Navigatie overslaan
Post | februari 2022 | Nieuws | 2 min lezen

Warme truiendag? Weerman Arie voorspelt!

We zitten nog midden in de winter, maar niks is fijner dan alvast vooruit te blikken naar het aankomende mooie lenteweer! Wij spraken Arie Verrips, die dit al jaren als vrijwilliger doet. Arie presenteerde tussen 2005 en 2009 dagelijks het weerbericht op tv en later radio, tot hij vorig jaar na 16 jaar afscheid nam van RTV Utrecht.


Nu geeft hij vooral lezingen en lessen over het weer. Daarnaast is er voldoende ruimte om zijn deskundigheid in te zetten voor vrijwilligerswerk. Dit doet hij onder andere met enthousiasme voor de Overvechtse IJsclub Siberia, die afhankelijk van Aries bericht weet of zij de schaatsen kunnen gaan onderbinden of niet. Arie is een professional die dit werk nu op vrijwillige basis doet: “maar er zijn ook genoeg weeramateurs die op deze manier het weer voorspellen’, zegt Arie. "Je moet het vak in ieder geval heel leuk vinden en er de energie voor vinden om dit uit te dragen". 


Dan helpt het als je er een passie voor hebt. Bij Arie zit het in de genen. Van jongs af aan vond hij het weer boeiend en hoe meer hij erover leerde hoe meer zijn passie groeide. Bovendien "is stilzitten niks voor mij en het voorspellen van het weer een prima tijdsbesteding voor de loze uurtjes".


Het weer voorspellen voor ijsclubs doet Arie met plezier. De Utrechtse ijsclub is dan ook niet meer de enige die hij van informatie voorziet. “Als ik prettige mensen op mijn weg vind, die het kunnen gebruiken, doe ik graag wat voor ze" vertelt Arie. Of we deze winter nog kunnen schaatsen? Dat lees je hier. En wat brengt het voorjaar? “De lange termijn berekeningen lijken uit te gaan van een vrij zachte lente met mogelijk een (wat) warmere zomer er achteraan. Maar dat wil in het huidige klimaat nog niet zeggen dat het dan ook vaak mooi weer is. Het kan ook uitdraaien op een lente en/of zomer die natuurlijk (vrij) warm is, maar met slechts weinig echte stranddagen!"


Het weer blijft dus een voorspelling, maar wij zijn klaar voor het mooie weer voor buiten vrijwilligerswerk! Ga jij samen wandelen, het voedselbos aan de Kanaalweg coördineren, of al fietsend door de stad op de soepfiets?Arie Verrips, een echte schaatser, dat kan je zien!

 

Deel blogpost

Powered by Deed‌mob Tools ·