Skip Navigation
Skip Sidebar

Over ons

Het opbouwen, beheren en in stand houden van een museum voor de collectie van oprichter Theo Schouten. Het museum beheert voorwerpen over het leven op het platteland vanaf begin 20e eeuw.

Tezamen met ...

Kunst & cultuurKinderen & JongerenNatuur & Milieu
Deel
Overzichtstentoonstelling van Bert Verhees

Overzichtstentoonstelling van Bert Verhees

Evenement · 1 apr 2024, 12:00 – 31 mei 2024, 13:00
Heuvellaan 7, 3612 BA Tienhoven, Netherlands
Kunst & cultuurNatuur & Milieu
Aanmeldingen sluiten in 9 days.
Deel evenement
Streekmuseum Vredegoed
#76767
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Streekmuseum-Vredegoed/activiteiten/Overzichtstentoonstelling-van-Bert-Verhees/76767 om je aan te melden

Contactpersoon

Karin van de LustgraafStel de contactpersoon een vraag

Samenvatting

Overzichtstentoonstelling van de werken van Bert Verhees, een hedendaagse Nederlandse impressionist. Meer informatie

Uitgebreide omschrijving

Over Bert Verhees

Bert Verhees is een 66 jarige kunstschilder, een geboren Limburger, maar woont al bijna 30 jaar in Bussum. Daar heeft hij twee zonen op de wereld gezet, die hier zijn opgegroeid. Zijn vrouw werkt in de gezondheidszorg in Amsterdam. Hij is dus goed ingeburgerd in het Bussumse en is inmiddels een echte Bussumer geworden, maar met een zachte “g”.


De ontwikkelingen in zijn werk

Als jonge kunstenaar is Bert Verhees begonnen met conceptuele kunst en een stevige maatschappijkritische toon, zoals dat in de jaren zeventig vaak voorkwam. Niet de schoonheid was van belang maar de boodschap, die regelmatig viel samen te vatten als een “koude maatschappij in verval”. Het was de tijd van doemdenken en economische crisis in het Limburgse na de mijnsluiting.

Hierna heeft hij veel gewerkt als portrettist. Tientallen goedgelijkende portretten van zijn hand vonden de weg naar opdrachtgevers in Frankrijk en Nederland. Bert beschouwde zichzelf als een ambachtsman en deed zijn best om de portretten fotografisch nauwkeurig te schilderen. Hij beschouwde dit kenmerk als een kwaliteitskenmerk. Langzaam verliet hij dit standpunt en werden zijn portretten speelser.

Licht en esthetiek gingen een belangrijke rol spelen. Hieronder staat een voorbeeld van een recent portret van hem. Hij neemt nog steeds opdrachten voor portretten aan in olieverf of aquarelverf.

Zijn lievelingswerkwijze is de laatste jaren met aquarel. Op de expositie zijn dan ook veel aquarellen te zien.

Voor meer informatie over de expositie en ons museum, bezoek onze website via onderstaande QR-code.

Hoe kom ik er?

Aanmeldingen sluiten in 9 days.
Deel evenement
evenementen > Streekmuseum Vredegoed > Overzichtstentoonstelling van Bert Verhees

Over Streekmuseum Vredegoed

Het opbouwen, beheren en in stand houden van een museum voor de collectie van oprichter Theo Schouten. Het museum beheert voorwerpen over het leven op het platteland vanaf begin 20e eeuw.

Tezamen met het bestuur en circa 50 actieve vrijwilligers draait het Streekmuseum actief mee in de wereld van kleine musea. Met veel enthousiasme wordt het museum beheerd door diverse teams: gastontvangers, rondleiders, klussengroep, digitaliseer-groep, schoonmaakteam, expositie opbouw groep, het bestuur, en de beheerder.