Workshop Inspiratielunch
Nog 4 plekken beschikbaar

Inspiratielunch: Zelfsturing in vrijwilligersorganisaties

Doelgroep
Coördinatoren, beleidsmakers, bestuurders en vrijwilligers. Er is geen specifieke voorkennis nodig, wel nieuwsgierigheid naar de vraag waar en hoe zelfsturing kan werken. 

Inhoud
Een toenemend aantal vrijwilligersorganisaties werkt zelfsturend. Soms omdat een initiatief organisch ontstaat; soms omdat projectgroepen taken zelfstandig gaan vormgeven. In de groep werk je samen met mensen met diverse kwaliteiten, ideeën en meningen. Hierbij heb je inzicht nodig in ieders waarden, talenten en ambities. Hoe zet je je koers uit, hoe neem je beslissingen en hoe houd je de vaart erin? Hoe organiseer je jezelf? 

Tijdens deze inspiratielunch gaan we in op de volgende vragen:

  • Wat is zelfsturing en zelfbeheer?
  • Waarom en hoe begint het?
  • Wat pak je van meet af aan op, wat kan gaandeweg worden ingevuld?
  • Hoe houd je je koers vast?

Je gaat naar huis met een paar concrete ideeën en inzichten over wat jij binnen jouw organisatie op kunt pakken. En met een beetje geluk vind je ook nog een of meer netwerkcontacten waarmee je na de bijeenkomst af en toe kunt sparren.

Trainer
Ine van Emmerik is jurist en psycholoog en werkt sinds 2000, na een lange ervaring in HRD in het bedrijfsleven, in haar eigen bedrijf Extravaleren. Zij begeleidt mensen en organisaties bij het ontwikkelen van hun lerend vermogen. Bij KNHM is zij vrijwillig adviseur van burgerinitiatieven. Zij schreef onder andere 'Leren zonder vangnet'.

Aanmelden
17
Januari 2019
Tijdstip
12.00 tot 12.30 uur lunch 12.30 tot 13.30 uur inspiratielezing
Soort workshop
Inspiratielunch
Wijk
Binnenstad
Adres
Bemuurde Weerd Oost Zijde 3, 3514 AN Utrecht
Maximum aantal deelnemers
12
Kosten
Gratis

Aanmelden voor deze workshop

Vul onderstaand formulier in om je aan te melden voor de workshop "Inspiratielunch: Zelfsturing in vrijwilligersorganisaties" op 17-01-2019.

Deze informatie is handig voor de trainer: die kan zo de inhoud van de workshop zo optimaal mogelijk afstemmen op de deelnemers.
Hier vind je onze algemene voorwaarden: http://vcutrecht.nl/algemene-voorwaarden