Skip Navigation

Stichting GOUD

Non-profit

Over ons

Stichting GOUD is een laagdrempelige organisatie die opkomt voor de belangen van dak- en thuislozen (drugsgebruikers) in de regio en de stad Utrecht.

De Stichting heeft een kantoor in de binnenstad ...

Gezondheid & Welzijn
Deel

GOUD zoekt een bestuurslid

2–4 uur/week
Oudegracht 227, 3511 NK Utrecht, Netherlands
Bestuur
Gezondheid & Welzijn
Deze vacature is verlopen
#24705
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-GOUD/activiteiten/GOUD-zoekt-een-bestuurslid/24705 om je aan te melden
SamenvattingGOUD, de belangenbehartiging van dak-en thuislozen in de regio Utrecht, zoekt wegens het aankomend vertrek van een van de leden een bestuurslid m/v.
Uitgebreide omschrijving

GOUD, dé organisatie voor de belangenbehartiging van dak-en thuislozen in de regio Utrecht

GOUD is dé laagdrempelige belangenbehartiger voor dak- en thuislozen al dan niet met een (hard)drugsverslaving in de stad en regio Utrecht. GOUD heeft een kantoor in de Utrechtse binnenstad waar de doelgroep met vragen of problemen welkom is op het spreekuur. GOUD heeft zo direct contact met de dak- en thuislozen en kan daardoor hun signalen en knelpunten aanpakken, inventariseren en onder de aandacht brengen van hulpverleningsinstanties en de gemeente.

Wegens het aankomend vertrek van een van de bestuursleden is GOUD op zoek naar een

BESTUURSLID M/V

Organisatiestructuur
Binnen de huidige organisatiestructuur is het bestuur van GOUD eindverantwoordelijk voor de stichting.
Het bestuur zet in samenspraak met de coördinator de lijnen uit met betrekking tot de meerjarenstrategie, financiën, jaarverslagen, stakeholdermanagement en de ondersteuning van medewerkers. Het accent ligt voor GOUD als belangenbehartiger op het uitdragen van de standpunten met als doel versterking van de positie van de doelgroep. Het bestuur speelt een belangrijke rol in het contact met de gemeente en andere stakeholders.

Het bestuur bestaat uit vijf bestuursleden. Het bestuur komt ten minste eenmaal per maand bijeen.

De werkvloer bestaat uit een coördinator, vijf medewerkers en een vrijwilliger. Zij zijn de spil in het contact met en ondersteuning van de dak- en thuislozen.

Mede als gevolg van de kleine omvang van de organisatie zijn de lijnen tussen bestuur en werkvloer kort. Er is nauw contact via overleggen dan wel het op gezette tijden aanwezig zijn van bestuursleden op het kantoor.

Momenteel doet zich een aantal personele wijzigingen voor binnen zowel het bestuur als de werkvloer. In samenwerking houden het bestuur en de werkvloer de huidige organisatie tegen het licht. Dit verandertraject is in volle gang.

Wie zoeken wij?
Wij zoeken kandidaten met academisch werk- en/of denkniveau en aantoonbare bestuurlijke dan wel managementervaring, goede communicatieve vaardigheden en een positief kritische houding. Affiniteit met de doelgroep, actuele kennis van de ontwikkelingen en een visie op dak-en thuisloosheid zijn een vereiste. Ervaring met de doelgroep is een pré.

Wat bieden we?
GOUD is een informele organisatie met maatschappelijk betrokken medewerkers en bestuurders. In de rol van bestuurder bent u betrokken bij de werkvloer en de dynamiek van de doelgroep. Als bestuurder kunt een belangrijke bijdrage leveren aan de belangenbehartiging van een groep mensen die niet altijd in staat is voor zichzelf op te komen en ook nogal eens over het hoofd wordt gezien.

Binnen het bestuur en op de werkvloer heerst een open en prettige sfeer. Het bestuur bestaat uit zowel mensen die werkzaam zijn in de verslavingszorg als bestuurders met een meer beleidsmatige achtergrond. Samen houden we elkaar scherp.

In eerste instantie zijn we op zoek naar een algemeen bestuurslid. De definitieve portefeuilleverdeling volgt dit jaar in het kader van het verandertraject en op basis van interesse, affiniteit, kennis en vaardigheden.

De functie van bestuurslid is onbezoldigd. Het aantal uren wordt nader besproken.

Ingangsdatum: in overleg.

 

Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Workshops die je misschien ook interessant vindt
Apr14
Nieuw
Mrt11
Nieuw
Workshop · 11 mrt, 19:00 - 21:00
Utrecht
'Ik wil mooie zinnen maken!' Geplaatst door Taal Doet Meer
Apr22
Nieuw
Workshop · 22 apr, 19:00 - 21:30
Utrecht
Interculturele communicatieGeplaatst door Taal Doet Meer
Feb10
Workshop · 10 feb, 12:30 - 14:30
Vanuit huis
Werven van vrijwilligers via social mediaIn deze workshop leer je handige tips en tricks waarmee je direct aan de slag kunt om (online) vrijwilligers voor jouw organisatie te werven.Geplaatst door VC Utrecht
Activiteiten die je misschien ook interessant vindt
4–8 uur/week
Utrecht
GardenersWe are looking for people who like to help with gardening for 2 hours per week. A little garden experience is nice, but not so good!Geplaatst door Bij Bosshardt Zuilen
4–20 uur/week
De Meern
Kom je onze deelnemers helpen, om samen de afwas te doen?In restaurant bakkerij Brazzerie, zoeken we iemand die samen met een deelnemer van de dagbesteding de afwas kan doen.Geplaatst door Abrona dagbesteding Utrecht
2–4 uur/week
Utrecht
Ochtend-/avondvrijwilliger bij de daklozenopvangKom ons team versterken in de ochtend bij het ontbijt of 's avonds. Geplaatst door Stichting De Tussenvoorziening
6–7 uur/week
Utrecht
Muziektent De Klanksteen zoekt vrijwilligers.Houd jij van muziek en cultuur en wil je graag mee helpen om onze festiviteiten tot een succes te maken. Meld je dan aan bij Stichting De Klanksteen!Geplaatst door Stichting De Klanksteen
5–8 uur/week
Vleuten
Zorgvrijwilligers (zorgervaring niet nodig) Johannes Hospitium VleutenBen je zorgzaam ingesteld en draai je je hand niet om voor praktisch werk? Kom onze verpleegkundigen helpen bij de zorg aan de gasten.Geplaatst door Johannes Hospitium Vleuten
1–2 uur/week
De Bilt
Ontwerper flyersOntwerpen van flyers voor aankomende evenementen. Zowel in het Nederlands als in het Spaans.Geplaatst door Stichting Casa Latina
Over Stichting GOUD
Stichting GOUD is een laagdrempelige organisatie die opkomt voor de belangen van dak- en thuislozen (drugsgebruikers) in de regio en de stad Utrecht.

De Stichting heeft een kantoor in de binnenstad van Utrecht waar iedereen, met vragen of problemen, welkom is op het spreekuur. Op deze manier houdt Stichting GOUD direct contact met de mensen op straat en kan ze de signalen en knelpunten van de straat inventariseren, om vervolgens samen met betrokken instellingen en de gemeente oplossingen te vinden.

Omdat de signalen waarmee mensen komen vaak ook directe belemmeringen zijn in het herstel dan wel het leven van de klant, ontstaat er ook een stuk dienstverlening om de klant op weg te helpen.

Stichting GOUD werkt voor zowel het individu als de groep. Ook kunnen familie, vrienden, belangstellenden en hulpverleners langskomen voor informatie of met vragen.

“Kom binnen!” er is koffie en wie weet, hebben wij een antwoord op je vraag.

Voor illegalen bieden wij een rustpunt. Wij kunnen ze in contact brengen met STIL en zij kunnen bij ons gebruik maken van de computer of hier telefoneren.
Deze vacature is verlopen
#24705
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-GOUD/activiteiten/GOUD-zoekt-een-bestuurslid/24705 om je aan te melden