Skip Navigation
Over ons

De Zuidbus vervoert minder-mobiele ouderen in de wijken Hoograven, Tolsteeg en Rotsoord, Lunetten, Rivierenwijk in het zuiden van de stad Utrecht van en naar de soos, bingo en eetgroep...

Gezondheid & WelzijnCommunity & familieOuderenhulp
Deel

Voorzitter (m/v)

Vacature · 1–2 uur/week
Utrecht, Utrecht, Netherlands
LobbyingFondsenwerving
TeamworkNederlands
#24840
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-Zuidbus/activiteiten/Voorzitter-mv/24840 om je aan te melden
SamenvattingWij zijn op zoek naar een nieuwe voorzitter. Assistentie bij praktische bestuurstaken is mogelijk. Het is erg dankbaar werk!
Uitgebreide omschrijving

Momenteel bestaat het bestuur van Stichting Zuidbus uit een voorzitter, secretaris, penningmeester, en twee algemene bestuursleden. Onze huidige voorzitter stopt over niet al te lange tijd en daarom zijn wij op zoek naar een nieuwe voorzitter (m/v) die tijdens vergaderingen (4 x 1 uur per jaar) en soms ook tussendoor actief met ons mee wil denken en beslissen over allerlei onderwerpen die te maken hebben met het reilen en zeilen van de stichting. Ons doel is om onze vervoersdiensten nog lang aan te kunnen blijven bieden aan onze groep minder mobiele ouderen uit Utrecht-zuid (Hoograven, Lunetten, Tolsteeg en Rotsoord, Rivierenwijk).


Daarnaast bestaat de mogelijkheid om te assisteren bij een of meer praktische bestuurstaken, zoals het deelnemen aan gesprekken met potentiële klanten, sponsors, de gemeente, enz. Alles in onderling overleg, uitgaande van ieders wensen en mogelijkheden.


Vereisten voor deze functie:

  • affiniteit met de doelgroep
  • voldoende tijd en motivatie voor de lange termijn
  • goede uitdrukkingsvaardigheid in woord en geschrift
  • pro-actieve instelling
  • teamgeest, motivator
  • bestuurservaring is een pré
  • ervaring met aanvragen van subsidies bij sponsors is een pré


Let op:

  • Onze vrijwilligers ontvangen geen financiële beloning. Chauffeurs en gastvrouwen ontvangen wel een standaard consumptievergoeding tijdens Zuidbus reisjes.
  • Al onze vrijwilligers bepalen zelf wanneer en hoe vaak zij zich in willen zetten.
  • Het getoonde adres is slechts ons postadres in buurtcentrum Hart van Hoograven. We hebben geen kantoor.


Indien u bent geïnteresseerd in deze functie en wil reageren dan stellen wij het zeer op prijs als u iets over uzelf en uw motivatie voor deze functie wil vertellen.

Wat vrijwilligers nodig hebben🗣️ Beheersing van het Nederlands
Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over Stichting Zuidbus
De Zuidbus vervoert minder-mobiele ouderen in de wijken Hoograven, Tolsteeg en Rotsoord, Lunetten, Rivierenwijk in het zuiden van de stad Utrecht van en naar de soos, bingo en eetgroep. Dankzij Stichting Zuidbus kunnen veel ouderen meedoen aan activiteiten in diverse wijken, waarmee wordt voorkomen dat mensen vereenzamen.

Met de bus worden van maart tot en met december ook leuke uitstapjes gemaakt, zoals een middagje Harderwijk, de Biesbos of de Veluwe. Ook populair zijn de verrassingstochten, boottochten, de avondtochten naar bijvoorbeeld Kijkduin, Scheveningen of Katwijk en de sfeervolle bezoekjes aan diverse kerstmarkten in december.

Volg ons op Facebook, Twitter en Instagram, alles onder de zoekterm 'zuidbus'. En sinds kort hebben we ook een YouTube kanaal met leuke filmpjes.
·
#24840
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-Zuidbus/activiteiten/Voorzitter-mv/24840 om je aan te melden