Skip Navigation
Skip Sidebar

Over ons

Stichting Voedselbank Utrecht richt zich op mensen in Utrecht die op of rond het sociaal minimum leven en in financiële nood verkeren. Om deel te kunnen nemen aan het project gelden wel specifieke ...

WelzijnBuurt & omgevingMensen met een beperking
Deel
Inzamelingsactie Voedselbank Utrecht 28 en 29 juni

Inzamelingsactie Voedselbank Utrecht 28 en 29 juni

Evenement · 28 jun, 10:00 – 29 jun, 19:30
Flexibele locatie
WelzijnBuurt & omgevingMensen met een beperking
Aanmeldingen sluiten in 15 days.
Deel evenement
Stichting Voedselbank Utrecht
#80970
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-Voedselbank-Utrecht/activiteiten/Inzamelingsactie-Voedselbank-Utrecht-28-en-29-juni/80970 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni 2024 zamelen we in bij een aantal winkels van Jumbo. Wil jij ons helpen de actie te laten slagen?

Uitgebreide omschrijving

Op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni 2024 zamelen we in bij een aantal winkels van Jumbo. Dit is een actie in heel Nederland en deze wordt een succes als wij de mensen in de winkel vragen om mee te doen.

Wil jij ons helpen de actie te laten slagen?


Wat vragen we van je?

Per winkel kan de actie net iets anders werken.

Het idee is dat we met kleine groepen van 3 mensen steeds maximaal 3,5 uur inzamelen. Je bent dus nooit alleen in de winkel en bent maar een deel van je dag kwijt. Bij de ingang staan we herkenbaar met een oranje hesje van de Voedselbank.

We vragen bezoekers of ze iets extra kunnen en willen kopen en doneren. We geven hen onze boodschappenlijst mee, of vertellen waar de actieproducten staan. Bij de uitgang bedanken we de mensen die iets willen doneren en sorteren we de opbrengst.


Hoe kun je helpen?

Meld je aan voor deze actie. Je wordt dan gebeld ter bevestiging en om je beschikbaarheid te bespreken (welke dag en tijdsblok). Je krijgt ook de nodige informatie per email.


Vallen jullie me dan vaker lastig?

Je gegevens worden enkel verzameld voor het doel van deze specifieke actie. Je kunt ons toestemming geven om je gegevens te bewaren zodat wij je later kunnen informeren over onze volgende inzamelingsactie.

Aanmeldingen sluiten in 15 days.
Deel evenement

Over Stichting Voedselbank Utrecht

Stichting Voedselbank Utrecht richt zich op mensen in Utrecht die op of rond het sociaal minimum leven en in financiële nood verkeren. Om deel te kunnen nemen aan het project gelden wel specifieke inkomenseisen. De Voedselbank biedt noodhulp in de vorm van gratis voedsel. Ook wordt sociaal juridische ondersteuning geboden. Wekelijks worden vanuit verschillende uitgiftepunten in Utrecht gratis voedselpakketten uitgedeeld. De inhoud van de pakketten verschilt per week, dit is afhankelijk van het aanbod van de leveranciers. De uitgiftepunten dienen tevens als ontmoetingsplek en worden gedraaid door vrijwilligers uit de buurt. Tijd en aandacht voor de deelnemers zijn centrale punten in de benaderingswijze van de vrijwilligers. Vrijwilligers schenken koffie en thee, er is tijd en ruimte voor een praatje. De pakketten dienen persoonlijk te worden afgehaald binnen de openingstijden van het betreffende uitgiftepunt. Periodiek wordt getoetst of de hulp nog steeds noodzakelijk is.