Skip Navigation
Over ons

Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend,...

Cultuur & KunstMilieu & DuurzaamheidSport & RecreatieGezondheid & WelzijnCommunity & familieDierenwelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulpGender gelijkheid
Deel

Dialoog Erbij Horen (Coming Out Day)

Event · 11 okt 2019, 19:00 - 22:00
Van Swindenstraat 129, 3514 XR Utrecht, Netherlands
Dit is een verleden event.
#26395
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Dialoog-Erbij-Horen-Coming-Out-Day/26395 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

(For English, scroll down.)

Op vrijdag 11 oktober is het Coming Out Day. Een dag waarop iedereen mag zijn wie hij is en iedereen erbij hoort. Over dit onderwerp gaan we met elkaar in gesprek bij Griftsteede, midden in het Griftpark.

Ben jij of iemand in je omgeving ooit uit de kast gekomen? Tegenover wie wel, tegenover wie niet? Wat doet dat met je gevoel van ‘erbij horen’? Is een coming out anders binnen verschillende groepen, bijvoorbeeld binnen familie, vriendenkring of op het werk?

Lees meer en meld je aan via:
https://www.utrechtindialoog.nl/bijeenkomsten/erbij-horen-coming-out-day/

English:
On Friday 11 October we celebrate Coming Out Day. On this day, everyone can be who they are and everyone is included. We will discuss this feeling of belonging with each other at Griftsteede, in the middle of Griftpark.

Have you or anyone close to you ever come out of the closet? Who did you open up to and who did you leave out? What does that do with your sense of ‘belonging’? Is a coming out different within different groups, for example within the family, circle of friends or at work?

Read more and sign up:
https://www.utrechtindialoog.nl/bijeenkomsten/erbij-horen-coming-out-day/

Hoe kom ik er?
Utrecht > events > Utrecht in Dialoog > Dialoog Erbij Horen (Coming Out Day)
Over Utrecht in Dialoog
Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend, betekenisvol gesprek brengen.

Dialoog verbindt, verrijkt en versterkt mensen,organisaties en de samenleving. Door in kleine groepen aan dialoogtafels ervaringen, ideeën en dromen uit te wisselen, ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten en het benoemen van persoonlijke actie. De uiteenlopende achtergronden van de deelnemers draagt bij aan het vergroten van inzicht en vormt de basis voor prettig samen leven, wonen, werken en zijn.

Wat doet Utrecht in Dialoog?

Utrecht in Dialoog organiseert sinds 2008 ieder jaar de Week van de Dialoog. Sinds 2014 ook de Pietendialoog en dialogen in organisaties. Sinds 2015 faciliteert Utrecht in Dialoog ook door het jaar heen dialogen rond actuele thema’s. Onder meer naar aanleiding van de aanslagen in Parijs van 7 januari (o.a. Charlie Hebdo) en 13 november 2015. Sinds 2016 worden het hele jaar door dialogen georganiseerd. Ieder jaar staat een ander thema centraal. Het thema in 2020 is Erbij Horen.

De kernactiviteiten van Utrecht in Dialoog zijn:
– het trainen, begeleiden en bemiddelen in dialoogbegeleiders om een goede dialoog mogelijk te maken;
– het samen met partners organiseren en faciliteren van dialoogtafels en dialoogbijeenkomsten;
– bekendheid geven aan dialoogactiviteiten, en dialoogervaringen zodat meer mensen de dialoog gaan waarderen en toepassen

Stichting en leerwerkplaats

Utrecht in Dialoog is sinds 2017 een zelfstandige Stichting met ANBI-status, gevestigd op Maliebaan 45. Aan Utrecht in Dialoog is een pool van dialoogbegeleiders verbonden die op Maliebaan45 worden getraind. Sinds 2017 heeft Utrecht in Dialoog een leerwerkplaats bij De Alchemist. Hier werken (vrijwillige) medewerkers, stagiaires, werkzoekenden, reintegreerders, pensionadas, studenten met partners aan het organiseren van dialoogtafels, trainingen en workshops.

Dialoog bevorderen

Utrecht in Dialoog wil de dialoog bevorderen. Om mensen bij elkaar te brengen, groepen te verbinden en discriminatie, segregatie en radicalisering in de samenleving tegen te gaan. Het hele jaar door in aansluiting op actuele thema’s. In samenwerking met bewonersinitiatieven, maatschappelijke organisaties en sociaal ondernemers.
Dit is een verleden event.
#26395
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Dialoog-Erbij-Horen-Coming-Out-Day/26395 om je aan te melden