Skip Navigation
Skip Sidebar

Over ons

Utrecht in Dialoog brengt stadgenoten met elkaar in gesprek die elkaar niet vanzelf tegenkomen. Utrechters van alle leeftijden en achtergronden ontmoeten elkaar, delen hun verhalen en luisteren naar ...

Kunst & cultuurWelzijnBuurt & omgeving
Deel
Online dialoog: Lekker eten

Online dialoog: Lekker eten

Evenement · 26 feb 2021, 14:00 - 16:00
Vanuit huis
Kunst & cultuurWelzijnBuurt & omgeving
U kunt zich helaas niet langer registreren voor dit evenement.
Deel evenement
Utrecht in Dialoog
#37029
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/-/37029/ om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Wat betekent lekker eten voor jou? Wat en met wie eet je het liefst, of eet je liever alleen? Deel je ervaringen over lekker eten tijdens deze online dialoog!

Uitgebreide omschrijving

Eten is een eerste levensbehoefte, net als ademen, maar ook veel meer dan dat: een moment om te genieten, tot rust te komen, om samen te zijn met anderen en om vriendschap, liefde of blijdschap te delen. Wat betekent lekker eten voor jou? Is eten voor jou gewoon iets wat noodzakelijk is, om je maag te vullen? Of heeft lekker eten meer betekenis voor je?


Samen eten kan verbinding geven. Je dagelijkse maaltijd deel je vaak met mensen met wie je je verbonden voelt. Maar het werkt ook omgekeerd: het delen van je dagelijkse maaltijd met anderen kan verbinding geven. Vind je het leuk om samen te koken, samen te eten, verhalen te delen of eet je liever alleen voor de tv? Wat betekent het voor jou om samen met anderen te eten? Wat maakt het dat een maaltijd écht gezamenlijk is?


Heb je bijzondere herinneringen aan bepaalde gerechten of eetgewoonten? Aan het eten dat je moeder, opa of oma vroeger voor je maakte of aan een bijzonder etentje? Zijn je eetgewoonten veranderd door de jaren heen? Worden je eetgewoonten beïnvloed door anderen? Door invloeden uit andere landen en culturen? Kook je zelf of laat je dat liever aan een ander over?


Wat is een dialoog?

Een dialoog is een open gesprek over ervaringen, dromen en mogelijkheden dat bijdraagt aan onderling begrip, verbondenheid en inzicht. In een dialoog ga je werkelijk met elkaar in gesprek. Iedereen komt aan bod en wordt gehoord. Écht luisteren ligt aan de basis hiervan.


Graag aanmelden via de website van Utrecht in Dialoog.

U kunt zich helaas niet langer registreren voor dit evenement.
Deel evenement

Over Utrecht in Dialoog

Utrecht in Dialoog brengt stadgenoten met elkaar in gesprek die elkaar niet vanzelf tegenkomen. Utrechters van alle leeftijden en achtergronden ontmoeten elkaar, delen hun verhalen en luisteren naar elkaar. Een dialoog is een open gesprek over ervaringen, dromen en mogelijkheden dat bijdraagt tot onderling begrip, verbondenheid en inzicht. Utrecht in Dialoog wil de dialoog bevorderen om mensen bij elkaar te brengen, groepen te verbinden en discriminatie, segregatie en eenzaamheid in de samenleving tegen te gaan. Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen, bewonersinitiatieven, maatschappelijke organisaties en sociaal ondernemers in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten.