Skip Navigation
Over ons

Johannes Hospitium Vleuten:

“Even heel dichtbij de ander staan

Op een rustige plek, midden in Vleuten ligt het Johannes Hospitium. Het hospitium biedt mensen in hun laatste levensfase een gastvrij...

Gezondheid & Welzijn
Deel

Sneeuwruimer

Vacature · 1–3 uur/week
Kloosterweide 2, 3451 VN Vleuten, Netherlands
Deze vacature is verlopen


Vacature Delen
#23393
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Johannes-Hospitium-Vleuten/activiteiten/Sneeuwruimer/23393 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Woont u dicht in de buurt van ons hospitium en bent u bereid om bij gladheid en sneeuw vroeg uit de veren te gaan om onze oprijlaan en parkeerplaats weer begaanbaar te maken? Dan zijn wij zeer blij met u! Het is belangrijk voor zowel onze medewerkers en vrijwilligers als onze bezoekers dat zij veilig ons pand kunnen bereiken, ook bij slechte weersomstandigheden. Neem contact op met de coördinator vrijwilligers, Hetty Boven, als u ons daarbij kunt helpen!

Wat vrijwilligers nodig hebben🗣️ Beheersing van het Nederlands
Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over Johannes Hospitium Vleuten
Johannes Hospitium Vleuten:

“Even heel dichtbij de ander staan

Op een rustige plek, midden in Vleuten ligt het Johannes Hospitium. Het hospitium biedt mensen in hun laatste levensfase een gastvrij en comfortabel verblijf met deskundige verzorging en begeleiding. In een veilige, vertrouwde omgeving geeft het de gast en zijn naasten de gelegenheid in alle rust en op een persoonlijke wijze afscheid te nemen. In het Johannes Hospitium is plaats voor acht gasten. Elke gast heeft een ruime eigen kamer met terrasje en uitzicht op de tuin. Het Hospitium zou niet kunnen bestaan zonder de inzet van vrijwilligers!
“Onze vrijwilligers doen er alles aan om mensen in de laatste fase van hun leven op een liefdevolle manier te geven wat zij nodig hebben,” vertelt vrijwilligerscoördinator Hetty Boven, “Dat kan op verschillende manieren. Er zijn vrijwilligers die de verpleegkundigen assisteren bij de verzorging, zij helpen de gasten met douchen, aankleden en eten etc. Ervaring in de zorg is hiervoor niet nodig. Daarnaast zijn er vrijwilligers die als gastvrouw of gastheer bezoekers ontvangen, de telefoon beantwoorden en zorgen voor koffie. Ook onze prachtige tuin wordt door vrijwilligers onderhouden. Kookvrijwilligers verzorgen de maaltijden voor onze gasten. Onze vrijwilligers zijn erg betrokken, er is overleg en begeleiding. Er worden cursussen aangeboden en een eigen koor zingt onder andere bij herdenkingsbijeenkomsten. Mensen vragen vaak of het werk niet zwaar is. Natuurlijk is het intens, maar sterven hoort bij het leven en in het Hospitium wordt vooral ook geleefd. Juist in een fase waarin mensen het leven loslaten. Er is naast verdriet ook ruimte voor fijne herinneringen en plezier. Dat maakt het vrijwilligerswerk zo mooi om te doen, je mag even heel dichtbij de ander staan”.
Deze vacature is verlopen


Vacature Delen
#23393
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Johannes-Hospitium-Vleuten/activiteiten/Sneeuwruimer/23393 om je aan te melden