Skip Navigation
Over ons

Het Ubuntuhuis is een kleinschalig buurthuis, waar mensen werken en welkom zijn die te maken hebben (gehad) met dakloosheid, armoede, sociaal isolement en leven zonder papieren. We organiseren samen...

Gezondheid & WelzijnVluchtelingen & MinderhedenSociale rechtvaardigheid en ongelijkheid
Deel

taaldocent Nederlands

Vacature · 2–3 uur/week
Vleutenseweg 172, 3532 HN Utrecht, Netherlands
Onderwijs
Deze vacature is verlopen
#24438
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-Ubuntuhuis/activiteiten/taaldocent-Nederlands/24438 om je aan te melden
SamenvattingOp wekelijkse basis lesgeven aan diverse doelgroepen laaggeletterden, met zowel Nederlands als eerste of als tweede taal.
Uitgebreide omschrijving

Momenteel is er twee keer per week les op ma en di van 11.00-12.30. Het is een laagdrempelige les, waarbij de docenten op hun eigen manier lessen voorbereiden en aanpassen aan wie er aanwezig is. De lessen zijn bedoeld voor ongedocumenteerden die nergens anders les kunnen krijgen omdat ze geen inkomen of onderdak hebben. Sommigen kennen bijna geen enkel woord, anderen willen meer grammatica leren. We kunnen op beide dagen nog ondersteuning gebruiken naast de vaste docenten. We werken samen met Villa Vrede, waar op woensdag (gevorderden) en vrijdag (beginners) lessen zijn, een combinatie is ook mogelijk.

Ook hebben we vrijwilligers nodig voor bijles aan volwassenen die een opleiding Ervaringsdeskundigheid in armoede en sociale uitsluiting volgen. Zij moeten Nederlands op niveau 3F beheersen voor hun MBO-4 diploma. Dit gaat meer op individuele afspraak.

Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over Stichting Ubuntuhuis
Het Ubuntuhuis is een kleinschalig buurthuis, waar mensen werken en welkom zijn die te maken hebben (gehad) met dakloosheid, armoede, sociaal isolement en leven zonder papieren. We organiseren samen met bezoekers sociale activiteiten zoals wekelijkse maaltijden, taalles, theaterworkshops, ubuntugesprekken en filmmiddagen.
Deze vacature is verlopen
#24438
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-Ubuntuhuis/activiteiten/taaldocent-Nederlands/24438 om je aan te melden