Workshop Training/workshop
Nog 2 plekken beschikbaar

Omgaan met een kwetsbare doelgroep - verzorgd door ervaringsdeskundigen

Doelgroep
Iedereen die geïnteresseerd is in ervaringsdeskundigheid en meer wilt weten over samenwerken met een kwetsbare doelgroep. Er is geen voorkennis vereist.

Inhoud
Hoe is het om dakloos te zijn? Hoe beïnvloeden schulden je leven? Hoe is het om in de hulpverlening te zitten? Welke vooroordelen heb je over mensen die hiermee te maken hebben? Hoe kun je met iemand uit een kwetsbare doelgroep omgaan? Welke vragen kun je stellen en welke niet? Hoe werk je samen en met welke dingen kun je rekening houden? In deze workshop nemen twee ervaringsdeskundigen je mee in hun wereld en wordt bij deze vragen stilgestaan. 

Trainers
De workshop wordt gegeven door vrijwilligers van U-2B Heard!, een cliëntenplatform voor en door (kwetsbare) jongeren die in aanraking zijn gekomen met wooninstanties, jeugdzorg en andere instanties, door bijvoorbeeld het hebben van schulden of problemen in de familiekring. Ze doen onderzoek naar de huidige situatie, denken na over toekomstperspectieven en geven gevraagd en ongevraagd advies. Ze staan in contact met de gemeente en diverse instellingen. U-2B Heard! onderscheidt zich door de actieve participatie van jongeren uit Utrecht, allen uit verschillende wooninstellingen en met verschillende achtergronden.

Aanmelden
15
April 2019
Tijdstip
16.00 tot 18.00 uur
Soort workshop
Training/workshop
Wijk
Binnenstad
Adres
Bemuurde Weerd OZ 3, 3514 AN Utrecht
Maximum aantal deelnemers
15
Kosten
Gratis

Aanmelden voor deze workshop

Vul onderstaand formulier in om je aan te melden voor de workshop "Omgaan met een kwetsbare doelgroep - verzorgd door ervaringsdeskundigen" op 15-04-2019.

Deze informatie is handig voor de trainer: die kan zo de inhoud van de workshop zo optimaal mogelijk afstemmen op de deelnemers.
Hier vind je onze algemene voorwaarden: http://vcutrecht.nl/algemene-voorwaarden