Skip Navigation
Skip Sidebar

Over ons

Johannes Hospitium Vleuten:

'Even heel dichtbij de ander staan'

Op een rustige plek, midden in Vleuten ligt het Johannes Hospitium. Het hospitium biedt mensen in hun laatste levensfase een gastvrij ...

WelzijnZorg
Goede gezondheid en welzijn
Deel
Informatie voor belangstellenden zorgvrijwilliger Johannes Hospitium Vleuten

Informatie voor belangstellenden zorgvrijwilliger Johannes Hospitium Vleuten

Evenement · 4 sep 2019, 19:30 - 21:00
Kloosterweide 2, 3451 VN Vleuten, Netherlands
Welzijn
U kunt zich helaas niet langer registreren voor dit evenement.
Deel evenement
Johannes Hospitium Vleuten
#26253
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Johannes-Hospitium-Vleuten/activiteiten/Informatie-voor-belangstellenden-zorgvrijwilliger-Johannes-Hospitium-Vleuten/26253 om je aan te melden

Contactpersoon

Uitgebreide omschrijving

Wellicht heb je je wel eens afgevraagd of het werken als zorgvrijwilliger in een hospitium iets voor jou is? Momenteel heeft het Johannes hospitium in Vleuten weer plaats voor nieuwe zorgvrijwilligers. Ervaring in de zorg is niet nodig, tijdens het inwerken leer je alle benodigde vaardigheden.

Ben je zorgzaam ingesteld en draai je je hand niet om voor praktisch werk? Wil je graag onze verpleegkundigen ondersteunen in de zorg aan onze gasten? Werken in ons hospitium  is zinvol werk in een warme en gezellige omgeving.  Je kunt van betekenis zijn voor een ander en je ontvangt veel terug.Op deze bijeenkomst wordt je geheel vrijblijvend geïnformeerd over dit vrijwilligerswerk. De coördinator vrijwilligers (Hetty Boven) en een zorgvrijwilligster zijn aanwezig om alle informatie te geven. Ook krijg je een korte rondleiding door het hospitium.

Na aanmelding krijg je verdere informatie.

Aanmelding: coordinator@ hospitiumvleuten.nl of via 030-6775013. 

Hoe kom ik er?

U kunt zich helaas niet langer registreren voor dit evenement.
Deel evenement
evenementen > Johannes Hospitium Vleuten > Informatie voor belangstellenden zorgvrijwilliger Johannes Hospitium Vleuten

Over Johannes Hospitium Vleuten

Johannes Hospitium Vleuten:

'Even heel dichtbij de ander staan'

Op een rustige plek, midden in Vleuten ligt het Johannes Hospitium. Het hospitium biedt mensen in hun laatste levensfase een gastvrij en comfortabel verblijf met deskundige verzorging en begeleiding. In een veilige, vertrouwde omgeving geeft het de gast en zijn naasten de gelegenheid in alle rust en op een persoonlijke wijze afscheid te nemen. In het Johannes Hospitium is plaats voor acht gasten. Elke gast heeft een ruime eigen kamer met terrasje en uitzicht op de tuin. Het Hospitium zou niet kunnen bestaan zonder de inzet van vrijwilligers!
“Onze vrijwilligers doen er alles aan om mensen in de laatste fase van hun leven op een liefdevolle manier te geven wat zij nodig hebben,” vertelt de vrijwilligerscoördinator. “Dat kan op verschillende manieren. Er zijn vrijwilligers die de verpleegkundigen assisteren bij de verzorging, zij helpen de gasten met douchen, aankleden en eten etc. Ervaring in de zorg is hiervoor niet nodig. Daarnaast zijn er vrijwilligers die als gastvrouw of gastheer bezoekers ontvangen, de telefoon beantwoorden en zorgen voor koffie. Ook onze prachtige tuin wordt door vrijwilligers onderhouden. Kookvrijwilligers verzorgen de maaltijden voor onze gasten. Onze vrijwilligers zijn erg betrokken, er is overleg en begeleiding. Er worden cursussen aangeboden en een eigen koor zingt onder andere bij herdenkingsbijeenkomsten. Mensen vragen vaak of het werk niet zwaar is. Natuurlijk is het intens, maar sterven hoort bij het leven en in het Hospitium wordt vooral ook geleefd. Juist in een fase waarin mensen het leven loslaten. Er is naast verdriet ook ruimte voor fijne herinneringen en plezier. Dat maakt het vrijwilligerswerk zo mooi om te doen, je mag even heel dichtbij de ander staan”.