Skip Navigation
Over ons

Woonzorgcentrum De Wartburg ligt aan de rand van de Utrechtse wijk Oog in Al, in een parkachtige omgeving en toch midden in de stad. Hier wonen senioren met alle ondersteuning die zij nodig hebben, nu...

Gezondheid & WelzijnOuderenhulp
Deel

Kerkvrijwilliger(s)

Vacature · 1–3 uur/week
Kennedylaan 16, 3533 KJ Utrecht, Netherlands
Deze vacature is verlopen
#24197
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/AxionContinu-locatie-De-Wartburg/activiteiten/Kerkvrijwilligers/24197 om je aan te melden
SamenvattingHet ondersteunen van bewoners naar en bij de kerkdienst op zondagmorgen.
Uitgebreide omschrijving

Het woonzorgcentrum De Wartburg in Oog en Al is op zoek naar 3 vrijwilligers die op zondagochtend bewoners van De Wartburg ophalen en naar de kerkdienst begeleiden of die als koster dienst in de kapel willen doen. De zondagse kerkdiensten in De Wartburg zijn oecumenische vieringen die hun wortels in de Lutherse traditie hebben. De kerkdiensten beginnen om 10.00 uur.

Wat zijn u taken:

als begeleider van bewoners: U bent om 9.40 uur in de kapel van De Wartburg. Samen met de andere vrijwilligers gaat u bewoners van De Wartburg ophalen en naar de kapel brengen.

U begeleidt de bewoner ook tijdens de dienst. Daarna neemt u hem/haar mee naar het koffiedrinken en later brengt u hem/haar terug naar zijn woning.

Tijd: 9.40 – 11.40  (2 uur)

Als koster. U bent 9.15 uur in de kapel van De Wartburg. U bereidt de ruimte voor de kerkdienst voor (u krijgt een gedetailleerde takenlijst). U heet de bezoekers van de dienst bij binnenkomst welkom, overhandigd de liturgieboekjes en bent behulpzaam als bezoekers ondersteuning nodig hebben. Na afloop van de dienst ruimt u op en ziet u erop toe dat de kapel ordentelijk wordt achtergelaten.

Tijd: 9.15 – 11.45 (2,5 uur)

De vrijwilligers die op dit moment aan de kapel van De Wartburg zijn verbonden, heten u graag welkom in hun team en zullen u helpen uw weg te vinden in het mooie en belangrijke vrijwilligerswerk in De Wartburg.

Bent u geinteresseerd?

Neemt u dan contact op.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag
Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over AxionContinu locatie De Wartburg
Woonzorgcentrum De Wartburg ligt aan de rand van de Utrechtse wijk Oog in Al, in een parkachtige omgeving en toch midden in de stad. Hier wonen senioren met alle ondersteuning die zij nodig hebben, nu of in de toekomst. Er zijn verschillende woonvormen. Het huis ademt warmte, openheid en respect voor ieders waardigheid.

De Wartburg heeft een bijzondere geschiedenis die teruggaat tot het begin van de negentiende eeuw. De Lutherse dominee Zimmermann nam destijds het voortouw bij het stichten van een huis voor wezen en oude lieden. Dit Wees-, Oude Mannen- en Vrouwenhuis werd in 1842 geopend aan het Utrechtse Domplein.
Precies honderd jaar na de opening van het weeshuis namen de eerste bewoners hun intrek in Rusthuis De Wartburg Oog in Al. Dat werd uiteindelijk het woonzorgcentrum dat het nu is. Vanwege de Lutherse oorsprong beschikt De Wartburg over een mooie kapel, waar nog steeds elke zondagochtend een dienst wordt gevierd. Veel bewoners en mensen van buiten wonen die bij.
Nu is De Wartburg een algemeen woonzorgcentrum, waar alle gezindten welkom zijn. De bijzondere nieuwbouw is vloeiend verbonden met het historische, karakteristieke witte gebouw, waarin Zorghotel De Wartburg is gevestigd.


De medewerkers welzijn zorgen in samenwerking met collega’s en vrijwilligers voor een gevarieerd activiteitenaanbod. Deze activiteiten vinden plaats in de huiskamer of in de centrale ruimtes zoals De Palas, het Domplein of buiten de locatie. Er kan iedere week worden deelgenomen aan handwerken en gezelschapsspellen, creatieve en muzikale activiteiten en kook- en bakactiviteiten. Bewegen is belangrijk, het vermindert de onrust, zorgt voor een prettig gevoel en houdt de spieren en gewrichten los. Meerdere keren per week zijn er diverse beweegactiviteiten zoals koersbal en Tai chi. Er is voor ieder wat wils.
Deze vacature is verlopen
#24197
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/AxionContinu-locatie-De-Wartburg/activiteiten/Kerkvrijwilligers/24197 om je aan te melden