Skip Navigation
Over ons

Zorgeloos verzorgd in hartje Utrecht

Het Bartholomeus Gasthuis is een modern verpleeghuis en woonzorgcentrum. Het Gasthuis is ook een 'Huis in de Wijk'. Het Huis in de Wijk is er op gericht dat...

Gezondheid & WelzijnCommunity & familieOuderenhulp
Deel

Vrijwilligers voor onze tuingroep

Vacature · 2 uur/week
Lange Smeestraat 40, 3511 PZ Utrecht, Netherlands
Deze vacature is verlopen
#24479
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Bartholomeus-Gasthuis1/activiteiten/Vrijwilligers-voor-onze-tuingroep/24479 om je aan te melden
SamenvattingHeb jij zin om onze bewoners een leuk uurtje in onze tuin te bezorgen?
Uitgebreide omschrijving

Voor onze afdeling Welzijn zijn wij op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om onze bewoners met dementie te begeleiden bij het tuinieren in onze binnentuin. Deze activiteit vindt elke eerste woensdag van de maand plaats op de ochtend en  de middag.

Bij de meeste bewoners gaat het vooral om het  buiten  zijn en afleiding te vinden. Het zien en ervaren dat de hortensia’s er prachtig bij staan en dat de lavendel lekker ruikt.  Het is voor bewoners met dementie heel belangrijk om actief te blijven en meerdere zintuigen te laten prikkelen.

Gewenst profiel

  • Je hebt affiniteit met ouderen met dementie en je kunt je inleven in hun belevingswereld;
  • Je bent geduldig, hebt gevoel voor humor;
  • Je houdt van buiten zijn en tuinieren.

Tijdsbeslag en frequentie

Gemiddeld 2 uur per maand beschikbaar op de 1e woensdagochtend/-middag van de maand, inbegrepen het halen en brengen van de bewoners. Je bent bereid en in staat je voor langere tijd te verbinden aan deze activiteit (minimaal een jaar).

Wat bieden wij?

  • Een zinvolle maatschappelijke bezigheid: met jouw hulp draag je bij aan een plezierig leven van onze bewoners;
  • Inhoudelijke begeleiding en overleg met de medewerkers van het team waaraan je een bijdrage levert;
  • Eenmaal per jaar een feestelijke bijeenkomst voor alle vrijwilligers;
  • Maandelijkse informatie over onze activiteiten (Uit&Doe Agenda).

Belangstelling?

Graag ontvangen wij een korte brief of mail waarin je je motivatie voor deze vrijwilligerstaak beschrijft en aangeeft hoe het gewenste profiel bij je past. Je kunt ons altijd bellen voor een nadere toelichting of vragen.  Zie de link ‘Organisatie van deze vacature’.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag
Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over Bartholomeus Gasthuis
Zorgeloos verzorgd in hartje Utrecht

Het Bartholomeus Gasthuis is een modern verpleeghuis en woonzorgcentrum. Het Gasthuis is ook een 'Huis in de Wijk'. Het Huis in de Wijk is er op gericht dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen, daarbij ondersteund door de diensten van het Huis in de Wijk. Het Bartholomeus Gasthuis is gevestigd in een historisch pand in de Utrechtse binnenstad. Op deze plek wordt al ruim zes eeuwen zorg verleend: persoonlijk, kleinschalig en in een huiselijke sfeer. Aandacht, warmte, respect, gastvrijheid en professionaliteit zijn onze leidende principes.
Deze vacature is verlopen
#24479
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Bartholomeus-Gasthuis1/activiteiten/Vrijwilligers-voor-onze-tuingroep/24479 om je aan te melden