Skip Navigation
Over ons

Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Dat doen wij om de hoek – en ver weg. Dat doen we vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. En dat doen wij met vele vrijwilligers die zich met passie inzetten...

Gezondheid & WelzijnCommunity & familieKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulp
Deel

Voorzitter Bestuur District Utrecht

Vacature · 8–12 uur/week
Koningsweg 2, 3582 GE Utrecht, Netherlands
Bestuur
Deze vacature is verlopen
#25569
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Rode-Kruis-Utrecht/activiteiten/Voorzitter-Bestuur-District-Utrecht/25569 om je aan te melden
SamenvattingHet district Utrecht is op zoek naar een voorzitter die samen met de andere leden van het districtsbestuur vormgeeft aan het transitieproces.
Uitgebreide omschrijving

Het district bestaat uit 20 afdelingen met enthousiaste vrijwilligers die zich inzetten voor de samenleving. Het districtsbestuur is verantwoordelijk voor de (werk)plannen, begroting en jaarrekening van het district en heeft een verbindende en faciliterende rol naar de afdelingen. Samen met afdelingsbestuurders maak je plannen, zet je acties uit en bewaak je de voortgang op het strategisch beleid van de organisatie om dit verder vorm te geven. Het betreft een vrijwilligersfunctie waarbij je rekening moet houden met een verwachte tijdsinvestering van circa 8 tot 12 uur per week.

Wat ga je doen ;

  • Vertaalt samen met het districtsbestuur het landelijk beleid naar districtsbeleid.
  • Het districtsbestuur is verantwoordelijk voor de (werk)plannen, begroting en jaarrekening.
  • Signaleert knelpunten, klachten of behoefte aan extra ondersteuning en handelt op basis van verkregen bevoegdheden.
  • Representeert extern het district en bent verantwoordelijk voor het opbouwen en onderhouden van interne en externe contacten.
  • Legt namens het district verantwoording af aan het verenigingsbestuur

Wij zoeken iemand die;

- Een ervaren bestuurder is die veranderingsprocessen kan begeleiden
- Beslissingen durft te nemen en uit te dragen
- Een open en verbindende persoonlijkheid heeft
- Beschikt over een grote mate van organisatiesensitiviteit
- Zicht heeft op de maatschappelijke ontwikkelingen in de regio

In de provincie Utrecht woont en beschikt over een goed netwerk in de regio en dit wil inzetten ten gunste van het Rode Kruis. Daarnaast "De 'taal van de vrijwilliger spreekt' en hier op empathische wijze de districtsdoelen weet te realiseren."

Wat bieden wij?

Een uitdagende vrijwilligersfunctie waarin je veel vrijheid krijgt om de samenwerking binnen het district vorm te geven. Je werkt in een enthousiast team van collega-bestuursleden.  Het Rode Kruis vergoedt gemaakte onkosten en zorgt dat je tijdens de uitvoering van je werkzaamheden verzekerd bent.

Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Utrecht > Utrecht Activiteiten > Rode Kruis Utrecht > Voorzitter Bestuur District Utrecht
Over Rode Kruis Utrecht
Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Dat doen wij om de hoek – en ver weg. Dat doen we vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. En dat doen wij met vele vrijwilligers die zich met passie inzetten. Wij werken wereldwijd vanuit onze zeven grondbeginselen: Menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid.
Deze vacature is verlopen
#25569
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Rode-Kruis-Utrecht/activiteiten/Voorzitter-Bestuur-District-Utrecht/25569 om je aan te melden