Skip Navigation
Over ons

Onze activiteiten:


Opkomen voor de belangen van dieren op diverse terreinen
Politieke en maatschapelijke beinvloeding
(Nood)opvang van dieren en inspectiewerk
Vervoeren van zwerfdieren
Campagne...

Milieu & DuurzaamheidDierenwelzijnKinderen & JeugdOuderenhulp
Deel

Clusterverantwoordelijke voor project DUO in gemeente Utrecht

Vacature · 5–10 uur/week
Loes Van Overeemlaan 8, 3818 GZ Amersfoort, Netherlands
Buiten
Deze vacature is verlopen
#25124
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Dierenbescherming-Regio-Noordwest/activiteiten/Clusterverantwoordelijke-voor-project-DUO-in-gemeente-Utrecht/25124 om je aan te melden
SamenvattingHoud je van huisdieren en doe je graag iets voor oudere mensen/chronisch zieken? Dan is de Dierenbescherming via het project ‘Dieren & Ouderen’ (DUO)
Uitgebreide omschrijving

Houd je van huisdieren en doe je graag iets voor oudere mensen/chronisch zieken? Dan is de Dierenbescherming via het project ‘Dieren & Ouderen’ (DUO) op zoek naar jou! 

Vrijwilligers van DUO helpen ouderen/chronisch zieken die een huisdier bezitten met het verzorgen van hun dier. Dit kan zijn het uitlaten van de hond, het verschonen van de kattenbak, met het dier naar de dierenarts of het verschonen van de vogelkooi en bijbehorende verzorging. Het is erg dankbaar werk, maar het is niet altijd even makkelijk. Als vrijwilliger heb je, naast de verzorging, een belangrijke signalerende rol of het nog goed gaat met het dier én met de hulpbehoevende eigenaar.  Doelgroep zijn ouderen en chronisch zieken met én een gering sociaal netwerk én geringe financiële middelen. Doel van DUO: mens en dier zo lang mogelijk samen te laten blijven!

Je moet als vrijwilliger met eigenaren en hun (vaak oude) dieren weten om te gaan. Er zijn eigenaren, die in  verzorgingshuizen  wonen, maar ook nog  zelfstandig wonende ouderen/chronisch zieken doen soms een beroep op onze hulp, zowel in Utrecht alsook in enkele omliggende gemeentes.

Wij zijn opzoek naar:

Clusterverantwoordelijken
Per cliënt is een klein team (cluster) van vrijwilligers actief. Zij komen individueel op verschillende dagen bij de cliënt thuis om het huisdier de juiste verzorging te geven. De clusterverantwoordelijke coördineert dit kleine team en voert mede met hen uit. De clusterverantwoordelijke onderhoudt direct contact met één of meerdere cliënten en evt. hun (zorg)begeleiders en is eerste aanspreekpunt van het kleine team. Daarnaast informeert de clusterverantwoordelijke de coördinator van het project DUO regelmatig over de stand van zaken bij de cliënten.

Je beschikt over:
- een nuchtere en een geduldige instelling
- verantwoordelijkheidsbesef
- goede sociale en communicatieve vaardigheden-affiniteit met dier & mens

Tijdsbesteding
Per groepsapp houd je contact met de vrijwilligers uit je team. Daarnaast bezoek je ongeveer 1x per maand de eigenaren en hun huisdier. Dit gebeurt naast de dag, dat je ingeroosterd bent voor een dier. Indien nodig neem je contact op met de contactpersoon van een cliënt om de situatie met hen te bespreken.
Daarnaast zorg je voor direct contact met de coördinator en bewaakt het welzijn van het dier en de bijbehorende baas.

Wij bieden:
- Interessant, verantwoordelijk en afwisselend werk met een team van collega-vrijwilligers . 
- De mogelijkheid om een belangrijke bijdrage te leveren aan het welzijn van ouderen/chronisch zieken en hun huisdieren. Op deze wijze kunnen mens en geliefd dier zo lang mogelijk samen blijven!

Ben jij die Clusterverantwoordelijke die wij zoeken?  neem contact op met:
Dierenbescherming Regio Noordwest via onderstaande roze knop.
 

Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over Dierenbescherming Regio Noordwest
Onze activiteiten:


Opkomen voor de belangen van dieren op diverse terreinen
Politieke en maatschapelijke beinvloeding
(Nood)opvang van dieren en inspectiewerk
Vervoeren van zwerfdieren
Campagne voeren
Jeugdactiviteiten organiseren
Voorlichting geven
Cursussen organiseren

Dierenbuddy (hulp voor dieren van ouderen/chronisch zieken)
Deze vacature is verlopen
#25124
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Dierenbescherming-Regio-Noordwest/activiteiten/Clusterverantwoordelijke-voor-project-DUO-in-gemeente-Utrecht/25124 om je aan te melden