Skip Navigation
Over ons

Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Dat doen wij om de hoek – en ver weg. Dat doen we vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. En dat doen wij met vele vrijwilligers die zich met passie inzetten...

Gezondheid & WelzijnCommunity & familieKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulp
Deel

Coördinator Contactcirkels

Vacature · 4–6 uur/week
Koningsweg 2, 3582 GE Utrecht, Netherlands
Bestuur
Deze vacature is verlopen
#25548
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Rode-Kruis-Utrecht/activiteiten/Coordinator-Contactcirkels/25548 om je aan te melden
SamenvattingWe zoeken een enthousiaste coördinator, die houdt van organiseren en stimuleren.
Uitgebreide omschrijving

Een op de vijf Nederlanders is op de één of andere manier verminderd zelfredzaam. In een noodsituatie lopen zij meer risico dan anderen. Het Rode Kruis heeft een aantal activiteiten ontwikkeld die helpen bij het vergroten van risicobewustzijn, het aanleren van vaardigheden om een noodsituatie beter te doorstaan en het opbouwen van een netwerk zodat je in een noodsituatie niet alleen komt te staan. Zo helpt het Rode Kruis mensen sterker en zelfredzamer te worden in noodsituaties.

Een van onze projecten op het gebied van zelfredzaamheid is de Contactcirkel. Het Rode Kruis zet samen met buurtbewoners een Contactcirkel op. Een Contactcirkel bestaat uit een groep mensen die elke dag even contact met elkaar hebben om te vragen of alles goed gaat. Daarnaast fungeert de cirkel ook als informatiekanaal in tijden van nood. Bovendien vergroten de deelnemers het vangnet om zich heen, waardoor hun zelfredzaamheid wordt versterkt.

De afdeling Utrecht omvat de gemeenten Utrecht, Maarssen en Bunnik en zoekt een (vrijwillig) Coördinator Contactcirkels.

Wat ga je doen?
Als coördinator leg je contact in de wijken met relevante samenwerkingspartners. Je brengt de doelgroep in kaart en benadert deelnemers op een enthousiaste wijze. Je verzorgt de intakegesprekken met de deelnemers, registreert hen en zorgt ervoor dat de cirkel zelfstandig gaat werken. Je werft nieuwe deelnemers om de cirkel draaiend te houden. Je bent aanspreekpunt voor deelnemers wanneer er vragen zijn en je lost eventuele problemen op. Binnen de afdeling werk je nauw samen met de beroepskracht Zelfredzaamheid.

Wij zoeken iemand die:

·      Stevig in zijn of haar schoenen staat en een uitstekend inlevingsvermogen heeft

·      Goed is in het enthousiasmeren, verbinden en motiveren van anderen

·      Beschikt over goede communicatieve vaardigheden en affiniteit heeft met zelfredzaamheid

·      Initiatief neemt in het opzetten van cirkels en het leggen van nieuwe contacten

·      Fungeert als informatiekanaal tussen de afdeling en de deelnemers

Wij bieden:
Boeiend en uitdagend vrijwilligerswerk met veel ruimte voor initiatief en persoonlijke ontwikkeling. Je krijgt de kans om achter de schermen te kijken bij een van de grootste noodhulporganisaties ter wereld. Je werkt op vrijwillige basis met professionele ondersteuning. We vergoeden gemaakte onkosten en zorgen dat je tijdens de uitvoering van je werkzaamheden verzekerd bent.

Interesse of vragen?
Heb je interesse? Stuur dan je motivatie en CV via de onderstaande knop. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Lianne Rommers, ook via onderstaande knop. 

 

Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over Rode Kruis Utrecht
Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Dat doen wij om de hoek – en ver weg. Dat doen we vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. En dat doen wij met vele vrijwilligers die zich met passie inzetten. Wij werken wereldwijd vanuit onze zeven grondbeginselen: Menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid.
Deze vacature is verlopen
#25548
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Rode-Kruis-Utrecht/activiteiten/Coordinator-Contactcirkels/25548 om je aan te melden