Skip Navigation
Over ons

Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend,...

Cultuur & KunstMilieu & DuurzaamheidSport & RecreatieGezondheid & WelzijnCommunity & familieDierenwelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulpGender gelijkheid
Deel

Buurtdialoog Lunetten: (on)gezond zijn?

Event · 31 aug 2020, 14:00 - 16:00
Hondsrug 19, 3524 BP Utrecht, Nederland
Dit is een verleden event.
#27188
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Buurtdialoog-Lunetten-ongezond-zijn/27188 om je aan te melden
SamenvattingHet thema van de buurtdialoog Lunetten is dit keer: wat betekent (on)gezond zijn voor mij? Maandag 31 augustus van 14-16 uur in de Musketon. Kom ook!
Uitgebreide omschrijving

Het thema van de buurtdialoog Lunetten is dit keer: wat betekent (on)gezond zijn voor mij? Maandag 31 augustus van 14-16 uur in de Musketon, samen met Lunetten Wil Wel, gaan wij hier over in gesprek. Iedereen is welkom! Let op: aanmelden via de Utrecht in Dialoog website is verplicht en het aantal plekken is beperkt.


Wat betekent gezondheid, gezond leven en gezond zijn? Hoe denken we over sporten, bewegen, alcoholgebruik, roken, stress, suiker en gezond eten, en welke rol speelt onze culturele achtergrond hierin? Hoe ga je om met gezondheid, ziekte en beperkingen en alle informatie en adviezen die je krijgt? Over deze vragen en nog veel meer gaan wij live in de Musketon over in gesprek! Wil jij hierbij zijn? Meld je dan aan via onze website (aanmelden is verplicht!).


Let op!: meld je aan via de Utrecht in Dialoog website en niet via VCU. Hoe? In de linkerkolom naast deze tekst staan een linkje "Website".

Hoe kom ik er?
Utrecht > events > Utrecht in Dialoog > Buurtdialoog Lunetten: (on)gezond zijn?
Over Utrecht in Dialoog
Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend, betekenisvol gesprek brengen.

Dialoog verbindt, verrijkt en versterkt mensen,organisaties en de samenleving. Door in kleine groepen aan dialoogtafels ervaringen, ideeën en dromen uit te wisselen, ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten en het benoemen van persoonlijke actie. De uiteenlopende achtergronden van de deelnemers draagt bij aan het vergroten van inzicht en vormt de basis voor prettig samen leven, wonen, werken en zijn.

Wat doet Utrecht in Dialoog?

Utrecht in Dialoog organiseert sinds 2008 ieder jaar de Week van de Dialoog. Sinds 2014 ook de Pietendialoog en dialogen in organisaties. Sinds 2015 faciliteert Utrecht in Dialoog ook door het jaar heen dialogen rond actuele thema’s. Onder meer naar aanleiding van de aanslagen in Parijs van 7 januari (o.a. Charlie Hebdo) en 13 november 2015. Sinds 2016 worden het hele jaar door dialogen georganiseerd. Ieder jaar staat een ander thema centraal. Het thema in 2020 is Erbij Horen.

De kernactiviteiten van Utrecht in Dialoog zijn:
– het trainen, begeleiden en bemiddelen in dialoogbegeleiders om een goede dialoog mogelijk te maken;
– het samen met partners organiseren en faciliteren van dialoogtafels en dialoogbijeenkomsten;
– bekendheid geven aan dialoogactiviteiten, en dialoogervaringen zodat meer mensen de dialoog gaan waarderen en toepassen

Stichting en leerwerkplaats

Utrecht in Dialoog is sinds 2017 een zelfstandige Stichting met ANBI-status, gevestigd op Maliebaan 45. Aan Utrecht in Dialoog is een pool van dialoogbegeleiders verbonden die op Maliebaan45 worden getraind. Sinds 2017 heeft Utrecht in Dialoog een leerwerkplaats bij De Alchemist. Hier werken (vrijwillige) medewerkers, stagiaires, werkzoekenden, reintegreerders, pensionadas, studenten met partners aan het organiseren van dialoogtafels, trainingen en workshops.

Dialoog bevorderen

Utrecht in Dialoog wil de dialoog bevorderen. Om mensen bij elkaar te brengen, groepen te verbinden en discriminatie, segregatie en radicalisering in de samenleving tegen te gaan. Het hele jaar door in aansluiting op actuele thema’s. In samenwerking met bewonersinitiatieven, maatschappelijke organisaties en sociaal ondernemers.
·
Dit is een verleden event.
#27188
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Buurtdialoog-Lunetten-ongezond-zijn/27188 om je aan te melden