Skip Navigation
Over ons

De Hoogstraat is een toonaangevende organisatie voor specialistische revalidatie.

Bij De Hoogstraat revalideren volwassen en kinderen met complexe en vaak blijvende problemen van het houdings- en...

Gezondheid & WelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingen
Deel

Vrijwilliger restaurant

Vacature · 2–4 uur/week
Rembrandtkade 10, 3583 TM Utrecht, Netherlands
Catering
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten.
#23028
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/De-Hoogstraat-Revalidatie/activiteiten/Vrijwilliger-restaurant/23028 om je aan te melden
SamenvattingAls vrijwilliger in het restaurant help je tijdens de maaltijden de kok met het uitserveren van de maaltijden en ondersteun je revalidanten bij het eten.
Uitgebreide omschrijving

De pluspunten

 • Je hebt een zinvolle vrijetijdsbesteding;
 • Je betekent iets voor een ander;
 • Je levert een belangrijke bijdrage aan de gastvrijheid bij De Hoogstraat Revalidatie;
 • Je maakt onderdeel uit van een unieke, maatschappelijk betrokken organisatie.

 

Wat ga je doen?

Je zorgt dat revalidanten zich welkom voelen in het restaurant en maakt een praatje met revalidanten die daar behoefte aan hebben. Bij elke revalidant haal je de menukaart op en geeft deze af bij de kok. De kok serveert de maaltijd uit en jij brengt de maaltijd naar de revalidant. Soms help je een revalidant die hulp nodig heeft bij het eten, bijvoorbeeld met het vlees snijden, het aanreiken van peper/zout, of met een glas water inschenken. Na de maaltijd help je mee het restaurant op te ruimen, zodat het er weer netjes uitziet. 

 

Wat zoeken wij in jou?

 • Je bent gastvrij en dienstverlenend;
 • Je vindt het leuk om iets voor een ander te betekenen;
 • Je kunt goed luisteren;
 • Je beheerst de Nederlandse taal goed;
 • Je bent representatief;
 • Je bent sociaal vaardig;
 • Je hebt affiniteit met revalidatie.

 

De vrijwilligersfunctie

Je wordt één keer per week verwacht, afhankelijk van wanneer nodig. De vrijwilligersfunctie wordt dagelijks ingevuld, van maandag t/m vrijdag van 11.45 uur tot 13.15 uur. Als vrijwilliger van het restaurant voer je je vrijwilligerstaken altijd samen uit met een vaste medewerker van het restaurant.

 

Vrijwilligerswerk bij De Hoogstraat Revalidatie

De Hoogstraat Revalidatie helpt kinderen, jongeren en volwassen verder bij de gevolgen van een aandoening, ongeval of ziekte, zodat zij weer zo goed mogelijk mee kunnen doen in de maatschappij. Vrijwilligerswerk doen bij De Hoogstraat Revalidatie betekent vrijwilligerstaken uitvoeren in een aantrekkelijk werkklimaat met enthousiaste mensen die in een informele sfeer samenwerken om het verblijf van de revalidant zo optimaal mogelijk te maken. Dit doe je door gastvrij te zijn, goed te luisteren en aan te sluiten bij revalidanten, medewerkers en jouw collega-vrijwilligers. 

 

Ons aanbod

Als je bij De Hoogstraat Revalidatie vrijwilliger bent, bieden wij jou:

 • Een leuke vrijwilligersfunctie in een mooi bedrijf
 • Reiskosten op basis van 2e klasse openbaar vervoer
 • Gratis sportmogelijkheden op vaste tijden, zoals yoga, fitness en zwemmen

 

Kom verder en maak kennis

Ben je enthousiast en wil je meer informatie, of wil je reageren? Dan kun je contact opnemen met vrijwilligerscoördinator Anne Merkies.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag
Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over De Hoogstraat Revalidatie
De Hoogstraat is een toonaangevende organisatie voor specialistische revalidatie.

Bij De Hoogstraat revalideren volwassen en kinderen met complexe en vaak blijvende problemen van het houdings- en bewegingsapparaat of van bewegingsvermogen, communicatie, cognitie of gedrag als gevolg van neurologische aandoeningen.

Wij zijn de ketenspecialist die de behandeling van de patiënt in de acute fase na een ziekte of ongeval verbindt met zijn toerusting naar hernieuwde zelfredzaamheid. Voor kinderen met een aangeboren aandoening betekent dit dat we vanaf de vroege jaren van ontwikkeling en groei een maximale inzet plegen om de ontplooiingsmogelijkheden van het kind ten volle te benutten.

Wij werken steeds gezinsgericht. Partner, ouders, kinderen en/of vrienden bieden de patiënt kracht en ondersteuning. Hun informatie en hun inzichten kunnen onze professionele mogelijkheden richten en versterken en ook voor hun eigen vragen kunnen zij een beroep doen op onze kennis en mogelijkheden.

Op elke plek in het netwerk bieden wij oog en oor voor de wensen van de patiënt en zijn naasten. Wij hebben de kennis en ervaring die nodig is om jong en oud door adequate informatie, doelgerichte behandeling, stevige training en slimme (technische) aanpassingen, langs de kortste weg naar een zo groot mogelijke zelfredzaamheid te helpen.

Wij kunnen dit uitvoeren door middel van de ondersteuning van de vrijwilligers.
·
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten.
#23028
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/De-Hoogstraat-Revalidatie/activiteiten/Vrijwilliger-restaurant/23028 om je aan te melden