensen die op jou lijken? Ga met ons het gesprek aan over dit thema, ervaar of je hier een droom in hebt en of je daar een concrete actie in kan vinden.

Aanmelden via deze link: http://www.utrechtindialoog.nl/bijeenkomsten/ruimte-voor-verschil/

Hoe kom ik er?
Utrecht > events > Utrecht in Dialoog > Dialoog Ruimte voor verschil
Over Utrecht in Dialoog
Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend, betekenisvol gesprek brengen.

Dialoog verbindt, verrijkt en versterkt mensen,organisaties en de samenleving. Door in kleine groepen aan dialoogtafels ervaringen, ideeën en dromen uit te wisselen, ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten en het benoemen van persoonlijke actie. De uiteenlopende achtergronden van de deelnemers draagt bij aan het vergroten van inzicht en vormt de basis voor prettig samen leven, wonen, werken en zijn.

Wat doet Utrecht in Dialoog?

Utrecht in Dialoog organiseert sinds 2008 ieder jaar de Week van de Dialoog. Sinds 2014 ook de Pietendialoog en dialogen in organisaties. Sinds 2015 faciliteert Utrecht in Dialoog ook door het jaar heen dialogen rond actuele thema’s. Onder meer naar aanleiding van de aanslagen in Parijs van 7 januari (o.a. Charlie Hebdo) en 13 november 2015. Sinds 2016 worden het hele jaar door dialogen georganiseerd. Ieder jaar staat een ander thema centraal. Het thema in 2020 is Erbij Horen.

De kernactiviteiten van Utrecht in Dialoog zijn:
– het trainen, begeleiden en bemiddelen in dialoogbegeleiders om een goede dialoog mogelijk te maken;
– het samen met partners organiseren en faciliteren van dialoogtafels en dialoogbijeenkomsten;
– bekendheid geven aan dialoogactiviteiten, en dialoogervaringen zodat meer mensen de dialoog gaan waarderen en toepassen

Stichting en leerwerkplaats

Utrecht in Dialoog is sinds 2017 een zelfstandige Stichting met ANBI-status, gevestigd op Maliebaan 45. Aan Utrecht in Dialoog is een pool van dialoogbegeleiders verbonden die op Maliebaan45 worden getraind. Sinds 2017 heeft Utrecht in Dialoog een leerwerkplaats bij De Alchemist. Hier werken (vrijwillige) medewerkers, stagiaires, werkzoekenden, reintegreerders, pensionadas, studenten met partners aan het organiseren van dialoogtafels, trainingen en workshops.

Dialoog bevorderen

Utrecht in Dialoog wil de dialoog bevorderen. Om mensen bij elkaar te brengen, groepen te verbinden en discriminatie, segregatie en radicalisering in de samenleving tegen te gaan. Het hele jaar door in aansluiting op actuele thema’s. In samenwerking met bewonersinitiatieven, maatschappelijke organisaties en sociaal ondernemers.
Deze event is verlopen
#26490
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Dialoog-Ruimte-voor-verschil/26490 om je aan te melden