Navigatie overslaan
Post | december 2023 | Nieuws | 2 min lezen

Utrechtse Vrijwilligerstrofee 2023 eert Ahmed Amraoui en Utrecht Pride als stralende winnaars

Op de Nationale Dag van de Vrijwilliger, 7 december 2023, vond in het Stadskantoor de spannende uitreiking van de Utrechtse Vrijwilligerstrofee 2023 plaats. Ahmed Amraoui kan zich met trots Vrijwilliger van het Jaar noemen en Utrecht Pride werd gekozen als Vrijwilligersorganisatie van het Jaar.

 

Ahmed Amraoui: Vrijwilliger van het Jaar 2023

Ahmed Amraoui, de verbindende kracht op Kanaleneiland, is geëerd als de Vrijwilliger van het Jaar 2023. Zijn unieke aanpak als 'lijm in de wijk' overstijgt traditionele vrijwilligersrollen. Ahmed's eenvoudige daden maken een groot verschil en creëren het warme 'where everybody knows your name'-gevoel. Zijn vermogen om anderen te betrekken bij het helpen in de wijk, vooral jongeren, maakt hem een waardevolle verbinder. Ahmed Amraoui, de 'lijm' op Kanaleneiland, verdient terecht de Vrijwilligerstrofee 2023.

 

Utrecht Pride: Vrijwilligersorganisatie van het Jaar

Utrecht Pride is gekozen als de Vrijwilligersorganisatie van het Jaar 2023. Sinds de eerste editie in 2017 heeft deze prachtige gebeurtenis, gedragen door 300 gepassioneerde vrijwilligers, de lhbtqia+ gemeenschap in het zonnetje gezet en een gevoel van trots en acceptatie verspreid. Met 50 kleurrijke boten en een onbetaalbare sfeer creëert Utrecht Pride niet alleen zichtbaarheid en waardering, maar verbindt het ook. Utrecht Pride, een organisatie die zich onderscheidt door haar inzet voor inclusiviteit en diversiteit, heeft de stad verrijkt, maar ook een krachtige boodschap van verbondenheid uitgedragen.

 

De Utrechtse Vrijwilligerstrofee 2023 zet niet alleen de stralende winnaars in de schijnwerpers, maar ook alle genomineerden, waaronder fantastische individuele vrijwilligers Harry van Someren en Karin Elias, evenals de organisaties Home-Start Utrecht (2e plek), Serve the City Utrecht (3e plek), Villa Vrede en Villa Pinedo. Zij ontvingen een eervolle vermelding.

 

De jury, die de genomineerden persoonlijk heeft bezocht, prees de diverse groep vrijwilligers en organisaties die het afgelopen jaar opvielen door hun tomeloze inzet, bijzondere projecten en betrokkenheid bij de stad.

 

Villa Pinedo: Winnaar Publieksprijs ‘Het Gouden Stokstaartje’

Dit jaar werd er voor het eerst een publieksprijs uitgereikt. Er werd ruim 1200 keer gestemd en Villa Pinedo verzamelde de meeste stemmen. Ze wonnen ‘Het Gouden Stokstaartje’ en ontvingen daarnaast een mooi prijzenpakket samengesteld door de NS, de Stadsschouwburg en FC Utrecht om hun vrijwilligers mee te waarderen. 


Foto door MediaMaker | Iris Zoric

Deel blogpost

Powered by Deed‌mob Tools ·