Skip Navigation
Over ons

Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Dat doen wij om de hoek – en ver weg. Dat doen we vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. En dat doen wij met vele vrijwilligers die zich met passie inzetten...

Gezondheid & WelzijnCommunity & familieKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulp
Deel

Projectleider Sterk door je Netwerk

Vacature · 4–5 uur/week
Koningsweg 2, 3582 GE Utrecht, Netherlands
Bestuur
Deze vacature is verlopen
#25547
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Rode-Kruis-Utrecht/activiteiten/Projectleider-Sterk-door-je-Netwerk/25547 om je aan te melden
SamenvattingHou je van plannen en organiseren en kun je goed projectmatig werken?
Uitgebreide omschrijving

Een op de vijf Nederlanders is op de één of andere manier verminderd zelfredzaam. In een noodsituatie lopen zij meer risico dan anderen. Het Rode Kruis heeft een aantal activiteiten ontwikkeld die helpen bij het vergroten van risicobewustzijn, het aanleren van vaardigheden om een noodsituatie beter te doorstaan en het opbouwen van een netwerk zodat je in een noodsituatie niet alleen komt te staan. Zo helpt het Rode Kruis mensen sterker en zelfredzamer te worden in noodsituaties.

Een van onze projecten op het gebied van zelfredzaamheid is de cursus Sterk door je Netwerk. In deze cursus van vijf bijeenkomsten leren deelnemers onder begeleiding van een trainer hun netwerk te versterken, zodat zij hier ook in tijden van nood een beroep op kunnen doen.

De afdeling Utrecht omvat de gemeenten Utrecht, Maarssen en Bunnik en zoekt een (vrijwillig) Projectleider Sterk door je Netwerk.

Wat ga je doen?
Als projectleider initieer en coördineer je de uitvoering van cursussen Sterk door je netwerk. Je legt en onderhoudt contacten in de wijken met relevante samenwerkingspartners. Je brengt de doelgroep in kaart en benadert deelnemers op een enthousiaste en inspirerende wijze. Je kunt goed projectmatig werken en houdt van plannen en organiseren. Zo zorg je o.a. voor de locatie, beschikbare trainers en materialen. In de afdeling werk je nauw samen met de beroepskracht Zelfredzaamheid.

Wij zoeken iemand die:

·      Het leuk vindt om nieuwe contacten aan te gaan en lokale netwerken te versterken

·      Affiniteit heeft met het thema zelfredzaamheid

·      Organisatietalent heeft en doorzettingsvermogen

·      Enthousiast is en zich kan inleven in de doelgroep; verbinding kan maken en vertrouwen kan geven

Wij bieden:
Boeiend en uitdagend vrijwilligerswerk met veel ruimte voor initiatief en persoonlijke ontwikkeling. Je krijgt de kans om achter de schermen te kijken bij een van de grootste noodhulporganisaties ter wereld. Je werkt op vrijwillige basis met professionele ondersteuning. We vergoeden gemaakte onkosten en zorgen dat je tijdens de uitvoering van je werkzaamheden verzekerd bent.

Interesse of vragen?
Heb je interesse? Stuur dan je motivatie en CV via onderstaande knop. Voor meer informatie kun je ook deze knop gebruiken.

Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Utrecht > Utrecht Activiteiten > Rode Kruis Utrecht > Projectleider Sterk door je Netwerk
Over Rode Kruis Utrecht
Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Dat doen wij om de hoek – en ver weg. Dat doen we vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. En dat doen wij met vele vrijwilligers die zich met passie inzetten. Wij werken wereldwijd vanuit onze zeven grondbeginselen: Menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid.
Deze vacature is verlopen
#25547
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Rode-Kruis-Utrecht/activiteiten/Projectleider-Sterk-door-je-Netwerk/25547 om je aan te melden