Skip Navigation
Over ons

Welkom bij De Buurtcamping Utrecht – ontmoeting, samenwerken en kamperen in je eigen stadsie!

Sinds 2015 werkt Stichting De Buurtcamping Utrecht als stadsbrede community aan de sociale samenhang in ...

Cultuur & KunstMilieu & DuurzaamheidSport & RecreatieGezondheid & WelzijnCommunity & familieKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulp
Deel

De Buurtcamping Utrecht zoekt toezichthoudend penningmeester & algemeen lid

1–2 uur/week
Utrecht, Utrecht, Nederland
Financiële controleBestuurFondsenwervingMarketing & CommunicatieSociaal contact
Teamwork
Cultuur & KunstMilieu & DuurzaamheidSport & RecreatieGezondheid & WelzijnCommunity & familieKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulp
#29710
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/De-Buurtcamping-Utrecht/activiteiten/De-Buurtcamping-Utrecht-zoekt-toezichthoudend-penningmeester--algemeen-lid/29710 om je aan te melden
SamenvattingWij zijn op zoek naar bestuursleden als aanvulling op het huidige bestuur (voorzitter, secretaris en een algemeen bestuurslid).
Uitgebreide omschrijving

Bestuurservaring opdoen bij een sociaal initiatief in Utrecht?

De Buurtcamping Utrecht zoekt bestuursleden!


toezichthoudend penningmeester

& algemeen bestuurslid

Wij zijn op zoek naar bestuursleden als aanvulling op het huidige bestuur (voorzitter, secretaris en een algemeen bestuurslid). De Buurtcamping Utrecht bestaat 6 jaar en het komende jaar staat in het teken van (de oprichting van) de Raad van Buren, bestaande uit bewoners uit de verschillende wijken. 


De Buurtcamping heeft zich de afgelopen jaren verder ontwikkeld, waarbij de focus op het praktisch organiseren van een kampeerweekend steeds meer is verschoven naar het bouwen aan en onderhouden van een netwerk van buurtbewoners, partners in welzijn, maatschappij en cultuur en overige betrokkenen. Het opzetten van de campings is één van de middelen om dit te bewerkstelligen. 


We zoeken nog ondersteunende bestuursleden, in de vorm van een toezichthoudend penningmeester en algemeen bestuurslid. Vanuit deze rol ondersteun je het uitvoerend bestuur in de grote lijnen, deel je je netwerk, expertise en visie o.a. op de samenwerking met relevante partijen uit het maatschappelijke domein in Utrecht. 


Het bestuur heeft 6 vergaderingen per jaar.


De toezichthoudend penningmeester:

  • Houdt zicht op de begroting en administratie
  • Doet maandelijks betalingen
  • Maakt een jaarverslag in afstemming met uitvoerend bestuur
  • Adviseert de fondsenwerver
  • Zet relevant netwerk in als het gaat om sponsoring

De penningmeester wordt ondersteund door regiobeheerder (die stelt begrotingen op en heeft contact met campingbeheerders), boekhouder (houdt administratie bij in een online systeem, doet aangifte) en het accountantskantoor VDGC (stelt jaarrekening op).


Algemeen bestuurslid

  • Neemt kennis, ervaring en visie uit werkervaring mee in vergaderingen
  • Pakt taken op als het nodig is en met plezier


Wij bieden

Een (onbezoldigde) bestuursfunctie waarin je de mogelijkheid hebt om expertise in te zetten voor een maatschappelijk relevante organisatie en je netwerk te verbreden. Een kans om betrokken te zijn bij de groei en ontwikkeling van een jonge en dynamische organisatie, de successen van dichtbij mee te maken en middels deze betrokkenheid mee te werken aan inclusieve communities in de verschillende wijken in Utrecht. 

Wat vrijwilligers nodig hebben🗣️ Beheersing van het Nederlands
Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Utrecht > Utrecht Activiteiten > De Buurtcamping Utrecht > De Buurtcamping Utrecht zoekt toezichthoudend penningmeester & algemeen lid
Over De Buurtcamping Utrecht
Welkom bij De Buurtcamping Utrecht – ontmoeting, samenwerken en kamperen in je eigen stadsie!

Sinds 2015 werkt Stichting De Buurtcamping Utrecht als stadsbrede community aan de sociale samenhang in verschillende wijken in de stad. Buurtbewoners organiseren met organisaties en ondernemers De Buurtcamping in hun eigen park. Er wordt in ruim 10 maanden voor én na het kampeerweekend actief samengewerkt. Door deze samenwerking, de ontmoeting en het overnachten in je eigen park, leer je elkaar en de buurt buurten beter kennen en waarderen.

We werken in teams toe naar een knusse camping met een breed programma van laagdrempelige activiteiten, opgezet voor en door bewoners. 'S avonds zitten we met elkaar om het kampvuur om verhalen te delen en in de ochtend worden we wakker met de geur van vers gezette koffie en een broodje van de lokale bakker. Op de camping ben je de hele dag heerlijk buiten en is iedereen gelijk; met die WC-rol onder de arm zien we er per slot van rekening allemaal even knullig uit!

In 2020 zijn de volgende wijken/teams aan de slag:
- Noordse Park in Ondiep/Pijlsweerd
- Majellapark in Utrecht West
- Park de Gagel in Overvecht
- Griftpark in Noordoost
- Park Transwijk in Kanaleneiland/Transwijk
- Máximapark in Leidsche Rijn
- Park de Koppel in Lunetten
·
#29710
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/De-Buurtcamping-Utrecht/activiteiten/De-Buurtcamping-Utrecht-zoekt-toezichthoudend-penningmeester--algemeen-lid/29710 om je aan te melden