Skip Navigation
Over ons

Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Dat doen wij om de hoek – en ver weg. Dat doen we vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. En dat doen wij met vele vrijwilligers die zich met passie inzetten...

Gezondheid & WelzijnCommunity & familieKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulp
Deel

Vrijwillig Coördinator VoedselbankPLUS Oost (deelnemers)

Vacature · 8–10 uur/week
Koningsweg 2, 3582 GE Utrecht, Netherlands
Bestuur
Deze vacature is verlopen
#23710
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Rode-Kruis-Utrecht/activiteiten/Vrijwillig-Coordinator-VoedselbankPLUS-Oost-deelnemers/23710 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

De VoedselbankPLUS Oost is een samenwerking tussen het Rode Kruis Utrecht Midden en Stichting De Tussenvoorziening in Utrecht. De VoedselbankPLUS Oost heeft haar uitgifte op zaterdag. Er is een team van vrijwilligers dat roulerend op zaterdag aanwezig is. Naast voedselpakketten biedt de VoedselbankPLUS Oost ook sociaal-juridische hulp aan deelnemers.

Er zijn twee coördinatoren: één coördinator logistiek en één coördinator deelnemers. Zij kunnen elkaar vervangen in geval van ziekte en vakantie, maar ook de verantwoordelijkheden delen.

Vanwege het vertrek van de huidige coördinator is het Rode Kruis op zoek naar een nieuwe coördinator deelnemers. De coördinator deelnemers is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het uitgiftepunt met betrekking tot de deelnemers en vrijwilligers. In deze rol dient de coördinator als aanspreekpunt voor deelnemers, voert intake- en exitgesprekken met deelnemers en registreert gegevens (NAW gegevens, datum start en uitstroom) in googledocs. De coördinator houdt de wekelijkse deelnemerslijsten en aanwezigheid van de deelnemers bij, kent financieel vrijwilligers toe aan deelnemers en plant voortgangsgesprekken in. Verder neemt de coördinator besluiten over doorgaan/stoppen van het uitgeven van voedselpaketten en communiceert hij of zij hieromtrent. De coördinator houdt contact met organisaties m.b.t. activiteiten voor deelnemers (o.a. Jarige Job, Speelgoedbank) en communiceert deze activiteiten met deelnemers. Verder dient de coördinator als aanspreekpunt voor de vrijwilligers en is hij of zij (telefonisch) beschikbaar voor aanmeldingen uit de wijk. De coördinator heeft elke twee maanden overleg met financieel vrijwilligers i.v.m. de situatie van de deelnemers en levert kwartaaloverzichten aan de contactpersoon Tussenvoorziening. Daarnaast neemt de coördinator deel aan het stedelijk coördinatorenoverleg en is hij of zij aanspreekpunt voor PR en fondsenwerving ten behoeve van de voedselbank. De coördinator bepaalt mede de inzet/inroostering van vrijwilligers en organiseert teamoverleggen.

De coördinator die wij zoeken beschikt over sociale vaardigheden en empathisch vermogen en heeft daarnaast affiniteit met mensen die moeten leven van een laag inkomen. Verder is het van belang dat u de Nederlandse taal in woord en geschrift goed beheerst en dat u in staat bent tot het aansturen en motiveren van medewerkers (vrijwilligers) op een enthousiaste manier. Heeft u interesse in deze rol en bent u zo'n 8 tot 10 uur per week beschikbaar? Dan komen we graag met u in contact.

Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Utrecht > Utrecht Activiteiten > Rode Kruis Utrecht > Vrijwillig Coördinator VoedselbankPLUS Oost (deelnemers)
Over Rode Kruis Utrecht
Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Dat doen wij om de hoek – en ver weg. Dat doen we vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. En dat doen wij met vele vrijwilligers die zich met passie inzetten. Wij werken wereldwijd vanuit onze zeven grondbeginselen: Menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid.
Deze vacature is verlopen
#23710
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Rode-Kruis-Utrecht/activiteiten/Vrijwillig-Coordinator-VoedselbankPLUS-Oost-deelnemers/23710 om je aan te melden