Workshop Inspiratielunch
Deze workshop zit vol

Vrijwilligersmanagement: motivatie in beweging

Leren en ontwikkelen zijn de sleutel.

Doelgroep
Coördinatoren/beleidsmakers die werk willen maken van duurzame ontwikkeling van hun vrijwilligersbestand en daarbij hun eigen nieuwsgierigheid en creativiteit willen aanboren.

Inhoud
Het vinden van nieuwe vrijwilligers is een toenemend lastige opgave. En als ze er dan eenmaal zijn, hoe maak je dan optimaal gebruik van hun talenten en zorg je dat ze gemotiveerd blijven? Met andere woorden: hoe zorg je voor een gezonde doorstroom van vrijwilligers in jouw organisatie?  

Tijdens dit inspiratie-uurtje gaan we in op vrijwilligersmanagement als motivatiemanagement. We bekijken de doorlopende ruil tussen organisatie en vrijwilliger en hoe je kunt aansluiten bij de motieven van vrijwilligers. Je leert over vormen van binding en generaties en gaat aan de slag met het doorlopend leren en ontwikkelen van jouw vrijwilligers. Hoe organiseer je dit?

Je gaat naar huis met concrete ideeën en inzichten over wat jij binnen jouw organisatie kunt oppakken. En omdat je niet alleen luncht, vind je met een beetje geluk een of meer netwerkcontacten met wie je na de bijeenkomst af en toe kunt sparren.

Trainer
Ine van Emmerik is jurist en psycholoog en werkt sinds 2000, na veel ervaring in HRD in het bedrijfsleven, in haar eigen bedrijf Extravaleren. Zij begeleidt mensen en organisaties bij het ontwikkelen van hun lerend vermogen. Bij KNHM is zij vrijwillig adviseur van burgerinitiatieven. Zij schreef onder andere 'Leren zonder vangnet' (2013).

Aanmelden wachtlijst
11
September 2018
Tijdstip
12.00 tot 13.30 uur
Soort workshop
Inspiratielunch
Wijk
Binnenstad
Adres
Bemuurde Weerd Oost Zijde 3, 3514 AN Utrecht
Maximum aantal deelnemers
12
Kosten
Gratis

Aanmelden voor deze workshop

Vul onderstaand formulier in om je aan te melden voor de workshop "Vrijwilligersmanagement: motivatie in beweging" op 11-09-2018.

Deze informatie is handig voor de trainer: die kan zo de inhoud van de workshop zo optimaal mogelijk afstemmen op de deelnemers.
Hier vind je onze algemene voorwaarden: http://vcutrecht.nl/algemene-voorwaarden