Skip Sidebar
Stichting GOUD

Stichting GOUD

Non-profit

Over ons

Stichting GOUD is een laagdrempelige organisatie die opkomt voor de belangen van dak- en thuislozen (drugsgebruikers) in de regio en de stad Utrecht.

De Stichting heeft een kantoor in de binnenstad ...

Welzijn
Deel

GOUD zoekt een bestuurslid

2–4 uur/week
Oudegracht 227, 3511 NK Utrecht, Netherlands
Bestuur
Welzijn
Deze vacature is verlopen
Deel activiteit
#24705
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-GOUD/activiteiten/GOUD-zoekt-een-bestuurslid/24705 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

GOUD, de belangenbehartiging van dak-en thuislozen in de regio Utrecht, zoekt wegens het aankomend vertrek van een van de leden een bestuurslid m/v.

Uitgebreide omschrijving

GOUD, dé organisatie voor de belangenbehartiging van dak-en thuislozen in de regio Utrecht

GOUD is dé laagdrempelige belangenbehartiger voor dak- en thuislozen al dan niet met een (hard)drugsverslaving in de stad en regio Utrecht. GOUD heeft een kantoor in de Utrechtse binnenstad waar de doelgroep met vragen of problemen welkom is op het spreekuur. GOUD heeft zo direct contact met de dak- en thuislozen en kan daardoor hun signalen en knelpunten aanpakken, inventariseren en onder de aandacht brengen van hulpverleningsinstanties en de gemeente.

Wegens het aankomend vertrek van een van de bestuursleden is GOUD op zoek naar een

BESTUURSLID M/V

Organisatiestructuur
Binnen de huidige organisatiestructuur is het bestuur van GOUD eindverantwoordelijk voor de stichting.
Het bestuur zet in samenspraak met de coördinator de lijnen uit met betrekking tot de meerjarenstrategie, financiën, jaarverslagen, stakeholdermanagement en de ondersteuning van medewerkers. Het accent ligt voor GOUD als belangenbehartiger op het uitdragen van de standpunten met als doel versterking van de positie van de doelgroep. Het bestuur speelt een belangrijke rol in het contact met de gemeente en andere stakeholders.

Het bestuur bestaat uit vijf bestuursleden. Het bestuur komt ten minste eenmaal per maand bijeen.

De werkvloer bestaat uit een coördinator, vijf medewerkers en een vrijwilliger. Zij zijn de spil in het contact met en ondersteuning van de dak- en thuislozen.

Mede als gevolg van de kleine omvang van de organisatie zijn de lijnen tussen bestuur en werkvloer kort. Er is nauw contact via overleggen dan wel het op gezette tijden aanwezig zijn van bestuursleden op het kantoor.

Momenteel doet zich een aantal personele wijzigingen voor binnen zowel het bestuur als de werkvloer. In samenwerking houden het bestuur en de werkvloer de huidige organisatie tegen het licht. Dit verandertraject is in volle gang.

Wie zoeken wij?
Wij zoeken kandidaten met academisch werk- en/of denkniveau en aantoonbare bestuurlijke dan wel managementervaring, goede communicatieve vaardigheden en een positief kritische houding. Affiniteit met de doelgroep, actuele kennis van de ontwikkelingen en een visie op dak-en thuisloosheid zijn een vereiste. Ervaring met de doelgroep is een pré.

Wat bieden we?
GOUD is een informele organisatie met maatschappelijk betrokken medewerkers en bestuurders. In de rol van bestuurder bent u betrokken bij de werkvloer en de dynamiek van de doelgroep. Als bestuurder kunt een belangrijke bijdrage leveren aan de belangenbehartiging van een groep mensen die niet altijd in staat is voor zichzelf op te komen en ook nogal eens over het hoofd wordt gezien.

Binnen het bestuur en op de werkvloer heerst een open en prettige sfeer. Het bestuur bestaat uit zowel mensen die werkzaam zijn in de verslavingszorg als bestuurders met een meer beleidsmatige achtergrond. Samen houden we elkaar scherp.

In eerste instantie zijn we op zoek naar een algemeen bestuurslid. De definitieve portefeuilleverdeling volgt dit jaar in het kader van het verandertraject en op basis van interesse, affiniteit, kennis en vaardigheden.

De functie van bestuurslid is onbezoldigd. Het aantal uren wordt nader besproken.

Ingangsdatum: in overleg.

 

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Over Stichting GOUD

Stichting GOUD is een laagdrempelige organisatie die opkomt voor de belangen van dak- en thuislozen (drugsgebruikers) in de regio en de stad Utrecht.

De Stichting heeft een kantoor in de binnenstad van Utrecht waar iedereen, met vragen of problemen, welkom is op het spreekuur. Op deze manier houdt Stichting GOUD direct contact met de mensen op straat en kan ze de signalen en knelpunten van de straat inventariseren, om vervolgens samen met betrokken instellingen en de gemeente oplossingen te vinden.

Omdat de signalen waarmee mensen komen vaak ook directe belemmeringen zijn in het herstel dan wel het leven van de klant, ontstaat er ook een stuk dienstverlening om de klant op weg te helpen.

Stichting GOUD werkt voor zowel het individu als de groep. Ook kunnen familie, vrienden, belangstellenden en hulpverleners langskomen voor informatie of met vragen.

“Kom binnen!” er is koffie en wie weet, hebben wij een antwoord op je vraag.

Voor illegalen bieden wij een rustpunt. Wij kunnen ze in contact brengen met STIL en zij kunnen bij ons gebruik maken van de computer of hier telefoneren.
Vacatures die je misschien ook interessant vindt
2–4 uur/week
Utrecht
Bestuurslid
Stichting Samen Lachen Utrecht is op zoek naar versterking voor het bestuur. Geplaatst door Stichting Samen Lachen
1–2 uur/week
Nieuwegein
Voorzitter (m/v)
Wij zijn op zoek naar een nieuwe voorzitter. Assistentie bij praktische bestuurstaken is mogelijk. Het is erg dankbaar werk!Geplaatst door Stichting Zuidbus
Nieuw
2–4 uur/week
Utrecht
Bestuurslid Stichting Voedselbank Utrecht
Bestuurslid met portefeuille PR & CommucatieGeplaatst door Stichting Voedselbank Utrecht
4–8 uur/week · Start vanaf 1 jan
Utrecht
Bestuursleden voor nieuwe toekomst van WADT
Stichting Werken aan de Toekomst (WADT) is op zoek naar nieuwe bestuursleden die de stichting nieuw leven willen inblazen!Geplaatst door Werken Aan De Toekomst
2–4 uur/week · Start vanaf 1 jan
Utrecht
Bestuurders voor nieuw op te starten vriendenstichting Stadshospice
Stadshospice Utrecht zoekt bestuurders voor nieuw op te richten vriendenstichting. Netwerk in de stad Utrecht is een voorwaarde, net als creatieve plannen.Geplaatst door Stadshospice Utrecht
1–20 uur/week
Utrecht
Bestuurders gezocht
Gezocht Bestuursleden

De afgelopen twee jaar heeft speelplek de Kameleon forse stappen gemaakt. daarom zijn we op zoek naar bestuursleden.
Geplaatst door Stichting Speeltuin Pijlsweerd
Vind Workshops die bij jou passen
Dec9
Workshop · 9 dec, 19:00 - 22:00
Vanuit huis
Interculturele communicatie
In deze workshop krijg je (meer) begrip van cultuurverschillen en de vormen van communicatie die een positief effect op de relatie met de ander kunnen hebben.Geplaatst door VC Utrecht
Jan13
Workshop · 13 jan 2022, 10:00 - 11:30
Utrecht
Pesten of plagen?
Deze workshop geeft achtergronden van pesten en plagen. Hoe voorkom je pesten in een nieuwe groep? Ook bevat het handvatten om een pestende groep om te vormen.Geplaatst door VC Utrecht
Feb21
Nieuw
Workshop · 21 feb 2022, 13:00 - 15:30
Utrecht
Leer jouw initiatief pitchen!
Heb jij een mooi initiatief om anderen te helpen? En wil jij anderen hiervoor enthousiast maken, zodat ze je gaan steunen? Doe dan mee met deze workshop!Geplaatst door VC Utrecht
Feb10
Workshop · 10 feb 2022, 19:00 - 22:00
Utrecht
Do's & dont’s bij werving extra middelen bij particulieren, bedrijven en fondsen
Het vinden van nieuwe financieringsbronnen is vaak een lastige opgave. Wat is kansrijk voor jouw organisatie, welke mogelijkheden zijn er en waar begin je?Geplaatst door VC Utrecht
Dec10
Workshop · 10 dec, 10:00 - 16:00
Utrecht
Training Spaarkingbegeleider
Je leert wat een spaarkring is, hoe je deze kunt starten en begeleiden. Je helpt mensen om samen te sparen en ze sociaal en financieel weerbaar te maken.Geplaatst door Cash2Grow
Deze vacature is verlopen
Deel activiteit

Powered by Deed‌mob Tools ·
Nederlands (Dutch)