Workshop Webinar

WEBINAR: Financiën voor non-financiels

Inzicht in het financiële proces bij jouw organisatie

Als bestuurder bij een stichting ben je gezamenlijk verantwoordelijk, dus ook voor de financiën. In de praktijk ontbreekt bij bestuurders soms de kennis over dit onderwerp, of is beperkt aanwezig. Echter, er wordt verwacht dat je uiteindelijk wel op goede gronden kan beslissen over het financieel kader vooraf (de begroting) en de verantwoording achteraf (de jaarrekening / het jaarverslag). En de almaar toenemende wet- en regelgeving ten aanzien van dit onderwerp maakt het nog complexer.

Voor wie? Het webinar is bedoeld voor bestuurders of medewerkers van filantropische fondsen die hun inzicht in het financieel proces willen verbreden en verdiepen. Het geeft inzicht in het volledige financiële proces en tips en tricks voor bestuurders / medewerkers van stichtingen met financiële kennis.

In dit webinar zijn de onderwerpen die aan de orde komen: het inzicht krijgen in het financiële proces van een filantropisch fonds en het begrijpen en doorgronden van een financieel jaarverslag. Aan de hand van een aantal voorbeelden wordt ingegaan op het financiële proces (van beleid tot verantwoording) en de verschillende soorten verslaggevingsregels. Tevens worden de diverse (wettelijke) regelgevingen met hun bijzonderheden kort aangestipt (ANBI, overige fiscale wetgeving, Erkenningsregeling, AVG, etc.).

Trainer
Tanja Haremaker van Orchestra B.V. heeft meer dan 20 jaar ervaring in de financiële wereld van non-profit organisaties en geeft u op een laagdrempelige manier inzicht in de verschillende fases van het financieel proces.

Aanmelden

17
Mei 2018
Tijdstip
10.00 tot 11.00 uur
Soort workshop
Webinar
Wijk
Stadsbreed
Adres
thuis, 3500AA Utrecht
Maximum aantal deelnemers
10
Kosten
Gratis

Aanmelden voor deze workshop

Vul onderstaand formulier in om je aan te melden voor de workshop "WEBINAR: Financiën voor non-financiels" op 17-05-2018.

Deze informatie is handig voor de trainer: die kan zo de inhoud van de workshop zo optimaal mogelijk afstemmen op de deelnemers.
Hier vind je onze algemene voorwaarden: http://vcutrecht.nl/algemene-voorwaarden