Skip Navigation

Handjehelpen

Non-profit

Over ons

Handjehelpen, voor wie maak jij het verschil?

Wil jij wat betekenen voor een ander? Dat kan bij ons! Bij Handjehelpen matchen we vrijwilligers met kinderen en volwassenen met een beperking...

Gezondheid & WelzijnCommunity & familieKinderen & JeugdMensen met beperkingenOuderenhulp
Deel

Steun jij een kwetsbaar kind met taal- en huiswerkondersteuning? Ja toch!

Vacature · 2–3 uur/week
Pallas-Athenedreef 12, 3561 PE Utrecht, Netherlands
OnderwijsJeugdwerkCoaching
Mensen begeleidenLezen & schrijvenNederlandsEngelsArabisch
#26859
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Handjehelpen1/activiteiten/Steun-jij-een-kwetsbaar-kind-met-taal--en-huiswerkondersteuning-Ja-toch/26859 om je aan te melden
SamenvattingAls vrijwilliger bij Handjehelpen help je kinderen en volwassenen met een beperking bij hen thuis.
Uitgebreide omschrijving

Veel leerlingen in Utrecht konden door de coronacrisis niet naar school. De meest kwetsbare leerlingen dreigen hier extra de dupe van te worden. Omdat zij een beperking hebben, moeite hebben met taal of omdat hun ouders hen niet kunnen helpen met huiswerk. Ook nu de scholen weer open gaan, blijft ondersteuning nodig.

In het Stadsnetwerk werken diverse vrijwilligersorganisaties – waaronder Handjehelpen -, de Gemeente Utrecht, scholen in basis- en voortgezet onderwijs, de hogescholen en de universiteit juist nu samen aan gelijke kansen. 

Onze vrijwilligers en stagiairs bieden hulp in de thuisituatie aan kwetsbare gezinnen, waarbij bijvoorbeeld autisme, LVB, ziekte of andere zorgen een rol. Zij helpen 1 x per week bij taal en/of huiswerkondersteuning, maar ook bij; ondersteunen bij plannen en organiseren, bieden van structuur en het versterken van zelfvertrouwen bij kinderen die erg onzeker zijn. (Online) begeleiding op afstand is mogelijk.

Neem voor meer informatie contact op met Heleen Veenman van Handjehelpen.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag
Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Utrecht > Utrecht Activiteiten > Handjehelpen > Steun jij een kwetsbaar kind met taal- en huiswerkondersteuning? Ja toch!
Over Handjehelpen
Handjehelpen, voor wie maak jij het verschil?

Wil jij wat betekenen voor een ander? Dat kan bij ons! Bij Handjehelpen matchen we vrijwilligers met kinderen en volwassenen met een beperking. Het gaat om vrijwilligerswerk dat past in ieders agenda. En als je iets doet wat je leuk vindt, voelt het niet eens als vrijwilligerswerk. Ga jij iemand leren fietsen, een kind leren vriendjes maken of op stap met een ouder dame? Of steun jij een leeftijdsgenoot?

Geef hulp bij jou om de hoek in Utrecht!

Handjehelpen biedt interessante trainingen en lezingen. Zo leer je nóg meer over vrijwilligerswerk.
·
#26859
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Handjehelpen1/activiteiten/Steun-jij-een-kwetsbaar-kind-met-taal--en-huiswerkondersteuning-Ja-toch/26859 om je aan te melden