Skip Navigation

Over Rood

Non-profit

Over ons

Over Rood begeleidt, adviseert, traint en coacht ondernemers die financiële en/of administratieve problemen hebben en daardoor steeds verder in problemen komen.

Over Rood geeft zelfstandigen weer een...

Gezondheid & WelzijnCommunity & familie
Deel

(oud) Ondernemers en Managers

Vacature · 4–20 uur/week
Kanaalweg 22, 3526 KM Utrecht, Netherlands
Bestuur
#23534
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Over-Rood1/activiteiten/oud-Ondernemers-en-Managers/23534 om je aan te melden
SamenvattingWij zoeken ervaren (oud)ondernemers en managers die hun kennis willen inzetten om zelfstandigen te begeleiden naar een financieel gezonde toekomst.
Uitgebreide omschrijving

Voor onze vestiging in Utrecht zoeken wij

Ervaren (oud) Ondernemers en managers die als Trajectmanager hun kennis en ervaring willen inzetten om zelfstandigen te helpen. Als trajectmanager van Over Rood maak jij het verschil en help je mensen weer in hun kracht te komen. Onder jouw begeleiding kan een cliënt zijn problemen structureel in kaart brengen en de best mogelijke oplossing kiezen. Je haalt ondernemers uit een negatieve spiraal en helpt ze de draad weer op te pakken. Gemiddeld zul je 20 trajecten per jaar begeleiden met een tijdsbesteding van 4 – 6 uur per week. Het betreft een onbetaalde functie, onkosten worden vergoed. Je rapporteert rechtstreeks aan de vestigingsmanager en indirect aan de verantwoordelijke voor trajectmanagement.

Functieomschrijving:

Het begeleiden van cliënten in het doorlopen van een hulptraject binnen Over Rood. De doelstelling van ieder traject is de cliënt middelen aanreiken zodat deze zélf bewust beslissingen kan nemen en gedrag kan vertonen om uit de niet gewenste problematische situatie te komen.

Geboden wordt:

 •  Ruimte om je talent en ervaring in te zetten voor anderen binnen een professionele organisatie
 •  Leren van elkaar en uitwisselen van kennis, zodat je jezelf kunt blijven ontwikkelen en je op de hoogte blijft van actuele ontwikkelingen
 •  Een degelijke en leerzame interne opleiding tot trajectmanager
 •  Maatschappelijk betrokken collega’s die samen met jou hun kennis, ervaring en kracht inzetten om echt het verschil te maken voor onze cliënten
 •  Als trajectmanager ontvang je waardering van cliënten en voldoening in je werkzaamheden
 •  Je levert een waardevolle bijdrage aan de Nederlandse economie en een gezond ondernemersklimaat, waarin ook ondersteuning is in lastige tijden

Gevraagd wordt:

Ruime ervaring, bijvoorbeeld als zelfstandig ondernemer, directeur, manager, bedrijfsleider of specialist op Jouw vakgebied. Je vindt het leuk je kennis en ervaring te delen met mensen die daar veel profijt van hebben.

Je beschikt over volgende vaardigheden en kennis:

 •  Basiskennis administratie
 •  Basiskennis marketing en sales
 •  Basiskennis projectmanagement
 •  Je kunt goed luisteren, samenvatten en signaleren (wat is de essentie?)
 •  Je bent in staat te structureren, organiseren en plannen
 •  Je spreekt de taal van de ondernemer en begrijpt dat ondernemerschap soms lastig kan zijn
 •  Je kunt een businessplan en financieel plan beoordelen
 •  Je kunt goed overweg met Excel en vindt je weg op het internet
 •  Je kunt afstand bewaren en stimuleert de cliënt zelf aan de slag te gaan
 •  Kennis van verschillende belastingsoorten (IB, BTW, Vpb)

Opleiding en ervaring:

HBO/Universitair werk- en denkniveau. Kennis van en ervaring met het begeleiden van (groepen) mensen. Je bent empatisch en kunt je goed inleven in de problematiek, de mentale situatie en de levensomstandigheden van cliënten, zonder daarbij emotioneel betrokken te raken. Aantoonbare ervaring of bekendheid met het klappen van de zweep bij het voeren van een eigen onderneming.

Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift is een vereiste.

Competenties:

Maatschappelijk betrokken, professioneel, analytisch en systematisch (komt snel tot de kern), inlevingsvermogen, toegankelijk, omgevingssensitief, integer, onbevangen, zonder oordeel, confronterend, eerlijk en niet verhullend, zelfbewust en zelfverzekerd, goed kunnen delegeren, zakelijk en kernachtig, rechtvaardig, mogelijkheden zien en daarvan gebruik maken, flexibel, creatief, buiten kaders denken, eigenzinnig, vertrouwenwekkend, geduldig, rustig, nieuwsgierig, onafhankelijk, neutraal, niet emotioneel betrokken, communicatief.

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Neem dan contact op.

Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Utrecht > Utrecht Activiteiten > Over Rood > (oud) Ondernemers en Managers
Over Over Rood
Over Rood begeleidt, adviseert, traint en coacht ondernemers die financiële en/of administratieve problemen hebben en daardoor steeds verder in problemen komen.

Over Rood geeft zelfstandigen weer een toekomst.
·
#23534
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Over-Rood1/activiteiten/oud-Ondernemers-en-Managers/23534 om je aan te melden