Skip Navigation

Het Vogelnest

Non-profit

Over ons

Het Vogelnest is een natuurspeellocatie voor basisscholen uit Utrecht en omgeving. Omdat we al meer dan vijftig jaar bestaan zijn we bij vele Utrechters bekend.

Jaarlijks komen ruim 4000 kleuters...

Milieu & DuurzaamheidSport & RecreatieKinderen & Jeugd
Deel

Inspectie en/of reparatie - handige klusjesman/vrouw

Vacature · 1–2 uur/week
Rhijnauwenselaan 9a, 3981 HH Bunnik, Netherlands
Ander werk
#24314
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Het-Vogelnest1/activiteiten/Inspectie-enof-reparatie---handige-klusjesmanvrouw/24314 om je aan te melden
SamenvattingOp onze speelweide en in onze groepsaccommodatie gaat natuurlijk wel eens iets kapot. Fijn is als er dan iemand is die daar even naar kan kijken...
Uitgebreide omschrijving

...en of het zelf repareert of met een plan van aanpak komt om het op te lossen. Van het controleren en repareren van haag en hekwerk, de speeltoestellen en hutten, de binnenruimte met speelzolder. Je krijgt van ons een briefing zodat je weet waar je op moet letten. Het liefst eens per week een rondje maken over dit heerlijke stukje kleuterspeelterrein op landgoed op Rijnauwen. Je kan zelf in plannen wanneer het jou uitkomt of het zonnetje schijnt... maar wel buiten schooltijden (die zijn doordeweeks van10.00 - 14.00 uur). Nu in Coronatijd zijn er geen scholen en kan je elk moment komen.

Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Bunnik > Bunnik Activiteiten > Het Vogelnest > Inspectie en/of reparatie - handige klusjesman/vrouw
Over Het Vogelnest
Het Vogelnest is een natuurspeellocatie voor basisscholen uit Utrecht en omgeving. Omdat we al meer dan vijftig jaar bestaan zijn we bij vele Utrechters bekend.

Jaarlijks komen ruim 4000 kleuters (groep 1 en 2) tijdens schoolreisjes naar deze bijzondere plek. Het vogelnest bestaat uit een speelveld met losse en vaste speelobjecten en grote binnenruimte met kleuterzaal en vertelzolder.

Prachtige locatie om even de stad uit te zijn, en actief in het groen!

Het Vogelnest is gelegen aan de Rhijnauwenselaan in Bunnik. Omringd door natuur- en cultuurschoonheid zoals het landgoed Rhijnauwen, het fort Rhijnauwen, het prachtige bos en landgoed van Amelisweerd, boerenlandgoed en tuinderijen.Kinderen kunnen hun ei kwijt op de klim- en klauterhuizen, bomen, wippen, de glijbaan en in de zandbak. Maar ook met losse speelmaterialen, zoals karren, fietsjes, scheppen, takken en stro vermaken ze zich prima. De speelweide is omringd door een afrastering dus kleuters kunnen heerlijk dwalen tussen het gras en de bomen. Er staan oude en nieuwe fruitbomen en afhankelijk van het jaargetijde kan je misschien zelfs het een en ander oogsten. Ook wordt er een ‘Wilgentenendorp’ gebouwd.

Kortom: veel te ontdekken!Het gebouw heeft een eenvoudige keuken, toiletten, een grote zaal en een vertelzolder. Ook bij slecht weer is het geen probleem om de kinderen binnen te vermaken, want er is voldoende spelmateriaal aanwezig.

Wie maken deze speellocatie mogelijk?

Het Vogelnest is een stichting die werkt met professionals op vrijwillige basis. Zij onderhouden het terrein, de speelobjecten, het pand, het contact met de scholen en inplannen van de roosters. Maar ze zijn niet aanwezig op de locatie zelf. Er is geen personeel aanwezig. Het Vogelnest is zo ingericht dat de huurders zelf de deuren openen en sluiten.

Dit alles draait al ruim 50 jaar. Maar er is hulp nodig om het de komende vijftig jaar draaiend te houden.
·
#24314
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Het-Vogelnest1/activiteiten/Inspectie-enof-reparatie---handige-klusjesmanvrouw/24314 om je aan te melden