Skip Navigation
Over ons

Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend,...

Cultuur & KunstMilieu & DuurzaamheidSport & RecreatieGezondheid & WelzijnCommunity & familieDierenwelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulpGender gelijkheid
Deel

Dialoog: Erbij horen / Belonging

Event · 19 dec 2019, 18:00 - 21:00
Oudegracht 167, 3511 AL Utrecht, Netherlands
Dit is een verleden event.
#26295
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Dialoog-Erbij-horen--Belonging/26295 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

In de maand december zijn veel mensen bezig met een terugblik naar het afgelopen jaar en denken na over hoe zij het komende jaar willen inrichten. We gaan graag met je in gesprek in de Centrale Bibliotheek over Erbij Horen: oud&nieuw.

Bij wie heb jij je het afgelopen jaar thuis gevoeld? Welke mensen wil jij volgend jaar leren kennen? Zijn er mensen in jouw omgeving die er al langer wonen maar die jij eigenlijk helemaal niet kent? Voel jij je wel eens een vreemdeling? Wanneer ervaar je dat je erbij hoort en wat maakt dit mogelijk? Bij wie hoor jij eigenlijk en met wie wil je jouw tijd doorbrengen?

Wil je je ervaringen en dromen delen en luisteren naar anderen? Meld je aan via deze link:  https://www.utrechtindialoog.nl/bijeenkomsten/erbij-horen-belonging/.

Iedereen is van harte welkom, dus neem ook je buren, familie en vrienden mee!

The dialogue is also in English! Click the link above to read more and apply.

Hoe kom ik er?
Utrecht > events > Utrecht in Dialoog > Dialoog: Erbij horen / Belonging
Over Utrecht in Dialoog
Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend, betekenisvol gesprek brengen.

Dialoog verbindt, verrijkt en versterkt mensen,organisaties en de samenleving. Door in kleine groepen aan dialoogtafels ervaringen, ideeën en dromen uit te wisselen, ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten en het benoemen van persoonlijke actie. De uiteenlopende achtergronden van de deelnemers draagt bij aan het vergroten van inzicht en vormt de basis voor prettig samen leven, wonen, werken en zijn.

Wat doet Utrecht in Dialoog?

Utrecht in Dialoog organiseert sinds 2008 ieder jaar de Week van de Dialoog. Sinds 2014 ook de Pietendialoog en dialogen in organisaties. Sinds 2015 faciliteert Utrecht in Dialoog ook door het jaar heen dialogen rond actuele thema’s. Onder meer naar aanleiding van de aanslagen in Parijs van 7 januari (o.a. Charlie Hebdo) en 13 november 2015. Sinds 2016 worden het hele jaar door dialogen georganiseerd. Ieder jaar staat een ander thema centraal. Het thema in 2020 is Erbij Horen.

De kernactiviteiten van Utrecht in Dialoog zijn:
– het trainen, begeleiden en bemiddelen in dialoogbegeleiders om een goede dialoog mogelijk te maken;
– het samen met partners organiseren en faciliteren van dialoogtafels en dialoogbijeenkomsten;
– bekendheid geven aan dialoogactiviteiten, en dialoogervaringen zodat meer mensen de dialoog gaan waarderen en toepassen

Stichting en leerwerkplaats

Utrecht in Dialoog is sinds 2017 een zelfstandige Stichting met ANBI-status, gevestigd op Maliebaan 45. Aan Utrecht in Dialoog is een pool van dialoogbegeleiders verbonden die op Maliebaan45 worden getraind. Sinds 2017 heeft Utrecht in Dialoog een leerwerkplaats bij De Alchemist. Hier werken (vrijwillige) medewerkers, stagiaires, werkzoekenden, reintegreerders, pensionadas, studenten met partners aan het organiseren van dialoogtafels, trainingen en workshops.

Dialoog bevorderen

Utrecht in Dialoog wil de dialoog bevorderen. Om mensen bij elkaar te brengen, groepen te verbinden en discriminatie, segregatie en radicalisering in de samenleving tegen te gaan. Het hele jaar door in aansluiting op actuele thema’s. In samenwerking met bewonersinitiatieven, maatschappelijke organisaties en sociaal ondernemers.
Dit is een verleden event.
#26295
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Dialoog-Erbij-horen--Belonging/26295 om je aan te melden