Skip Navigation

Leger des Heils

Non-profit

Over ons

Het Leger des Heils is een christelijke organisatie en actief in meer dan 120 landen. Vanuit haar christelijke motivatie verleent het Leger materiële en immateriële hulp aan mensen “zonder helper”...

Gezondheid & WelzijnMensen met beperkingenArmoede & Huisvesting
Deel

Creatieve vrijwilliger gezocht!

Vacature · 1–2 uur/week
Aidadreef 8, 3561 GE Utrecht, Netherlands
Deze vacature is verlopen
#25437
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Leger-des-Heils2/activiteiten/Creatieve-vrijwilliger-gezocht/25437 om je aan te melden
SamenvattingBen jij creatief en vind je het leuk om anderen daarin mee te nemen? Dan is dit iets voor jou!
Uitgebreide omschrijving

We zoeken een vrijwilliger om in onze laagdrempelige opvang in de binnenstad een creatieve activiteit op te zetten en te begeleiden.

Vind jij het leuk om 1x in de week een activiteit (creatief/ muzikaal/gezellig) voor onze bewoners op te zetten en te begeleiden? Denk bijvoorbeeld aan tekenen met elkaar, gezelschapsspelletjes doen en muziek maken met elkaar. Het gaat bij deze activiteit vooral om gezelligheid voor de bewoners.

Afdelingsinformatie: Laagdrempelige Opvang (LDO)

Bij het LDO is er 24 uur per dag begeleiding. Bewoners krijgen een eigen kamer en basisbenodigdheden. Het LDO sluit aan bij wat de bewoner nodig heeft. Samen met de begeleider maakt hij een overzicht van zijn problemen en wat er nodig is om ze aan te pakken. We gaan op zoek naar een plek om te wonen, (begeleid) zelfstandig of in een beschermde woonvorm. En samen stellen we doelen voor verschillende leefgebieden: psychische gezondheid, verslavingsproblemen, omgaan met justitie, zingeving en structuur in de dag.

Als het nodig is roepen we de hulp in van de schuldhulpverlening, verslavingszorg, GGZ of een andere instantie. We doen dat altijd in overleg met de bewoner. De bewoner helpt mee met taken in en om het huis, en kan allerlei trainingen volgen. Dit alles met het doel dat de bewoner zo zelfstandig mogelijk kan wonen, problemen hanteerbaar zijn en er geen strafbare feiten meer worden gepleegd. Waar mogelijk betrekken en versterken we het persoonlijke netwerk van de bewoner.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag
Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over Leger des Heils
Het Leger des Heils is een christelijke organisatie en actief in meer dan 120 landen. Vanuit haar christelijke motivatie verleent het Leger materiële en immateriële hulp aan mensen “zonder helper”. Het Leger des Heils in Nederland is actief op het gebied van de maatschappelijke opvang, arbeidsre-integratie, reclassering, preventie en maatschappelijk herstel, verslavingszorg, kerkelijk werk en internationale ontwikkelingshulp.
Deze vacature is verlopen
#25437
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Leger-des-Heils2/activiteiten/Creatieve-vrijwilliger-gezocht/25437 om je aan te melden