Skip Navigation
Over ons

Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Dat doen wij om de hoek – en ver weg. Dat doen we vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. En dat doen wij met vele vrijwilligers die zich met passie inzetten...

Gezondheid & WelzijnCommunity & familieKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulp
Deel

Vrijwillig Coördinator VoedselbankPLUS Oost (logistiek)

Vacature · 8–10 uur/week
Koningsweg 2, 3582 GE Utrecht, Netherlands
Bestuur
Deze vacature is verlopen
#23673
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Rode-Kruis-Utrecht/activiteiten/Vrijwillig-Coordinator-VoedselbankPLUS-Oost-logistiek/23673 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

De VoedselbankPLUS Oost is een samenwerking tussen het Rode Kruis Utrecht Midden en Stichting De Tussenvoorziening in Utrecht. De VoedselbankPLUS Oost heeft haar uitgifte op zaterdag. Er is een team van vrijwilligers dat roulerend op zaterdag aanwezig is. Naast voedselpakketten biedt de VoedselbankPLUS Oost ook sociaal-juridische hulp aan deelnemers.

Er zijn twee coördinatoren: één coördinator logistiek en één coördinator deelnemers. Zij kunnen elkaar vervangen in geval van ziekte en vakantie, maar ook de verantwoordelijkheden delen.

Vanwege het vertrek van de huidige coördinator is het Rode Kruis op zoek naar een nieuwe coördinator logistiek. De coördinator logistiek is verantwoordelijk voor het inpakken en de inhoud van de pakketten, inclusief het beheren van de eventuele voorraad. In deze rol neemt de coördinator de leiding bij het inpakken van de pakketten en doet hij of zij deels ook een stuk werving voor voedsel (zoeken van nieuwe leveranciers, contacten met bestaande leveranciers onderhouden). Verder neemt de coördinator de goederen in ontvangst, houdt hij of zij beheer over een eventuele voorraad en overlegt de coördinator wekelijks over de actuele deelnemerslijst met de coördinator van de Tussenvoorziening (i.v.m. de aanvoer), eventueel met de chauffeurs. Verder houdt de coördinator contact met (incidentele) aanleverende partijen over behoefte aan producten en met de beheerder van de locatie over het gebruik van de ruimte, (openen en sluiten, opening tijdens vakanties etc.). Tevens is de coördinator het aanspreekpunt voor PR en Fondsenwerving ten behoeve van de voedselbank(en), neemt hij of zij deel aan het stedelijk coördinatorenoverleg, bepaalt de coördinator mede de inzet/inroostering van vrijwilligers en organiseert hij of zij de teamoverleggen.

De coördinator die wij zoeken beschikt over sociale vaardigheden en empathisch vermogen en heeft daarnaast affiniteit met mensen die moeten leven van een laag inkomen. Verder is het van belang dat U de Nederlandse taal in woord en geschrift goed beheerst en dat U in staat bent tot het aansturen en motiveren van medewerkers (vrijwilligers) op een enthousiaste manier. Heeft U interesse in deze rol en bent U zo'n 8 tot 10 uur per week beschikbaar? Dan komen we graag met U in contact.

                                                                
 

Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Utrecht > Utrecht Activiteiten > Rode Kruis Utrecht > Vrijwillig Coördinator VoedselbankPLUS Oost (logistiek)
Over Rode Kruis Utrecht
Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Dat doen wij om de hoek – en ver weg. Dat doen we vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. En dat doen wij met vele vrijwilligers die zich met passie inzetten. Wij werken wereldwijd vanuit onze zeven grondbeginselen: Menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid.
Deze vacature is verlopen
#23673
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Rode-Kruis-Utrecht/activiteiten/Vrijwillig-Coordinator-VoedselbankPLUS-Oost-logistiek/23673 om je aan te melden