Skip Navigation

Cultuur19

Non-profit

Over ons

Cultuur19 maakt zich sinds 2004 sterk voor een prikkelend kunst- en cultuuraanbod in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern. Van het Leidsche Rijn Festival, Zingende Beelden tot De Maakplaats en Duik in...

Cultuur & KunstCommunity & familieKinderen & JeugdOuderenhulp
Deel

Leidsche Rijn Festival zoekt vrijwilligers!

Vacature · 8–12 uur/week
Burchtpoort 5, 3452 MD Vleuten, Netherlands
Festival
Deze vacature is verlopen
#23583
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Cultuur19/activiteiten/Leidsche-Rijn-Festival-zoekt-vrijwilligers/23583 om je aan te melden
SamenvattingHet Leidsche Rijn festival op zondag 8 september zoekt verschillende vrijwilligers in uiteenlopende functies.
Uitgebreide omschrijving

Het Leidsche Rijn Festival komt er weer aan! Hét cultuurfestival in Leidsche Rijn vindt plaats op zondag 8 september in Castellum Hoge Woerd. Elk jaar brengt Cultuur19 een prikkelend programma met theater, muziek en workshops voor kinderen tussen 2 en 12 jaar.

Voor deze dag zijn we opzoek naar verschillende vrijwilligers in uiteenlopende functies. Het festival kan niet bestaan zonder vrijwilligers dus je inzet wordt zeer gewaardeerd! 

Wanneer? 8 september
Waar? Castellum Hoge Woerd in Leidsche Rijn

BESCHIKBARE FUNCTIES:

 • Stagemanager: als stagemanager zorg je ervoor dat alle artiesten op tijd het podium opgaan. Ook zorg je ervoor dat alles wat de artiesten nodig hebben aanwezig is. 
 • Joek, onze mascotte: we zijn op zoek naar 2 personen die in een vogelpak over het festivalterrein willen lopen. We hebben maar één pak dus wanneer je het pak niet draagt begeleid je je collega in het pak. 
 • Artiestenbegeleiding: je begeleidt de artiesten waar nodig is.
 • Op- en afbouw: de opbouw is dit jaar op zaterdag 7 september. De afbouw op maandag 9 september. Vindt je het leuk om te sjouwen? Dan is deze functie iets voor jou!
 • Informatiebalie: je weet alles van het festival en je beantwoordt vragen van bezoekers.
 • Social media reporter: kijk je het liefst de hele dag op je telefoon en ben je toch super sociaal? Als social media reporter zorg je ervoor dat alles en iedereen van het festival op het internet terecht komt. 
 • Catering: als cateraar help je bij het (voor)bereiden van de lunch voor de vrijwilligers en artiesten. 
 • Parkeerbeheer: als parkeerbeheerder zorg je ervoor dat alle fietsen netjes geparkeerd worden. Je verwelkomt de bezoekers, want je bent het eerste gezicht van het festival dat ze zien!
 • Vliegende keep: als vliegende keep wordt je ingezet waar nodig is. Mocht er iemand ziek zijn of op een andere manier uitvallen kun jij iemand overnemen. Ook kun je ingezet worden waar wij taken over het hoofd hebben gezien.
 • Bar: je staat achter de bar en zorgt ervoor dat de bezoekers niet uitdrogen door ze een drankje te verkopen, maar zorgt er ook voor dat het terras er netjes uit ziet.
 • Muntverkoop: je verkoopt onze munten, zodat bezoekers deze weer uit kunnen geven aan iets te drinken en te eten. 

Wat vragen we? Een enthousiaste houding, affiniteit met (jonge) kinderen en een beschikbaarheid op 8 september van 8.30 tot 18.00 uur. 
Wat bieden we? Een super leuk, gezellige en leerzame dag. Je krijgt van ons genoeg te drinken, een festivalshirt, lunch en avondeten.

Vlak voor het festival is er een vrijwilligersbijeenkomst voor alle vrijwilligers op dinsdag 3 september. Hier ontmoet je de andere vrijwilligers en wordt je functie nogmaals uitgelegd door een coördinator. 

Welke functie spreekt jou het meeste aan? Laat het mij weten en ik plan je in! 

Zin in! Hopelijk tot snel!

Groetjes,

Boris en Ineke

Contactpersoon vrijwilligers: Boris van Lieshout en Ineke Brouwer

Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Vleuten > Vleuten Activiteiten > Cultuur19 > Leidsche Rijn Festival zoekt vrijwilligers!
Over Cultuur19
Cultuur19 maakt zich sinds 2004 sterk voor een prikkelend kunst- en cultuuraanbod in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern. Van het Leidsche Rijn Festival, Zingende Beelden tot De Maakplaats en Duik in het Zand: Cultuur19 is actief op diverse locaties in de wijk en brengt cultuur dichtbij de bewoners.

Sinds januari 2017 werkt Cultuur19 vanuit de CultuurCampus aan programma's die culturele ontwikkeling van jong tot oud stimuleren. Programma's die startende kunstenaars in contact brengen met professionals en die hen samen een maakproces laat ingaan. Voor makers met ambitie organiseert Cultuur19 het jaarlijkse Campusfestival in de CultuurCampus.
Deze vacature is verlopen
#23583
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Cultuur19/activiteiten/Leidsche-Rijn-Festival-zoekt-vrijwilligers/23583 om je aan te melden