Skip Navigation
Over ons

Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend,...

Cultuur & KunstMilieu & DuurzaamheidSport & RecreatieGezondheid & WelzijnCommunity & familieDierenwelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulpGender gelijkheid
Deel

Dialoog Blijven of gaan?

Event · 28 jun 2018, 17:30 - 21:30
Einsteindreef 91, 3562 GB Utrecht, Netherlands
Dit is een verleden event.
#26485
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Dialoog-Blijven-of-gaan/26485 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Op 28 juni gaan we in de ontmoetingsruimte van het Einstein complex in dialoog over het thema 'Blijven of gaan', de titel van het nieuwe boek van Saskia Harkema. We starten met een aantal fragmenten uit het boek, verhalen die veerkracht tonen. Vervolgens delen we aan tafels van 6 tot 8 personen wat Blijven en gaan in ieders leven betekent, onze ervaringen en dromen. Iedereen is van harte welkom!

Programma
17.30 Inloop met muziek, soep en broodje
18.00 Kort voorprogramma ter inspiratie op het thema
18.30 Aan tafels van 6 tot 8 personen in dialoog
20.30 Opbrengsten en inzichten delen
21.00 Informeel napraten

De dialoogtafels zijn in het Engels/Nederlands met waar nodig tolken en worden begeleid door getrainde gespreksleiders.

Blijven of gaan
Het boek 'Blijven of gaan?' vertelt verhalen van Syrische vrijheidsstrijders en vluchtelingen die Saskia heeft ontmoet en vier jaar heeft gevolgd. Het zijn hoopvolle verhalen die de onvoorstelbare veerkracht en moed van gewone mensen laten zien.

Wat betekent Blijven of gaan in jouw leven? Ben je iemand die lang blijft, snel gaat of iets daar tussenin? Wat maakt dat je blijft of gaat, en wat bepaalt waar je blijft of heen gaat? Waardoor laat je je leiden? Is er een rode draad in de verschillende ervaringen? Waar droom je van als het gaat om blijven of gaan. Schiet je graag wortel of past je een leven als nomade? Wat kun je doen om dit een stapje dichterbij te brengen?

Aanmelden kan via deze link: http://www.utrechtindialoog.nl/bijeenkomsten/blijven-of-gaan/

Hoe kom ik er?
Utrecht > events > Utrecht in Dialoog > Dialoog Blijven of gaan?
Over Utrecht in Dialoog
Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend, betekenisvol gesprek brengen.

Dialoog verbindt, verrijkt en versterkt mensen,organisaties en de samenleving. Door in kleine groepen aan dialoogtafels ervaringen, ideeën en dromen uit te wisselen, ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten en het benoemen van persoonlijke actie. De uiteenlopende achtergronden van de deelnemers draagt bij aan het vergroten van inzicht en vormt de basis voor prettig samen leven, wonen, werken en zijn.

Wat doet Utrecht in Dialoog?

Utrecht in Dialoog organiseert sinds 2008 ieder jaar de Week van de Dialoog. Sinds 2014 ook de Pietendialoog en dialogen in organisaties. Sinds 2015 faciliteert Utrecht in Dialoog ook door het jaar heen dialogen rond actuele thema’s. Onder meer naar aanleiding van de aanslagen in Parijs van 7 januari (o.a. Charlie Hebdo) en 13 november 2015. Sinds 2016 worden het hele jaar door dialogen georganiseerd. Ieder jaar staat een ander thema centraal. Het thema in 2020 is Erbij Horen.

De kernactiviteiten van Utrecht in Dialoog zijn:
– het trainen, begeleiden en bemiddelen in dialoogbegeleiders om een goede dialoog mogelijk te maken;
– het samen met partners organiseren en faciliteren van dialoogtafels en dialoogbijeenkomsten;
– bekendheid geven aan dialoogactiviteiten, en dialoogervaringen zodat meer mensen de dialoog gaan waarderen en toepassen

Stichting en leerwerkplaats

Utrecht in Dialoog is sinds 2017 een zelfstandige Stichting met ANBI-status, gevestigd op Maliebaan 45. Aan Utrecht in Dialoog is een pool van dialoogbegeleiders verbonden die op Maliebaan45 worden getraind. Sinds 2017 heeft Utrecht in Dialoog een leerwerkplaats bij De Alchemist. Hier werken (vrijwillige) medewerkers, stagiaires, werkzoekenden, reintegreerders, pensionadas, studenten met partners aan het organiseren van dialoogtafels, trainingen en workshops.

Dialoog bevorderen

Utrecht in Dialoog wil de dialoog bevorderen. Om mensen bij elkaar te brengen, groepen te verbinden en discriminatie, segregatie en radicalisering in de samenleving tegen te gaan. Het hele jaar door in aansluiting op actuele thema’s. In samenwerking met bewonersinitiatieven, maatschappelijke organisaties en sociaal ondernemers.
Dit is een verleden event.
#26485
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Dialoog-Blijven-of-gaan/26485 om je aan te melden