Skip Navigation
Over ons

Woonzorgcentrum De Wartburg ligt aan de rand van de Utrechtse wijk Oog in Al, in een parkachtige omgeving en toch midden in de stad. Hier wonen senioren met alle ondersteuning die zij nodig hebben, nu...

Gezondheid & WelzijnOuderenhulp
Deel

Schaakmaatje

Vacature · 1–2 uur/week
Kennedylaan 16, 3533 KJ Utrecht, Netherlands
Deze vacature is verlopen
#24310
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/AxionContinu-locatie-De-Wartburg/activiteiten/Schaakmaatje/24310 om je aan te melden
SamenvattingWij zijn opzoek naar een vrijwilliger die van schaken houdt en het leuk vind om dit samen met één van onze cliënten te doen.
Uitgebreide omschrijving

Voor één van onze bewoners zijn wij opzoek naar iemand die zijn passie voor schaken deelt en het leuk vindt om één keer per week een potje met elkaar te schaken.

Houdt u van schaken en bent u sociaal en hulpvaardig dan zijn wij opzoek naar u.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag
Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over AxionContinu locatie De Wartburg
Woonzorgcentrum De Wartburg ligt aan de rand van de Utrechtse wijk Oog in Al, in een parkachtige omgeving en toch midden in de stad. Hier wonen senioren met alle ondersteuning die zij nodig hebben, nu of in de toekomst. Er zijn verschillende woonvormen. Het huis ademt warmte, openheid en respect voor ieders waardigheid.

De Wartburg heeft een bijzondere geschiedenis die teruggaat tot het begin van de negentiende eeuw. De Lutherse dominee Zimmermann nam destijds het voortouw bij het stichten van een huis voor wezen en oude lieden. Dit Wees-, Oude Mannen- en Vrouwenhuis werd in 1842 geopend aan het Utrechtse Domplein.
Precies honderd jaar na de opening van het weeshuis namen de eerste bewoners hun intrek in Rusthuis De Wartburg Oog in Al. Dat werd uiteindelijk het woonzorgcentrum dat het nu is. Vanwege de Lutherse oorsprong beschikt De Wartburg over een mooie kapel, waar nog steeds elke zondagochtend een dienst wordt gevierd. Veel bewoners en mensen van buiten wonen die bij.
Nu is De Wartburg een algemeen woonzorgcentrum, waar alle gezindten welkom zijn. De bijzondere nieuwbouw is vloeiend verbonden met het historische, karakteristieke witte gebouw, waarin Zorghotel De Wartburg is gevestigd.


De medewerkers welzijn zorgen in samenwerking met collega’s en vrijwilligers voor een gevarieerd activiteitenaanbod. Deze activiteiten vinden plaats in de huiskamer of in de centrale ruimtes zoals De Palas, het Domplein of buiten de locatie. Er kan iedere week worden deelgenomen aan handwerken en gezelschapsspellen, creatieve en muzikale activiteiten en kook- en bakactiviteiten. Bewegen is belangrijk, het vermindert de onrust, zorgt voor een prettig gevoel en houdt de spieren en gewrichten los. Meerdere keren per week zijn er diverse beweegactiviteiten zoals koersbal en Tai chi. Er is voor ieder wat wils.
Deze vacature is verlopen
#24310
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/AxionContinu-locatie-De-Wartburg/activiteiten/Schaakmaatje/24310 om je aan te melden