Skip Navigation
Over ons

Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend,...

Cultuur & KunstMilieu & DuurzaamheidSport & RecreatieGezondheid & WelzijnCommunity & familieDierenwelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulpGender gelijkheid
Deel

Dialoog: Grenzen van mantelzorg

Event · 18 sep 2020, 10:00 - 12:00
Vanuit huis
Dit is een verleden event.
#27989
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Dialoog-Grenzen-van-mantelzorg/27989 om je aan te melden
SamenvattingHoe ga jij om met je grenzen in het geven van mantelzorg? Blijf je je bewust van je grenzen? Praat mee via Zoom op 18 september!
Uitgebreide omschrijving

Hoe ga jij om met je grenzen in het geven van mantelzorg? Blijf je je bewust van je grenzen of groei je langzaam in je zorgtaken en is er geen ruimte om stil te staan bij je grenzen? Wil je jouw ervaringen delen en ben je nieuwsgierig naar die van anderen? Je bent mantelzorger geworden, maar betekent dit ook dat je alle benodigde zorg kunt en wilt geven? Hoe kun je nu een afweging maken over wat je wel en niet wilt? Wat zijn jouw grenzen in het geven van mantelzorg? Hoe ga je om met je grenzen? Bewaak je die grenzen of groei je langzaam in je zorgtaken en verantwoordelijkheden zonder dat je nog stil staat bij wat eerder een grens was? Wat zijn voor jou overwegingen om grenzen te stellen aan je mantelzorg? Hoe tevreden ben je over die grenzen? Wat is je verlangen in het stellen van grenzen en wat heb je daar voor nodig?


Graag aanmelden via de website van Utrecht in Dialoog (link in de linker kolom onder de link “website”; op onze eigen VCU-profielpagina), niet de VCU website.

Over Utrecht in Dialoog
Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend, betekenisvol gesprek brengen.

Dialoog verbindt, verrijkt en versterkt mensen,organisaties en de samenleving. Door in kleine groepen aan dialoogtafels ervaringen, ideeën en dromen uit te wisselen, ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten en het benoemen van persoonlijke actie. De uiteenlopende achtergronden van de deelnemers draagt bij aan het vergroten van inzicht en vormt de basis voor prettig samen leven, wonen, werken en zijn.

Wat doet Utrecht in Dialoog?

Utrecht in Dialoog organiseert sinds 2008 ieder jaar de Week van de Dialoog. Sinds 2014 ook de Pietendialoog en dialogen in organisaties. Sinds 2015 faciliteert Utrecht in Dialoog ook door het jaar heen dialogen rond actuele thema’s. Onder meer naar aanleiding van de aanslagen in Parijs van 7 januari (o.a. Charlie Hebdo) en 13 november 2015. Sinds 2016 worden het hele jaar door dialogen georganiseerd. Ieder jaar staat een ander thema centraal. Het thema in 2020 is Erbij Horen.

De kernactiviteiten van Utrecht in Dialoog zijn:
– het trainen, begeleiden en bemiddelen in dialoogbegeleiders om een goede dialoog mogelijk te maken;
– het samen met partners organiseren en faciliteren van dialoogtafels en dialoogbijeenkomsten;
– bekendheid geven aan dialoogactiviteiten, en dialoogervaringen zodat meer mensen de dialoog gaan waarderen en toepassen

Stichting en leerwerkplaats

Utrecht in Dialoog is sinds 2017 een zelfstandige Stichting met ANBI-status, gevestigd op Maliebaan 45. Aan Utrecht in Dialoog is een pool van dialoogbegeleiders verbonden die op Maliebaan45 worden getraind. Sinds 2017 heeft Utrecht in Dialoog een leerwerkplaats bij De Alchemist. Hier werken (vrijwillige) medewerkers, stagiaires, werkzoekenden, reintegreerders, pensionadas, studenten met partners aan het organiseren van dialoogtafels, trainingen en workshops.

Dialoog bevorderen

Utrecht in Dialoog wil de dialoog bevorderen. Om mensen bij elkaar te brengen, groepen te verbinden en discriminatie, segregatie en radicalisering in de samenleving tegen te gaan. Het hele jaar door in aansluiting op actuele thema’s. In samenwerking met bewonersinitiatieven, maatschappelijke organisaties en sociaal ondernemers.
·
Dit is een verleden event.
#27989
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Dialoog-Grenzen-van-mantelzorg/27989 om je aan te melden