Skip Navigation
Over ons

Stichting Ayni staat voor samenwerking tussen Bolivia en Nederland.

Al 20 jaar, werkt stichting Ayni Bolivia-Nederland samen met mensen in Bolivia. Het doel is kennisoverdracht en het onderwijs...

Kinderen & JeugdGender gelijkheid
Deel

Vrijwilliger evaluatie programma Chaski en Aprender Creando

Vacature · 2–10 uur/week
3515 XV, Utrecht, Utrecht, Netherlands
Bestuur
Deze vacature is verlopen
#23758
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-Ayni-Bolivia-Nederland/activiteiten/Vrijwilliger-evaluatie-programma-Chaski-en-Aprender-Creando/23758 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Werken voor Stichting Ayni Bolivia-Nederland

Stichting Ayni steunt Boliviaanse initiatieven die gericht zijn op de ontwikkeling van het land en de bestrijding van armoede en ongelijkheid. Ayni is een jonge, dynamische organisatie waar een informele sfeer heerst en veel ruimte is voor creativiteit en eigen initiatief. In Nederland wordt gewerkt met een gemotiveerd team van vrijwilligers om haar ambities te realiseren. We houden ons bezig met het schrijven van de nieuwsbrief, het bijhouden van de website, het onderhouden van contacten met de projecten in Bolivia, het doen van nieuwe (subsidie- of fondsen-) aanvragen, het organiseren en bezoeken van informatiemarkten, thema-avonden, feesten en stands.

Onze Boliviaanse partnerorganisatie Ayni Bolivia houdt zich voornamelijk bezig met de implementatie van ICT in het Boliviaanse onderwijs. Als onderdeel van het programma Chaski ontwikkelde Ayni Bolivia een Digitale Bibliotheek en de module Aprender Creando waarmee docenten de mogelijkheid wordt geboden om hun eigen lesmaterialen te creëren met behulp van de computer. Sinds 2014 is er ook een ICT4 girls programma gestart die veel succes boekt.

Functie in Nederland 

Vrijwilliger evaluatie programma Chaski en Aprender Creando

Voor de evaluatie van het programma Chaski en de module Aprender Creando zijn we op zoek naar een vrijwilliger die de bestaande evaluaties ordent en aanvult met nieuwe data. Sinds 2002 is het programma Chaski gestart en inmiddels zijn er al 53 cumputercentra opgezet en hebben bijna 25.000 leerlingen toegang tot de comuputer! Als onderdeel van het programma Chaski is de module Aprender Creando opgezet, waarmee docenten de mogelijkheid wordt geboden hun eigen digitale lesmateriaal te ontwikkelen. De inzet van computers in het onderwijs spreekt de leerlingen bijzonder aan en bevordert hun leerprestaties op school.

De evaluaties die tot nog toe zijn doorgevoerd bestaan uit verslagen van de Boliviaanse medewerkers van Ayni, statistieken met het aantal docenten dat deelgenomen heeft en het aantal spellen dat ontwikkeld is, en korte interviews met docenten. Als vrijwilliger ontwikkel je een tool om de behaalde resultaten te meten, stel je een tijdsplan op, voer je de metingen door in een of meerdere scholen en breng je de resultaten overzichtelijk in kaart.

Voor deze functie zijn wij op zoek naar een collega die:

  • Zich betrokken voelt bij de problematiek van Bolivia, in het bijzonder het ICT en onderwijs;
  • Een eigen plan ontwikkelt om de resultaten te meten (enquete, interviews, etc.) en dit plan uitvoert;
  • In staat is de bestaande evaluaties en de nieuwe resultaten te verwerken en overzichtelijk te presenteren.

Wat wij bieden:

  • Wij zijn een jonge, actieve organisatie die aan het groeien is, daardoor is er veel ruimte voor eigen inbreng en creativiteit. Het is een zeer flexibele, laagdrempelige functie waaraan je niet veel tijd kwijt hoeft te zijn en waarbij je gewoon vanuit huis kan werken.
  • De mogelijkheid om ervaring op te doen voor op je cv binnen de ontwikkelingssamenwerking en social media.
  • Een internationale, energieke, creatieve en prettige werksfeer met enthousiaste collega’s.
  • De mogelijkheid om echt iets te betekenen voor anderen;
  • Samenwerking in een enthousiast en informeel team vrijwilligers dat zich inzet voor de verbetering van het ICT onderwijs in Bolivia.

Wil je je in Nederland inzetten voor Ayni ? Spreekt een functie je aan, of beschik je over andere kennis en ervaringen waarmee je een bijdrage kunt leveren aan het werk van Ayni? Stuur je CV en neem dan contact met ons!

Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over Stichting Ayni Bolivia Nederland
Stichting Ayni staat voor samenwerking tussen Bolivia en Nederland.

Al 20 jaar, werkt stichting Ayni Bolivia-Nederland samen met mensen in Bolivia. Het doel is kennisoverdracht en het onderwijs moderniseren door middel van computeronderwijs in Bolivia. Ayni zet zich in voor Boliviaanse jongeren en vooral meisjes. Naast onze activiteiten in Bolivia zoeken wij steun in Nederland. Dit doen wij met enthousiaste Nederlandse vrijwilligers die zich in zetten voor de organisatie en een bijkomend voordeel is dat zij zich persoonlijk kunnen ontwikkelen.
Deze vacature is verlopen
#23758
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-Ayni-Bolivia-Nederland/activiteiten/Vrijwilliger-evaluatie-programma-Chaski-en-Aprender-Creando/23758 om je aan te melden