Skip Navigation
Over ons

Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend,...

Cultuur & KunstMilieu & DuurzaamheidSport & RecreatieGezondheid & WelzijnCommunity & familieDierenwelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulpGender gelijkheid
Deel

De gemeente in onze buurt

Event · 15 mrt 2018, 19:30
Amsterdamsestraatweg 295, 3551 CG Utrecht, Netherlands
Deze event is verlopen
#26216
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/De-gemeente-in-onze-buurt/26216 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Op donderdagavond 15 maart van 19:30 tot 22:00 uur organiseren we samen met Buurtwerkkamer Top een verkiezingsdialoog met als thema: De gemeente in onze buurt. Je bent van harte welkom!

Welke rol speelt de gemeente in je leven en in je wijk? Hoe kijk je er tegen aan? Wat zou de gemeente voor je buurt kunnen betekenen? Verschillende Utrechters gaan met elkaar in gesprek, delen hun ervaringen, en dromen over hun ideale gemeente en stad met zicht op de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart.

Op 21 maart zijn het gemeenteraadsverkiezingen. Inwoners van Utrecht boven de 18 die minimaal vijf jaar legaal in Nederland wonen mogen stemmen. De kandidaten met de meeste stemmen worden raadslid in de gemeenteraad. Deze leden vertegenwoordigen de inwoners van de gemeente en luisteren naar wat er speelt in Utrecht en naar wat de inwoners willen.

Maar welke relatie hebben we met de gemeente? Wanneer werd er geluisterd naar jouw stem? Wat betekent de gemeente voor ons en onze buurt? Welke positieve ervaringen heb jij de afgelopen tijd gehad? Op 15 maart gaan we hier samen over in dialoog, delen we onze ervaringen, verkennen we onze dromen, en bespreken we wat de gemeente kan doen om deze dromen een stapje dichterbij te brengen.

Wat is een dialoog?
Een dialoog is een openhartig gesprek over ervaringen en dromen dat bijdraagt tot verbondenheid. Iedereen komt aan bod en wordt gehoord. Je onderzoekt met elkaar waar het om draait. Je spreekt voor jezelf, denkt niet voor een ander en geeft geen advies.

In een dialoog ga je werkelijk met elkaar in gesprek. Ontmoeting door wezenlijke nieuwsgierigheid staat voorop. We verkennen ervaringen, dromen en mogelijkheden rond actuele thema’s.
Praktisch

De dialoog staat gepland op:
Donderdagavond 15 maart 2018 van 19:30 – 22:00 uur, in Buurtwerkkamer TOP, Amsterdamsestraatweg 295, 3551 CG Utrecht Noordwest

Aanmelden kan via deze link: http://www.utrechtindialoog.nl/de-gemeente-in-onze-buurt/

Hoe kom ik er?
Utrecht > Aanmeldingen voor events > Utrecht in Dialoog > De gemeente in onze buurt
Over Utrecht in Dialoog
Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend, betekenisvol gesprek brengen.

Dialoog verbindt, verrijkt en versterkt mensen,organisaties en de samenleving. Door in kleine groepen aan dialoogtafels ervaringen, ideeën en dromen uit te wisselen, ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten en het benoemen van persoonlijke actie. De uiteenlopende achtergronden van de deelnemers draagt bij aan het vergroten van inzicht en vormt de basis voor prettig samen leven, wonen, werken en zijn.

Wat doet Utrecht in Dialoog?

Utrecht in Dialoog organiseert sinds 2008 ieder jaar de Week van de Dialoog. Sinds 2014 ook de Pietendialoog en dialogen in organisaties. Sinds 2015 faciliteert Utrecht in Dialoog ook door het jaar heen dialogen rond actuele thema’s. Onder meer naar aanleiding van de aanslagen in Parijs van 7 januari (o.a. Charlie Hebdo) en 13 november 2015. Sinds 2016 worden het hele jaar door dialogen georganiseerd. Ieder jaar staat een ander thema centraal. Het thema in 2020 is Erbij Horen.

De kernactiviteiten van Utrecht in Dialoog zijn:
– het trainen, begeleiden en bemiddelen in dialoogbegeleiders om een goede dialoog mogelijk te maken;
– het samen met partners organiseren en faciliteren van dialoogtafels en dialoogbijeenkomsten;
– bekendheid geven aan dialoogactiviteiten, en dialoogervaringen zodat meer mensen de dialoog gaan waarderen en toepassen

Stichting en leerwerkplaats

Utrecht in Dialoog is sinds 2017 een zelfstandige Stichting met ANBI-status, gevestigd op Maliebaan 45. Aan Utrecht in Dialoog is een pool van dialoogbegeleiders verbonden die op Maliebaan45 worden getraind. Sinds 2017 heeft Utrecht in Dialoog een leerwerkplaats bij De Alchemist. Hier werken (vrijwillige) medewerkers, stagiaires, werkzoekenden, reintegreerders, pensionadas, studenten met partners aan het organiseren van dialoogtafels, trainingen en workshops.

Dialoog bevorderen

Utrecht in Dialoog wil de dialoog bevorderen. Om mensen bij elkaar te brengen, groepen te verbinden en discriminatie, segregatie en radicalisering in de samenleving tegen te gaan. Het hele jaar door in aansluiting op actuele thema’s. In samenwerking met bewonersinitiatieven, maatschappelijke organisaties en sociaal ondernemers.
Deze event is verlopen
#26216
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/De-gemeente-in-onze-buurt/26216 om je aan te melden