Skip Navigation
Over ons

De Stichting Vogelopvang Utrecht is al zo´n 30 jaar actief en vangt jaarlijks ongeveer 2500 zieke en/of gewonde inheemse vogels op uit Utrecht en ruime omstreken. Ons doel is om deze vogels zodanig...

Milieu & DuurzaamheidDierenwelzijn
Deel

Vacature algemeen bestuurslid Vogelopvang Utrecht

Vacature · 1–4 uur/week
Rotsoord 24a, 3523 CL Utrecht, Netherlands
Bestuur
#24204
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-Vogelopvang-Utrecht/activiteiten/Vacature-algemeen-bestuurslid-Vogelopvang-Utrecht/24204 om je aan te melden
SamenvattingEen bestuurlijke uitdaging in Utrecht op het snijvlak van politiek, natuur, milieu en dierenbescherming
Uitgebreide omschrijving

Op zoek naar een vrijwilligers functie met inhoud, waarin je lokaal echt kan bijdragen aan dierenwelzijn? Word bestuurslid bij de stichting Vogelopvang Utrecht!

In een kleine locatie aan de Rotsoord in Utrecht werken 25 enthousiaste vrijwilligers en een betaalde beheerder met man en macht om wilde inheemse wilde vogels die het niet dreigen te redden op te vangen en weer klaar te maken om in het wild uitgezet te worden. Zeker in de lente en de zomer is dat een enorme klus, waarbij het dus van belang is dat “de organisatie op orde is”.

De organisatie achter de vogelopvang is de stichting vogelopvang Utrecht. Op dit moment heeft de stichting een bestuur van drie personen, maar we hebben dringend behoefte aan nieuwe bestuursleden. Je gaat deel uitmaken van een klein, enthousiast bestuur dat sinds anderhalf jaar in functie is. Je draagt bij aan de maatschappelijke functie die een vogelopvang heeft en je kunt je tijd, enthousiasme en kennis inzetten ten behoeve van vogel(welzijn). Resultaat is vele dankbare vogels (en verzorgers/sters) binnen en buiten de opvang.

Wat zoeken we bij je?
Een bewezen communicatief vaardige persoonlijkheid, die gericht is op samenwerking en het behalen van resultaat binnen zeer verschillende netwerken. De aanwezigheid van deze eigenschappen blijkt ook uit je arbeidservaring. Het liefste heb je ervaring met bestuurswerk binnen een vereniging of maatschappelijke instelling. Affiniteit met dieren in het algemeen en met vogels in het bijzonder is een pre.

Het bestuur bestaat momenteel uit 3 personen, te weten een voorzitter, secretaris en penningmeester. Gezien de ontwikkelingen op het gebied van het wildopvang en het dierenwelzijnsbeleid zijn wij op zoek naar uitbreiding van ons bestuur met zeker twee leden.
Wat je gaat doen binnen het bestuur en hoe taken verdeeld worden is afhankelijk van je deskundigheid en wat zich aandient in ons werkveld. Aandachtsgebieden in het bijzonder zijn:

  • Financiën
  • Juridisch
  • Politiek
  • P&O en vrijwilligers

Het bestuur vergadert gemiddeld 1x per maand.
 

Enthousiast geworden en je wilt meer informatie? Neem dan contact op met de heer Jaap van Dijk, bestuursvoorzitter. Wil je direct je belangstelling kenbaar maken stuur dan je brief via onderstaande roze knop.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag
Hoe kom ik er?
Over Stichting Vogelopvang Utrecht
De Stichting Vogelopvang Utrecht is al zo´n 30 jaar actief en vangt jaarlijks ongeveer 2500 zieke en/of gewonde inheemse vogels op uit Utrecht en ruime omstreken. Ons doel is om deze vogels zodanig te verzorgen, dat zij daarna weer gezond en kansrijk in de vrije natuur losgelaten kunnen worden.
#24204
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-Vogelopvang-Utrecht/activiteiten/Vacature-algemeen-bestuurslid-Vogelopvang-Utrecht/24204 om je aan te melden