Navigatie overslaan
GOUD zoekt een bestuurslid

GOUD zoekt een bestuurslid

Vaste activiteit · 2–4 uur/week
Oudegracht 227, 3511 NK Utrecht, Netherlands
Bestuur
Welzijn
Deze vacature is verlopen Je kan hier andere vacatures vinden.
Activiteit Delen
Stichting GOUD
#24705
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-GOUD/activiteiten/GOUD-zoekt-een-bestuurslid/24705 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

GOUD, de belangenbehartiging van dak-en thuislozen in de regio Utrecht, zoekt wegens het aankomend vertrek van een van de leden een bestuurslid m/v.

Uitgebreide omschrijving

GOUD, dé organisatie voor de belangenbehartiging van dak-en thuislozen in de regio Utrecht

GOUD is dé laagdrempelige belangenbehartiger voor dak- en thuislozen al dan niet met een (hard)drugsverslaving in de stad en regio Utrecht. GOUD heeft een kantoor in de Utrechtse binnenstad waar de doelgroep met vragen of problemen welkom is op het spreekuur. GOUD heeft zo direct contact met de dak- en thuislozen en kan daardoor hun signalen en knelpunten aanpakken, inventariseren en onder de aandacht brengen van hulpverleningsinstanties en de gemeente.

Wegens het aankomend vertrek van een van de bestuursleden is GOUD op zoek naar een

BESTUURSLID M/V

Organisatiestructuur
Binnen de huidige organisatiestructuur is het bestuur van GOUD eindverantwoordelijk voor de stichting.
Het bestuur zet in samenspraak met de coördinator de lijnen uit met betrekking tot de meerjarenstrategie, financiën, jaarverslagen, stakeholdermanagement en de ondersteuning van medewerkers. Het accent ligt voor GOUD als belangenbehartiger op het uitdragen van de standpunten met als doel versterking van de positie van de doelgroep. Het bestuur speelt een belangrijke rol in het contact met de gemeente en andere stakeholders.

Het bestuur bestaat uit vijf bestuursleden. Het bestuur komt ten minste eenmaal per maand bijeen.

De werkvloer bestaat uit een coördinator, vijf medewerkers en een vrijwilliger. Zij zijn de spil in het contact met en ondersteuning van de dak- en thuislozen.

Mede als gevolg van de kleine omvang van de organisatie zijn de lijnen tussen bestuur en werkvloer kort. Er is nauw contact via overleggen dan wel het op gezette tijden aanwezig zijn van bestuursleden op het kantoor.

Momenteel doet zich een aantal personele wijzigingen voor binnen zowel het bestuur als de werkvloer. In samenwerking houden het bestuur en de werkvloer de huidige organisatie tegen het licht. Dit verandertraject is in volle gang.

Wie zoeken wij?
Wij zoeken kandidaten met academisch werk- en/of denkniveau en aantoonbare bestuurlijke dan wel managementervaring, goede communicatieve vaardigheden en een positief kritische houding. Affiniteit met de doelgroep, actuele kennis van de ontwikkelingen en een visie op dak-en thuisloosheid zijn een vereiste. Ervaring met de doelgroep is een pré.

Wat bieden we?
GOUD is een informele organisatie met maatschappelijk betrokken medewerkers en bestuurders. In de rol van bestuurder bent u betrokken bij de werkvloer en de dynamiek van de doelgroep. Als bestuurder kunt een belangrijke bijdrage leveren aan de belangenbehartiging van een groep mensen die niet altijd in staat is voor zichzelf op te komen en ook nogal eens over het hoofd wordt gezien.

Binnen het bestuur en op de werkvloer heerst een open en prettige sfeer. Het bestuur bestaat uit zowel mensen die werkzaam zijn in de verslavingszorg als bestuurders met een meer beleidsmatige achtergrond. Samen houden we elkaar scherp.

In eerste instantie zijn we op zoek naar een algemeen bestuurslid. De definitieve portefeuilleverdeling volgt dit jaar in het kader van het verandertraject en op basis van interesse, affiniteit, kennis en vaardigheden.

De functie van bestuurslid is onbezoldigd. Het aantal uren wordt nader besproken.

Ingangsdatum: in overleg.

 

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Deze vacature is verlopen Je kan hier andere vacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Stichting GOUD

Stichting GOUD is een laagdrempelige organisatie die opkomt voor de belangen van dak- en thuislozen (drugsgebruikers) in de regio en de stad Utrecht.

De Stichting heeft een kantoor in de binnenstad van Utrecht waar iedereen, met vragen of problemen, welkom is op het spreekuur. Op deze manier houdt Stichting GOUD direct contact met de mensen op straat en kan ze de signalen en knelpunten van de straat inventariseren, om vervolgens samen met betrokken instellingen en de gemeente oplossingen te vinden.

Omdat de signalen waarmee mensen komen vaak ook directe belemmeringen zijn in het herstel dan wel het leven van de klant, ontstaat er ook een stuk dienstverlening om de klant op weg te helpen.

Stichting GOUD werkt voor zowel het individu als de groep. Ook kunnen familie, vrienden, belangstellenden en hulpverleners langskomen voor informatie of met vragen.

“Kom binnen!” er is koffie en wie weet, hebben wij een antwoord op je vraag.

Voor illegalen bieden wij een rustpunt. Wij kunnen ze in contact brengen met STIL en zij kunnen bij ons gebruik maken van de computer of hier telefoneren.
Vacatures die je misschien ook interessant vindt
Bestuurslid Buurthuis In de 3 Krone
Vaste activiteit · 4-8 uur/maand · Start vanaf 1 aug
Utrecht
Bestuurslid Buurthuis In de 3 Krone
Wij zoeken een sociaal bestuurslid die wil helpen het buurthuis nog meer op de kaart te zetten.Geplaatst door Stichting In de 3 Krone
Voorzitter
Vaste activiteit · Flexibele uren
Utrecht
Voorzitter
Stichting Samen Lachen Utrecht zoekt een nieuwe enthousiaste voorzitter om de Stichting verder te helpen! Geplaatst door Stichting Samen Lachen
Nieuw
Secretaris Milieucentrum Utrecht
Vaste activiteit · 4–8 uur/week
Utrecht
Secretaris Milieucentrum Utrecht
Als secretaris maak je deel uit van het bestuur. Samen met de voorzitter bereid je de bestuursvergaderingen voor en zorg je voor de verslaglegging. Geplaatst door Milieucentrum Utrecht
Bestuurslid Stichting Steunpunt Zelfregie en Herstel
Vaste activiteit · 0-2 uur/maand · Start vanaf 1 sep
Utrecht
Bestuurslid Stichting Steunpunt Zelfregie en Herstel
Ben je op zoek naar een betekenisvolle vrijwillige bestuursfunctie? Bij een mooie organisatie? Dan zijn wij op zoek naar jou!Geplaatst door Steunpunt Zelfregie & Herstel
Penningmeester gezocht!
Vaste activiteit · 4-10 uur/maand
Utrecht
Penningmeester gezocht!
U-2B Heard! zoekt een nieuwe, enthousiaste penningmeester!Geplaatst door U-2B Heard!
Secretaris/Bestuurslid buurthuis De Nieuwe Jutter
Vaste activiteit · 1–3 uur/week
Utrecht
Secretaris/Bestuurslid buurthuis De Nieuwe Jutter
Het bestuur van De Nieuwe Jutter is op zoek naar een secretaris. De voorkeur gaat uit naar iemand die in Rivierenwijk (Utrecht) woont.Geplaatst door Buurthuis de Nieuwe Jutter
Vind Workshops die bij jou passen
Nov7
Basistraining Taal Voor Het Leven 4
Workshop · 7 nov, 13:00 - 15:30
Utrecht
Basistraining Taal Voor Het Leven 4
Ben jij taalcoach, taalvrijwilliger of taalmaatje in Utrecht? En wil je meer weten over hoe je jouw cursist(en) goed kunt begeleiden?Geplaatst door Taal Doet Meer
Sep4
Basistraining Taal Voor Het Leven 3
Workshop · 4 sep, 19:00 - 21:30
Utrecht
Basistraining Taal Voor Het Leven 3
Ben jij taalcoach, taalvrijwilliger of taalmaatje in Utrecht? En wil je meer weten over hoe je jouw cursist(en) goed kunt begeleiden?Geplaatst door Taal Doet Meer
Okt25
Nieuw
Grenzen aangeven (praktische variant)
Workshop · 25 okt, 10:00 - 13:00
Utrecht
Grenzen aangeven (praktische variant)
Grenzen ervaar je in je lichaam, en het is belangrijk je hier bewust van te worden, hoe zorg je ook goed voor jezelf? kom naar deze workshop, en we helpen jeGeplaatst door U Centraal
Nov6
Oplossingsgerichte communicatie voor vrijwilligers (verdieping)
Workshop · 6 nov, 18:30 - 21:00
Utrecht
Oplossingsgerichte communicatie voor vrijwilligers (verdieping)
In deze workshop maken vrijwilligers kennis en oefenen met probleemoplossend communiceren door het stellen van oplossingsgerichte vragen. Kom je ook?Geplaatst door VC Utrecht
Okt9
Communicatietechnieken voor vrijwilligers ( basis)
Workshop · 9 okt, 18:30 - 21:00
Utrecht
Communicatietechnieken voor vrijwilligers ( basis)
Je hoeft geen psycholoog te zijn om een goed gesprek te kunnen voeren met je hulpvrager. Kom je ook naar deze workshop communicatietechnieken?Geplaatst door VC Utrecht
Sep2
Mental Health First Aid (4 dagdelen)
Workshop · 2 sep, 18:30 - 21:30
Utrecht
Mental Health First Aid (4 dagdelen)
Mental Health First Aid (MHFA) is dé cursus voor eerste hulp bij mentale klachtenGeplaatst door VC Utrecht

Powered by Deed‌mob Tools ·