Skip Navigation
Over ons

De Zuidbus vervoert minder-mobiele ouderen in de wijken Hoograven, Tolsteeg en Rotsoord, Lunetten, Rivierenwijk in het zuiden van de stad Utrecht van en naar de soos, bingo en eetgroep...

Gezondheid & WelzijnCommunity & familieOuderenhulp
Deel

Stichting Zuidbus zoekt een vrijwillige chauffeur (m/v)

Vacature · 4–5 uur/week
Utrecht, Utrecht, Netherlands
Rijden
Deze vacature is verlopen
#24778
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-Zuidbus/activiteiten/Stichting-Zuidbus-zoekt-een-vrijwillige-chauffeur-mv/24778 om je aan te melden
SamenvattingWe zoeken een chauffeur voor onze gezellige uitstapjes met ouderen en eventueel ook op lokale ritten.
Uitgebreide omschrijving

We hebben op dit moment een vacature voor een chauffeur om met groepen ouderen gezellige uitstapjes in het land te maken, bijvoorbeeld een stadsbezoek, pannenkoeken eten, naar de Loosdrechtse plassen. Indien gewenst kunnen er ook lokale ritten worden gereden.

Onze vrijwilligers ontvangen geen financiële vergoeding. Chauffeurs en gastvrouwen ontvangen wel een standaard consumptievergoeding tijdens uitstapjes. De bus is een Mercedes Sprinter Kombi  voor 7 passagiers en 1 begeleider, max. 4 à 5 rollators en bij uitzondering een opvouwbare rolstoel. In de bus mag niet worden gerookt.

Eisen voor een chauffeur:
- rijbewijs B
- rijdt graag auto
- ruime rijervaring, liefst op een busje voor 8 tot 9 personen
- vriendelijk en betrouwbaar
- geduldig en affiniteit met ouderen
- dient zich goed uit te kunnen drukken in het Nederlands
- rustige en defensieve rijstijl (i.v.m. het comfort voor onze oudere passagiers)
- bereid om te helpen bij in- en uitstappen (bij uitstapjes helpt de gastvrouw mee)
- in staat om frequent te bukken en tillen (rollators en heel soms ook een inklapbare rolstoel in en uit de bus tillen, en ook het losse opstapje neerleggen en weghalen onder de automatische treeplank van de bus).
- bereid tot licht-administratieve handelingen (bijvoorbeeld het invullen van de rittenlogstaat)

Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Utrecht > Utrecht Activiteiten > Stichting Zuidbus > Stichting Zuidbus zoekt een vrijwillige chauffeur (m/v)
Over Stichting Zuidbus
De Zuidbus vervoert minder-mobiele ouderen in de wijken Hoograven, Tolsteeg en Rotsoord, Lunetten, Rivierenwijk in het zuiden van de stad Utrecht van en naar de soos, bingo en eetgroep. Dankzij Stichting Zuidbus kunnen veel ouderen meedoen aan activiteiten in diverse wijken, waarmee wordt voorkomen dat mensen vereenzamen.

Met de bus worden van maart tot en met december ook leuke uitstapjes gemaakt, zoals een middagje Harderwijk, de Biesbos of de Veluwe. Ook populair zijn de verrassingstochten, boottochten, de avondtochten naar bijvoorbeeld Kijkduin, Scheveningen of Katwijk en de sfeervolle bezoekjes aan diverse kerstmarkten in december.

Volg ons op Facebook, Twitter en Instagram, alles onder de zoekterm 'zuidbus'. En sinds kort hebben we ook een YouTube kanaal met leuke filmpjes.
Deze vacature is verlopen
#24778
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-Zuidbus/activiteiten/Stichting-Zuidbus-zoekt-een-vrijwillige-chauffeur-mv/24778 om je aan te melden