Workshop Training/workshop
Nog 5 plekken beschikbaar

Spreken over levensvragen: De Verhalencirkel

Doelgroep:
Vrijwilligerscoordinatoren en vrijwilligers die werken met mensen die behoefte hebben aan hulp, aandacht en oprechte interesse. 

Inhoud:
In deze workshop maak je kennis met de verschillende gespreksopeners van Bureau Kwiek en doe je ervaring op met het in gesprek gaan over levensvragen. Je maakt kennis met de Verhalencirkel en leert hoe je deze kunt inzetten als middel om gesprekken te openen. De workshop heeft een interactief karakter, aan de hand van verschillende oefeningen ontdekt u de mogelijkheden en ervaart u zelf wat de impact is van de Verhalencirkel.

De Verhalencirkel bestaat uit diverse draaischijven. De kleuren van de Verhalencirkel, de afbeelding van wortels, takken en bladeren zet bij velen de fantasie aan het werk. De verschillende schijven met seizoenen, de vier elementen en 12 levensvragen zetten mensen aan het denken. Spelenderwijs opent de Verhalencirkel het gesprek. Tussen hulpverleners en cliënten. Tussen verzorgers en hun patiënten. De Verhalencirkel wordt o.a. gebruikt door vrijwilligers die huisbezoeken afleggen en biedt ondersteuning in de ouderenzorg, in buddy projecten en in de palliatieve zorg.

TIP! Het is de moeite waard om aan deze workshop deel te nemen samen met 1 van je vrijwilligers. Je deelt dan de ervaring en kunt het gebruik van de Verhalencirkel voorstellen binnen je eigen organisatie.

Trainers:
Bureau Kwiek is actief in buurten en (zorg)organisaties. Bureau Kwiek is een ‘co-creatie’ van Patricia van den Brink en  Jacolien de Jong. Patricia is gespecialiseerd in het ontwikkelen van projecten in zorg en welzijn en begeleidt organisaties bij veranderingen. Jacolien organiseert als kunstenaar workshops waarbij creativiteit de sleutel is tot contact. Bureau Kwiek ontwikkelt instrumenten en interactieve werkvormen en verzorgt trainingen en workshops.

Aanmelden
27
September 2017
Tijdstip
19.30 tot 21.30 uur
Soort workshop
Training/workshop
Wijk
Binnenstad
Adres
Bemuurde Weerd Oost Zijde 3, 3514 AN Utrecht
Maximum aantal deelnemers
20
Kosten
Gratis

Aanmelden voor deze workshop

Vul onderstaand formulier in om je aan te melden voor de workshop "Spreken over levensvragen: De Verhalencirkel" op 27-09-2017.

Deze informatie is handig voor de trainer: die kan zo de inhoud van de workshop zo optimaal mogelijk afstemmen op de deelnemers.
Hier vind je onze algemene voorwaarden: http://vcutrecht.nl/algemene-voorwaarden