Post | november 2021 | Trofee genomineerden | 1 min lezen

GENOMINEERD! LEERGELD UTRECHT

Genomineerd voor de  Utrechtse vrijwilligerstrofee 2021: leergeld Utrecht

In de categorie Organisaties, is genomineerd voor de Utrechtse Vrijwilligerstrofee: Leergeld Utrecht!

 

Stichting Leergeld Utrecht wil alle kinderen in de stad laten deelnemen aan school-, sport- en cultuuractiviteiten. Om financiële redenen is dat niet altijd vanzelfsprekend. Eén op de acht kinderen in Utrecht groeit op in armoede, waardoor kinderen vaak aan de zijlijn staan. Dat moet anders!


"Wij bieden kansen aan kinderen in de leeftijd van 0 t/m 18 jaar om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten die buiten de U-pas vallen. Door onze ondersteuning kunnen kinderen mee op schoolreis, hun zwemdiploma halen of op muziekles. Daarnaast ondersteunen wij regelmatig bij de aanschaf van een laptop, sportkleding en/of een (tweedehands) fiets. Allemaal normale levensbehoeften, waardoor kinderen zich kunnen ontplooien, ontwikkelen en meetellen".


In de coronaperiode ondersteunde Leergeld Utrecht ruim 1300 leerlingen met laptops. Vooral tijdens de lockdown en het thuisonderwijs was dit van grote waarde. "Dit deden ze vooral door de tomeloze inzet van de vrijwilligers. Zonder deze hulp liepen deze kinderen zeker achterstand op met schoolwerk." Ook een cadeau met Sinterklaas of kerst is niet vanzelfsprekend. Leergeld Utrecht deelde in samenwerking met Kinderhulp, 880 cadeaubonnen uit aan kinderen, zodat ook zij kunnen uitpakken in december.


Bij Leergeld Utrecht werken 13 vrijwilligers en 7 bestuursleden die thuis bezoeken afleggen, aanvragen verwerken of voorlichting geven op scholen. Het voorkomen van sociale uitsluiting van deze kinderen is hun missie. 'Want nu meedoen, is straks meetellen!'


Voor de vele kansen die Leergeld Utrecht biedt, zijn ze genomineerd voor de Utrechtse Vrijwilligerstrofee 2021! Wil je je ook inzetten voor deze mooie stichting? Lees hier meer


Kijk je ook mee? Op 7 december om 20.00 uur kun je op RTV Utrecht zien wie de trofee in ontvangst mag nemen!


Coördinator Harmen van de Kamp. Foto door MediaMaker VC Utrecht: Ellen Rietman

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

GENOMINEERD! WIJKMOEDERS OVERVECHT

| Trofee genomineerden
Genomineerden voor de Vrijwilligerstrofee 2021 van de vrijwilligerscentrale Utrecht
Lees meer

GENOMINEERD! BUURTBUIK

| Trofee genomineerden
Genomineerden voor de Vrijwilligerstrofee 2021 van de vrijwilligerscentrale Utrecht
Lees meer

GENOMINEERD! VILLA VREDE

| Trofee genomineerden
Genomineerden voor de Vrijwilligerstrofee 2021 van de vrijwilligerscentrale Utrecht
Lees meer

Powered by Deed‌mob Tools ·
Nederlands (Dutch)