Skip Navigation
Over ons

Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Dat doen wij om de hoek – en ver weg. Dat doen we vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. En dat doen wij met vele vrijwilligers die zich met passie inzetten...

Gezondheid & WelzijnCommunity & familieKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulp
Deel

Voorzitter voor District Utrecht

Vacature · 6–10 uur/week
Koningsweg 2, 3582 GE Utrecht, Netherlands
Bestuur
Deze vacature is verlopen
#24996
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Rode-Kruis-Utrecht/activiteiten/Voorzitter-voor-District-Utrecht/24996 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Het districtsbestuur heeft een faciliterende en ondersteunende rol en is de schakel tussen het landelijk bestuur en de afdelingen. Met als doel de afdelingen in staat te stellen dat te doen waar ze goed in zijn: lokaal hulp bieden aan mensen in nood of in een kwetsbare situatie. Dit vraagt om capabele bestuursleden met ieder zijn eigen specialisme. Samen vormen ze een collegiaal bestuur dat energie krijgt van een goed draaiend district en hier zijn tanden (en tijd) in wil zetten. Een bestuur dat oog heeft voor vrijwilligers en het district klaarstoomt voor 2020.

Het district Utrecht is per 1 januari 2017 op zoek naar : Een Voorzitter (vrijwilliger M/V)

Samen met collega-bestuurders bepaal je het beleid binnen kaders van het Nederlandse Rode Kruis. Het betreft een onbetaalde functie waarbij je rekening moet houden met een verwachte tijdsinvestering van 8 uur per week.

Voorzitter

Is een echte bruggenbouwer en teamplayer binnen het collegiaal bestuur; Vertaalt samen met collega districtsbestuurders het landelijk beleid naar districtsbeleid; Zorgt voor samenhang tussen meerjarenplan van het district en de werkplannen van de afdelingen en noodhulp; Bewaakt en toetst de inhoud en voortgang van werkplan en jaarrekening van de afdelingen aan de hand van de strategie; Is samen met collega-bestuurders verantwoordelijk voor het opbouwen en onderhouden van interne en externe contacten; Ziet toe op een goede samenwerking tussen afdelingen (onderling) en de beroepsondersteuning; Heeft een open oor en oog voor maatschappelijke ontwikkelingen (in de regio); Legt namens het district verantwoording af aan het verenigingsbestuur; Woonachtig in de provincie Utrecht; Zet graag zijn netwerk in ten gunste van het Rode Kruis.

Voor nadere informatie over deze functie kun je contact opnemen met de vrijwilligersmanager van het district Utrecht, Chantalle van de Kerkhof, via onderstaande knop te bereiken.

Interesse
De motivatiebrief en curriculum vitae kun je tot 15 november 2016 ook mailen via de roze knop.
 

Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over Rode Kruis Utrecht
Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Dat doen wij om de hoek – en ver weg. Dat doen we vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. En dat doen wij met vele vrijwilligers die zich met passie inzetten. Wij werken wereldwijd vanuit onze zeven grondbeginselen: Menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid.
Deze vacature is verlopen
#24996
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Rode-Kruis-Utrecht/activiteiten/Voorzitter-voor-District-Utrecht/24996 om je aan te melden