Skip Navigation
Post | juni 2024 | Nieuws voor vrijwilligers | 1 min lezen

Home-Start: 2e prijswinnaar Vrijwilligerstrofee 2023

‘Die 2e plek was echt een blijk van waardering!’

 

Bij Home-Start Utrecht bieden vrijwilligers opvoed- en gezinsondersteuning aan ouders op het gebied van alledaagse, lichte opvoedvragen. Afgelopen december won de organisatie de tweede prijs van de Utrechtse Vrijwilligerstrofee. Wij gingen op bezoek om te kijken hoe het nu gaat met onze 2e prijswinnaars! Hoe hebben zij de nominatie en prijsuitreiking ervaren? En: wat doen ze met het prijzengeld?


‘We waren aangenaam verrast met de nominatie en heel gelukkig met het behalen van de tweede plek! Zowel voor ons als voor al onze vrijwilligers voelt de prijs echt als een blijk van waardering, ontzettend waardevol dus. Vooral het gesprek met de jury is ons bijgebleven, zo mooi om te horen hoe onze vrijwilligers over ons praten. Normaal hoor je dat niet als organisatie. Voor het team heeft de prijs veel betekend. We hadden echt de aandacht, werden gezien en voelden dat ons werk gewaardeerd wordt. Het leverde ons direct na de uitreiking ook de nodige aanmeldingen van nieuwe vrijwilligers op, heel fijn want veel van hen zijn gebleven!

 

We kijken dan ook met een warm gevoel terug op de winst en de feestelijke avond. We waren heel verrast dat we genomineerd waren, maar toen we er eenmaal stonden wilden we natuurlijk ook winnen! Geweldig dat dat gelukt is! Uiteraard was een deel van onze vrijwilligers ook meer naar de prijsuitreiking en een moeder van de gezinnen waar we mee werken. Die moeder was zó blij, het was de eerste keer dat ze zelf een uitje had. Ook de vrijwilligers voelden zich echt gezien, we hebben ze zien glunderen tijdens het diner. Het is zo bijzonder dat onze vrijwilligers zoveel tijd aan een ander besteden. Daarom hebben we met het prijzengeld een feestdag vol workshops georganiseerd voor onze vrijwilligers, dat verdienen ze!’

Deel blogpost

Powered by Deed‌mob Tools ·