Skip Navigation
Post | Nieuws | 1 min lezen

WINNAAR VRIJWILLIGERSTROFEE 2022: WIL IN JE BUURT

In de categorie Organisaties, is de winnaar van de Utrechtse Vrijwilligerstrofee: WIL in je buurt!


WIL in je buurt is een organisatie in Vleuten-De Meern die een tweeledige taakstelling heeft. Enerzijds is WIL het wijk informatiepunt van Vleuten-De Meern, met name op het gebied van informele zorg en welzijn. Hiervoor wordt een website onderhouden die wordt ondersteund door een telefoondienst met 10 vrijwilligers. Behalve algemene informatie over de voorzieningen in de wijk, kunnen de bewoners ook actief zoeken naar hobby's en activiteiten die hen interesseren. Anderzijds rekent WIL in je buurt het tot zijn taak om concrete burenhulp te verrichten aan mensen die (tijdelijk) hulp nodig hebben.


Er zijn circa 100 vrijwilligers actief die allemaal uit Vleuten-De Meern komen. Tien van hen bemensen de telefoon en tien anderen vormen het team communicatie. Er zijn vijf vrijwilligers die het bestuur vormen. De overige vrijwilligers, ongeveer 80, zijn werkzaam bij de burenhulpdiensten. Zij helpen buurtbewoners met bijvoorbeeld: boodschappen doen, vervoer naar het ziekenhuis, wandelen en een praatje maken, klusjes en computerzaken.


WIL in je buurt is een zeer professionele organisatie die hecht verankerd is in de gemeenschap. Ze zijn buitengewoon goed georganiseerd en blijven zich ook ontwikkelen op diverse gebieden. Zo hebben ze bijvoorbeeld een professionele gedragscode die vrijwilligers rugdekking geeft. Enerzijds zijn ze met hun professionaliteit en zakelijke kant een waar voorbeeld voor vele andere vrijwilligersorganisaties en anderzijds zijn ze met hun betrokkenheid en het proactief aanbieden van hulp onmisbaar voor de wijk. 


Meer informatie over WIL in je buurt vind je hier.


Foto: MediaMaker VC Utrecht | Birgit Schuch

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Vind jij de perfecte match?

| Nieuws
Vind jij de perfecte match?

Vandaag vieren we de liefde want het is Valentijnsdag <3. Op onze online ...
Lees meer

900 jaar Utrecht: een feest van muren slechten

| Nieuws
DUIC spreekt met Judith Deynen en Johan Spronk over Utrecht 900
Lees meer